Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έβρος: Αναμένεται νέο κύμα τουρκικής "επίθεσης", με "όχημα" το μεταναστευτικό


Επί ποδός έχουν τεθεί οι ελληνικές αρχές στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, μετά τις πληροφορίες για αύξηση των μεταναστευτικών ροών μέσω των χερσαίων συνόρων.

Σύμφωνα με το skai.gr, η κινητικότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με την αύξηση των ροών να ανέρχεται στο 20%. Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ και που τράβηξε διακινητής δείχνει τουλάχιστον 12 άτομα να στοιβάζονται σε αυτοκίνητα, στις Φέρρες. Πολλοί από τους μετανάστες που συλλαμβάνονται υποβάλλουν αίτημα πολιτικού ασύλου, ενώ υποστηρίζουν ότι ήταν κρατικοί λειτουργοί στην Τουρκία και αντιφρονούντες της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ως εκ τούτου, έχουν ληφθεί μέτρα επιπλέον θωράκισης των συνόρων από την ελληνική κυβέρνηση.Ήδη, οι περιπολίες είναι αυξημένες τόσο μέσα στον ποταμό όσο και στις παραποτάμιες περιοχές, από δύο ομάδες τύπου ΕΚΑΜ, 30 ατόμων η μία. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με τους συνοριοφύλακες που προσλήφθηκαν πρόσφατα, ενώ θα έχουν ως έδρα την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη.

Την ίδια ώρα, έχει ανοίξει ο δρόμος για την κατασκευή νέου φράχτη στον Έβρο αλλά και την ενίσχυση του παλαιότερου, μετά και την υπογραφή και της σύμβασης με τέσσερις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

Το έργο αναμένεται ότι θα ξεκινήσει να παραδίδεται τμηματικά σε διάστημα 5-8 μηνών. Το έργο κρίθηκε απαραίτητο μετά τα γεγονότα της παράνομης εισβολής του περασμένου Μαρτίου, ενώ οι αρμόδιες αρχές συμφώνησαν ότι υπάρχει ανάγκη για να δημιουργηθεί νέος φράχτης, στα ευάλωτα σημεία των χερσαίων τμημάτων στην ελληνοτουρκική μεθόριο, όπως και για ενίσχυση του παλαιότερου τμήματος.


Οι πληροφορίες για μεταφορά τουρκικών αρμάτων στον Έβρο

Εν τω μεταξύ, η Άγκυρα συνεχίζει απτόητη να ρίχνει λάδι στη φωτιά, απορρίπτοντας κάθε προσπάθεια αποκλιμάκωσης.

Όπως μεταδόθηκε χθες το βράδυ από τουρκικά μέσα, η Τουρκία έχει δρομολογήσει τη μεταφορά περίπου 40 αρμάτων μάχης από τη Συρία προς την ελληνοτουρική μεθόριο στον Έβρο.

Ως αφορμή για την κίνηση των τουρκικών δυνάμεων, το haberler.com ανέφερε την ένταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για την οποία την ευθύνη έχει η Ελλάδα που δεν ανταποκρίθηκε στην έκκληση της Τουρκίας για διάλογο.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έδωσε μια διαφορετική διάσταση της είδησης μιλώντας για προγραμματισμένη δραστηριότητα της 2ης Στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια και πως δεν πρόκειται για οποιαδήποτε μεταφορά στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]