Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν παίζει τους Ευρωπαίους στα δάκτυλά του


Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε την επιθυμία του να ανοίξει μια «νέα σελίδα» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, το απόγευμα της Τρίτης 15 Δεκεμβρίου, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Le Monde AFP.

Υπογραμμίζει, ότι πρόκειται για μία πρώτη επαφή σε αυτό το επίπεδο, μετά την απόφαση των κυρώσεων την περασμένη εβδομάδα εναντίον της χώρας του.

Επισημαίνεται, ότι σε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, η Άγκυρα εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι «ορισμένοι προσπαθούν συνεχώς να προκαλέσουν κρίσεις» και καλεί για «διάσωση» των σχέσεων Τουρκίας και Ευρώπης από «αυτόν τον φαύλο κύκλο».

Τονίζεται, ότι ο Erdogan εξέφρασε επίσης την επιθυμία του για «επανάληψη» των συνομιλιών με την ΕΕ, «κοιτάζοντας την κατάσταση στο σύνολο της» και «βάσει αμοιβαίων συμφερόντων», αναφέροντας, ότι το σύμφωνο μετανάστευσης που υπεγράφη το 2015 θα μπορούσε να αποτελέσει αφετηρία για τη δημιουργία ενός πιο «θετικού» κλίματος.

Σημειώνεται η απόφαση των ηγετών της Ε.Ε., κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής, να …τιμωρήσουν τις «παράνομες και επιθετικές» ενέργειες της Άγκυρας στη Μεσόγειο κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι εργασίες εξερεύνησης φυσικού αερίου από την Τουρκία, σε αμφισβητούμενες θαλάσσιες περιοχές, ήταν για μήνες στο κέντρο εντάσεων.

Τονίζεται, ότι οι κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Τουρκίας, για την απόκτηση των S-400 προστέθηκαν τηn Δευτέρα σε εκείνες που αποφασίστηκαν από τους 27.

Τέλος γίνεται αναφορά στην «ελπίδα» που εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, για υιοθέτηση εκ μέρους της ΕΕ «μια εποικοδομητικής και κοινής λογικής στάσης απέναντι στην Τουρκία».

Le Monde, AFP – Ankara souhaite ouvrir « une nouvelle page » avec l’UE, affirme Erdogan
HellasJournal






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]