Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες αμφισβητούν τις καταγγελίες Τραμπ


Ο κορωναϊός δεν προήλθε από εργαστήριο"

Έκθεση των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών αμφισβητεί τους αμερικανικούς ισχυρισμούς ότι ο κορωναϊός προήλθε από ένα κινεζικό εργαστήριο αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) έχει ζητήσει από μέλη της υπό τις ΗΠΑ συμμαχίας μυστικών πληροφοριών «Πέντε Μάτια» να προσκομίσουν αποδείξεις που να στηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που συντάχθηκε για την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ συμπέρανε ότι οι αμερικανικοί ισχυρισμοί είναι μια εσκεμμένη απόπειρα να στραφεί η προσοχή της κοινής γνώμης μακριά από «τις αποτυχίες» του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε πριν από λίγες ημέρες ότι υπάρχουν «τεράστια στοιχεία» που δείχνουν ότι ο ιός διέφυγε από ένα εργαστήριο στην πόλη Ουχάν, στην κεντρική Κίνα, όπου εντοπίσθηκε για πρώτη φορά στο τέλος του Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Πεκίνου.


Πέραν των ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ζητήσει -εμμέσως πλην σαφώς- την διεξαγωγή έρευνας ή την παροχή αποδείξεων από το Πεκίνο για την προέλευση του ιού.

Μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Χάικο Μάας, το Βερολίνο έχει ζητήσει «σαφείς απαντήσεις» κάνοντας λόγο για «απόδοση ευθυνών» κυρίως μετά και την αύξηση, από τις αρχές της Ουχάν του αριθμού των θανάτων κατά 50%. «Βλέπουμε ότι οι αριθμοί στην Ουχάν διορθώνονται και πάλι. Αυτό είναι ασφαλώς ανησυχητικό. Υπάρχουν ερωτήματα τα οποία κάποτε πρέπει να απαντηθούν», δήλωσε προσφάτως ο Μάας.

Η Αυστραλία έχει εντείνει τις πιέσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε η Κίνα την πανδημία του κορωναϊού, ζητώντας τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας. Η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μαρίζα Πέιν δήλωσε ότι «ανησυχεί πολύ» για το θέμα της διαφάνειας από την πλευρά της Κίνας. «Τα ζητήματα γύρω από τον κορωναϊό είναι ζητήματα για ανεξάρτητη έρευνα και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να το κάνουμε αυτό», πρόσθεσε.

Το Πεκίνο ωστόσο, αρνείται την διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την προέλευση του κορωναϊού σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Κίνας στον ΟΗΕ με έδρα τη Γενεύη. Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρεσβευτής Τσεν Σου επισήμανε, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, πως «Πρώτη προτεραιότητα είναι να επικεντρωθούμε στον αγώνα κατά της πανδημίας μέχρι την τελική νίκη. Δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο για να σώσουμε ζωές».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]