Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Περί έλλειψης σχεδίου και εκλογών...


Μπορεί προς το παρόν να το αποφεύγει με επικοινωνιακή μαεστρία, αλλά αργά ή γρήγορα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί να ξεδιπλώσει το σχέδιο θωράκισης της χώρας από το χάος που προκάλεσε ο κορωναϊός.

Σχέδιο που θα πρέπει να συνοδεύεται από τις απαραίτητες ρηξικέλευθες πολιτικές για να αντιμετωπιστεί η αμείλικτη πραγματικότητα.

Δε λέμε ωραία η.... κορωνα-προπαγάνδα σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η ικανότητα του πρωθυπουργού να διαχειρίζεται κρίσεις μέσω των αυτονόητων μέτρων που έλαβε, ωστόσο θα πρέπει να μας πει συγκεκριμένα τι προτίθεται να πράξει για να αντιμετωπίσει την επερχόμενη δυστοπία.

Διότι πέρα από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση του φονικού ιού, επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι για όλα τα μείζονα ζητήματα.

Στην οικονομία, με εξαίρεση την ελεημοσύνη που μοιράζει και τις αναπτυξιακές εκρήξεις που ευαγγελίζεται, η κυβέρνηση κυριολεκτικά σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις. Από εκεί που πρότασσε περήφανα την αναγκαιότητα έκδοσης κορωνα-ομολόγου, αίφνης συντάχθηκε με τις αποφάσεις του ανάλγητου ευρωπαϊκού Βορρά που προμηνύουν επιστροφή στη λιτότητα των μνημονίων.

Στο μεταναστευτικό έκανε στροφή 180ο μοιρών αποκηρύσσοντας επί της ουσίας τον όψιμο πατριωτισμό του Έβρου, και επέστρεψε στην απαράδεκτη πολιτική που εφάρμοζε προ Έβρου. Ήτοι, την μετατροπή της χώρας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.


Ομοίως και στα εθνικά που είναι αλληλένδετα με το μεταναστευτικό. Πλην πομφολύγων και διαρροών περί γενναίας αντίστασης εφόσον η Ελλάδα προκληθεί πάλι από την Τουρκία, έτερον ουδέν.

Επειδή ο Έβρος ξεφούσκωσε από την κυβίστηση στο μεταναστευτικό κι αποδείχτηκε ότι μάλλον φυλάγαμε τα ευρωπαϊκά σύνορα αντί της Ελλάδας, μήπως η κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει τις... ηρωικές διαρροές και να πράξει τα δέοντα για να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων;

Γιατί άραγε αρνείται πεισματικά να ανακηρύξει ΑΟΖ και να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια;

Τη μόνη κίνηση δηλαδή, που θα τρίψει στα μούτρα του τσαμπουκαλή γείτονα τις επεκτατικές βλέψεις;

Μήπως τελικά δεν έχουν εγκαταλειφθεί και ισχύουν στο ακέραιο τα περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και απώλειας του Καστελόριζου για να διατηρηθεί η κυριαρχία στα υπόλοιπα νησιά;

Καλό είναι η κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες διευκρινίσεις.

Γιατί πολύ φοβούμαστε ότι ο ενδοτισμός στις αποφάσεις των Βρυξελλών σε οικονομία και μεταναστευτικό, θα οδηγήσει σε εξευτελιστική συνθηκολόγηση στα εθνικά.

Μακάρι να είμαστε υπερβολικοί και να κάνουμε λάθος.

Ωστόσο, παρόλο που η κυβέρνηση μας κρατάει στο σκοτάδι όσον αφορά τα σχέδιά της για το μέλλον του έρμου τούτου τόπου, δεν χάνει την ευκαιρία να εντρυφεί σε πολιτικούς τακτικισμούς.

Αναφερόμαστε στην εκλογολογία που είδε το φως της δημοσιότητας από φιλοκυβερνητικά μέσα, η οποία ναι μεν διαψεύστηκε από το Μαξίμου, αλλά οι δημοσιογραφικοί παπαγάλοι συνεχίζουν να σιγοντάρουν νυχθημερόν.

Άλλοι κομψά, άλλοι απροκάλυπτα.

Αναμενόμενοι αυτού του είδους οι τακτικισμοί.

Οι οποίοι φανερώνουν την απουσία απτού κυβερνητικού σχεδίου για την επόμενη μέρα.

Άρα τι καλύτερο για την κυβέρνηση από το να... ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα.

Πάντως, αν όντως ισχύουν οι σκέψεις του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές, καλό θα ήταν να αναθεωρήσει και να μας πει επιτέλους πως σκοπεύει να κρατήσει όρθια τη χώρα.

Εάν δεν επιδείξει την απαιτούμενη υπευθυνότητα, απλώς θα φανερώσει ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας συριζαίος με γραβάτα.

Οι καιροί απαιτούν ευσυνείδητους ηγέτες που θα θυσιάσουν τα πάντα για την ευημερία της πατρίδας, κι όχι πολιτικούς αριβίστες που εκμεταλλεύονται καταστάσεις για να διασωθούν πολιτικά.

Τα ίδια έκανε κι ο συριζαίος χωρίς γραβάτα με τα γνωστά αποτελέσματα.

Στο χέρι είναι του κυρίου Μητσοτάκη να δείξει εν τοις πράγμασι σε ποια κατηγορία ανήκει.

Παρ' όλ' αυτά, σε περίπτωση που επιλέξει τον τυχοδιωκτισμό και προσφύγει στις κάλπες, θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα θαύματα συμβαίνουν μια φορά.

Κι όταν ο κόσμος βρεθεί πάνω από την κάλπη τσακισμένος οικονομικά και ψυχολογικά από τη δίνη του κορωναϊού δίχως την προσμονή ενός καλύτερου μέλλοντος, ενδέχεται να λειτουργήσει οργισμένα καταδικάζοντας τους πολιτικούς τακτικισμούς. Όπως έκανε άλλωστε πολλάκις κατά το παρελθόν.

Συν ότι μπορεί να θυμηθεί και τις μετεκλογικές κυβιστήσεις με συνεπεία να ενταθεί το «μαύρισμα».

Που σημαίνει ότι το 40%, εύκολα γίνεται 30%.

Για να μην αιφνιδιαστεί λοιπόν ο κύριος Μητσοτάκης, ας ξεπεράσει τις αυτοκτονικές τάσεις κι ας καταστρώσει αυτό το ρημάδι το σχέδιο ανάτασης της πατρίδας. Κι ας είναι λειψό...

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει...

Διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος η χώρα να μπει σε χειρότερες περιπέτειες λόγω αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, οι οποίες θα χρεωθούν εξ ολοκλήρου στο πρόσωπό του.

Εκτός κι αν γνωρίζει ότι θα υποστεί εκλογική καθίζηση και οδηγεί συνειδητά τα πράγματα σε μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να διαχειριστεί ευκολότερα την μετα-κορωναϊό εποχή έχοντας την υψηλή εποπτεία, η οποία για λόγους εσωκομματικών απειλών δεν δύναται να προκύψει από αυτή τη Βουλή.

Μα οι απειλές που σας κάνουν να σκιάζεστε, δεν πρόκειται να εκλείψουν ούτε και τότε αγαπητέ Κυριάκο...

Συνεχίζεται...

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]