Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν υποδέχθηκε με τιμές τον αρχηγό της Χαμάς!


Να τον χαίρεται τον φίλο του τον Ερντογάν ο πρόεδρος Τραμπ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε χθες Σάββατο τον Ισμαήλ Χανιέ, πολιτικό αρχηγό της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Όπως είναι γνωστό, από το 1997 η αμερικανική κυβέρνηση χαρακτηρίζει την Χαμάς τρομοκρατική οργάνωση και εχθρό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών που διήρκεσε πάνω από μία ώρα στο Vahdettin Pavilion της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το πρακτορείο. Την είδηση αναμετάδωσε η ιστοσελίδα Ahval.


Η συνάντηση ακολούθησε την ανακοίνωση την Τρίτη του πολυαναμενόμενου ειρηνευτικού σχεδίου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή. Ήδη ο Ταγίπ Ερντογάν, «καρδιακός φίλος» του κ. Τραμπ το απέρριψε ως “απολύτως απαράδεκτο”.

Το σχέδιο του Τραμπ υπόσχεται να διατηρήσει την Ιερουσαλήμ ως αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενώ προτείνει ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος και την αναγνώριση της ισραηλινής κυριαρχίας επί των οικισμών της Δυτικής Όχθης.
“Το σχέδιο δεν θα εξυπηρετήσει την ειρήνη στην περιοχή, αγνοεί τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και προσπαθεί να νομιμοποιήσει την κατοχή του Ισραήλ”, δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Ιερουσαλήμ είναι ιερή για τους μουσουλμάνους.

Ο Ερντογάν πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Μαχμούντ Αμπάς, επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη της Άγκυρας στην Παλαιστίνη μετά την ανακοίνωση του σχεδίου του κ. Τραμπ.

Ο Αμπάς απέρριψε το σχέδιο, το οποίο ευνοεί έντονα το Ισραήλ, όπως είπε, τονίζοντας ότι οι Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να δεσμεύονται να τερματίσουν την ισραηλινή κατοχή και να ιδρύσουν ένα κράτος με την πρωτεύουσά του στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο Ερντογάν είναι ένας άγριος επικριτής του Ισραήλ και υπερασπιστής του παλαιστινιακού λαού.

Η ανακοίνωση του κ. Τραμπ, τον Δεκέμβριο του 2017, που αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, προκάλεσε διπλωματική μάχη μεταξύ της Τουρκίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]