Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο κορωναϊός και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα μέτρα


 

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Η τραγικότητα της κατάστασης εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μοιραία οδηγεί και στην λήψη ακραίων μέτρων που ανατρέπουν την καθημερινότητά μας κι έχουν φέρει τα πάνω κάτω στην ζωή μας.
Ζούμε μια πρωτοφανή κατάσταση, έναν πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό που σκορπά στο διάβα του διαρκώς θύματα.
Βιώνουμε μια ανώμαλη κατάσταση που μας έχει αναγκάσει να ξεφύγουμε από την κανονικότητα και είναι λογικό να μην λειτουργούν όλα όπως θα τα θέλαμε.

Τα μέτρα που παίρνονται για τον κορωναϊό μπορεί να είναι σκληρά, να έχουν ανατρέψει την ομαλότητα στην ζωή μας, να έρχονται σε σύγκρουση με τις επιθυμίες και τα θέλω μας, αλλά έχουν υγειονομικό χαρακτήρα και δεν έχουν σαν σκοπό τον περιορισμό των Δημοκρατικών ελευθεριών όπως κάποιοι για τους δικούς τους λόγους ισχυρίζονται.

Η μετάδοση του ιού δεν χρειάζεται να είναι κανείς λοιμωξιολόγος για να καταλάβει ότι γίνεται με την προσωπική επαφή και με την συνύπαρξη πολλών ανθρώπων στο ίδιο χώρο χωρίς μέτρα προστασίας.
Αυτό το ξέρει τώρα πια κι ένα παιδάκι 5 χρόνων.


Επομένως το λοκ ντάουν, οι μάσκες, η τήρηση των αποστάσεων και το μέτρο του περιορισμού των συναθροίσεων αποσκοπεί στην μείωση της εξάπλωσης του ιού και δεν έχει καμία σχέση με την απαγόρευση των συναθροίσεων που είχαμε επί χούντας, όπως υπογείως και ανεύθυνα αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί, γιατί η κυβέρνηση απαγόρευσε τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Πορείες που αν ρωτήσετε έναν αγνό αγωνιστή του Πολυτεχνείου αν συμφωνεί με τον τρόπο που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια, θα σας απαντήσει με ένα ξερό ΟΧΙ.
Αυτές οι αναφορές και οι συγκρίσεις αν δεν είναι αφελείς και ανόητες, είναι επικίνδυνες.

Είναι άλλο πράγμα να διαφωνώ με τα μέτρα, να πιστεύω ότι κάποια από αυτά δεν κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, να ισχυρίζομαι ότι η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες που φτάσαμε ως εδώ, να θεωρώ ότι κάποιος υπουργός είναι ανίκανος η αναποτελεσματικός και άλλο πράγμα είναι να πιστεύω ότι μέσω των μέτρων η κυβέρνηση, θέλει να περιορίσει τις δημοκρατικές μας ελευθερίες.
Είναι σαν να λέμε δηλαδή, ότι όλες οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, έπαθαν ξαφνικά «χουντίαση», τις κυρίευσε ένα αμόκ κατά των δημοκρατικών ελευθεριών και έβαλαν σκοπό να καταλύσουν την δημοκρατία στις χώρες τους.

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
Είναι αθλιότητες, που κάποιοι ανόητοι και ανιστόρητοι προσπαθούν, με αφορμή την υγειονομική κρίση, να περάσουν στον Ελληνικό λαό για ιδιοτελείς σκοπούς.
Οι πολιτικοί για να κερδίσουν λίγες ψήφους παραπάνω, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τις Δημοκρατικές ευαισθησίες των πολιτών και κάποιοι άλλοι, πατώντας στην αφέλεια και στην άγνοια κάποιων, επιχειρούν να αποκτήσουν οπαδούς και μεγαλύτερο ακροατήριο.

Και αν αυτό το πιστεύουν όσοι αρνούνται την ύπαρξη του ιού, μπορεί μέσα στην πλάνη τους να θεωρούν ότι έχουν δίκιο, γιατί ψάχνοντας το αίτιο της εφαρμογής τους, δεν βρίσκουν που να το αποδώσουν και το αποδίδουν εκεί.
Όσοι όμως πιστεύουν στην ύπαρξη του ιού, ξέρουν και τον τρόπο μετάδοσής του.
Επομένως δεν δικαιολογείται η πολιτική ερμηνεία που προσπαθούν να δώσουν στα μέτρα.
Κάποιοι διακινούν σενάρια συνωμοσίας και αποπροσανατολισμού του λαού από την πραγματικότητα, επιδεινώνοντας διαρκώς το πρόβλημα.

Κάποιοι βάζουν σε ένα μίξερ, μισές αλήθειες μισά ψέματα, τα κάνουν μία μάζα και την σερβίρουν σαν θεωρίες σε αφελείς και ευκολόπιστους και αυτοί με την σειρά τους την κάνουν κτήμα τους και την διακινούν σαν την μοναδική αλήθεια και πραγματικότητα.
Ξέρετε, δεν ξημερώνει επειδή λαλεί ο κόκορας, λαλεί ο κόκορας επειδή ξημερώνει. Η πραγματικότητα είναι το ξημέρωμα όχι η λαλιά του κόκορα.
Και σε αυτό που ζούμε σήμερα, η πραγματικότητα είναι η ύπαρξη του ιού, είναι τα μέτρα που λαμβάνονται για την υγεία των πολιτών για να μείνει όρθιο το σύστημα υγείας και όχι οι συνομωσιολογίες, η καταπάτηση τάχα των δημοκρατικών ελευθεριών και η ανυπαρξία του ιού.

Σε αυτό το δεύτερο κύμα ο ιός δυστυχώς, χτύπησε και κάποιους αρνητές του και λυπάμαι πολύ γι αυτό.
Ελπίζω αυτό το γεγονός να έκανε κάποιους από αυτούς να αλλάξουν μυαλά και να δουν την πραγματική αλήθεια.
Λυπάμαι, που και στους κόλπους της εκκλησίας είχαμε σε αυτή την φάση θύματα και εύχομαι αυτό να γίνει η αφορμή να αλλάξουν συμπεριφορά κάποιοι Άγιοι Πατέρες, για να μην υπάρξουν στο μέλλον άλλες λιτανείες χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, όπως προκλητικά συνέβη στην γιορτή του Αγ. Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά που συμβαίνουν σε αυτή την χώρα και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα πράγματα, μου θυμίζει κάτι που είχε γράψει ο Νίκος Δήμου στο βιβλίο του «Η δυστυχία να είσαι Έλληνας»:
«Κλείσε μέσα στην καρδιά σου την Ελλάδα και θα πάθεις έμφραγμα».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]