Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία αγνοεί τις ΗΠΑ για τερματισμό της στήριξης του Άσαντ


Η Μόσχα δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ κατά της τρομοκρατίας στην επαρχία Ιντλίμπ, παρά τις εκκλήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επίλυση της κρίσης.

Τόσο οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ότι και οι σύμβουλοι της Μόσχας "θα υποστηρίξουν τις ένοπλες δυνάμεις της Συριακής Δημοκρατίας στη μάχη τους κατά της τρομοκρατίας”, δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Αναφερόμενος στις κλιμακούμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ο Πεσκόφ τόνισε ότι η ρωσική κυβέρνηση εκφράζει τη "δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι έχει αναζωογονηθεί η τρομοκρατία στην Ιντλίμπ”.


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προέβη στη δήλωση αυτή μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ντόναλντ Τραμπ "εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τη βία στην Ιντλίμπ”. Ο Αμερικανός πρόεδρο εξήρε την "προσπάθεια της Τουρκίας να αποτρέψει μια ανθρωπιστική κρίση” στην επαρχία και εξέφρασε την ελπίδα η Ρωσία να σταματήσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση Άσαντ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζουντ Ντιρ.

Όπως σημειώνει το RT, οι εντάσεις στην Ιντλίμπ κλιμακώνονται σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες. Στις 3 Φεβρουαρίου, τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επλήγησαν από το συριακό πυροβολικό, με αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε Τούρκων στρατιωτών. Το περιστατικό συνέβει κατά τη διάρκεια επιχείρησης του συριακού στρατού εναντίον τρομοκρατικών δυνάμεων στην περιοχή και ενώ δεν είχε ενημερωθεί σχετικά με την μετακίνηση των τουρκικών δυνάμεσων, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Άγκυρα ανταπέδωσε το πλήγμα, βάλλοντας κατά γνωστών θέσεων του συριακού στρατού, ενώ 10 ημέρες αργότερα έστειλε νέες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή. Η αύξηση αυτή των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή οδήγησε τη Δαμασκό να αναγνωρίσει επίσημα τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]