Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια καταγγέλουν “εκβιασμό” για τη “μακεδονική γλώσσα”


Ο Υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση, να αποτρέψει τον «εκβιασμό» της χώρας του, η οποία αντιμετωπίζει νέα εμπόδια στην ένταξή της στην κοινότητα, αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro (μέσω AFP) στην ιστοσελίδα της.

Σημειώνει ότι η “Βόρεια Μακεδονία” άλλαξε το όνομά της πέρυσι, προκειμένου να τερματίσει μια διαμάχη με την Ελλάδα, που μπλόκαρε τις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες, αλλά τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη Βουλγαρία, η οποία απαιτεί να αναγνωρισθούν οι «βουλγαρικές ρίζες» της γλώσσας, του λαού της και της ιστορίας του.

«Η ευρωπαϊκή διαδικασία δεν πρέπει να οδηγήσει σε εκβιασμό οποιασδήποτε χώρας στην Ευρώπη ή στα Δυτικά Βαλκάνια. Οι προσπάθειές μας να διατηρήσουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες δεν έχουν ανταμειφθεί,», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Bujar Osmani στην Πράγα, σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, προσθέτοντας, ότι η διαμάχη με τη Βουλγαρία θα είχε αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.

Σημειώνεται, ότι ο Τσέχος ΥΠΕΞ Tomas Petricek, μετά τις συνομιλίες με τον Osmani, εξέφρασε την ελπίδα για εξεύρεση ενός συμβιβασμού, μέχρι το τέλος του έτους, με τον Osmani να χαιρετίζει από την πλευρά του, την υποστήριξη των 26 από τα 27 Κράτη μέλη της ΕΕ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]