Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Die Welt: Η Γαλλία δείχνει πώς αντιδρά κανείς στις φιλοδοξίες του Ερντογάν


Η εφημερίδα Die Welt σε άρθρο της με τον τίτλο «Μάχη στη Μεσόγειο» επικεντρώνεται στον ρόλο της Γαλλίας στην περιοχή μας και γράφει:

«Η Γαλλία έχει μόνο έναν στόχο, τονίζουν οι σύμβουλοι του Προέδρου Μακρόν: να ξεκαθαρίσει τις εξαιρετικά περίπλοκες σχέσεις στην περιοχή.

»Πρόκειται λιγότερο για το φυσικό αέριο.

»Τα κοιτάσματα βρίσκονται κάτω από τον βυθό, δεν υπάρχουν αγωγοί για την μεταφορά και η εμπορική εκμετάλλευση μπορεί να μην είναι καθόλου κερδοφόρα.

»Πρόκειται περισσότερο για το ποιος έχει το πρόσταγμα στην ανατολική Μεσόγειο – και πώς αντιδρά κανείς στις νεοοθωμανικές φιλοδοξίες του Ερντογάν.

»Ακόμα κι αν οι γαλλικές ακτές βρίσκονται στη Δύση, οι Γάλλοι αισθάνονται ότι επηρεάζονται από τους Τούρκους.

»Η Μεσόγειος είναι πιο κοντά στις ακτές τους από αυτές της Βαλτικής.

»Τα αποθέματα φυσικού αερίου είναι το καύσιμο αυτής της σύγκρουσης. Και ο εθνικισμός το σπίρτο».Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]