Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Η Ευρώπη να τηρήσει τις υποσχέσεις της με την Τουρκία


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του βλέπει τον εαυτό της ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης, ωστόσο δεν θα ενδώσει στις επιθέσεις και στα "δύο μέτρα και δύο σταθμά".

"Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης… Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι θα λυγίσουμε σε απροκάλυπτες επιθέσεις εναντίον της χώρας και του έθνους μας, συγκεκαλυμμένες αδικίες και δύο μέτρα και δύο σταθμά", είπε ο Ερντογάν, σε ομιλία που εκφώνησε σε μέλη του κόμματός του AKP.

Πλήρη ένταξη

Ο Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος προς την Ευρώπη, την παρότρυνε να τηρήσει τις υποσχέσεις της για την εγκαθίδρυση μιας πιο στενής συνεργασίας με την Τουρκία. Όπως αναφέρει το Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε "καλούμε την Ευρώπη να τηρήσει τις υποσχέσεις της προς την χώρα μας, που περιλαμβάνουν από πλήρη ένταξη μέχρι το μεταναστευτικό, έτσι ώστε να χτίσουμε μια στενότερη και αποτελεσματική συνεργασία”.

Με αυτές τις δηλώσεις ο Ερντογάν συνέχισε το φιλοευρωπαϊκό... κρεσέντο που ξεκίνησε χθες, την ώρα που το θέμα της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία από πλευράς της ΕΕ φαντάζει πιο ρεαλιστικό από ποτέ.

Μάλιστα έρχεται μετά τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου, Φρανκ Ριστέρ, περί αύξησης των πιέσεων προς την Άγκυρα λόγω της "απαράδεκτης" συμπεριφοράς της στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Τουρκία είχε αιτηθεί την ένταξη της στην ΕΕ το 1987 και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το 2005. Όμως μπήκαν στον "πάγο” το 2007 τόσο λόγω των αντιρρήσεων που εξέφρασε η Κύπρος, ενώ υπήρξαν γερμανικές και γαλλικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το Anadolu, η Άγκυρα έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί στις Βρυξέλλες για ασυνέπεια από πλευράς της Ευρώπης στην τήρηση των συμφωνηθέντων της συμφωνίας του 2016 για το προσφυγικό.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]