Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνική υπερηφάνεια και εθνική μειοδοσία


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Κάνοντας μία αναδρομή στα χρόνια της αριστερής μουτζούρας που πέρασαν, ένας κόμπος στον λαιμό γίνεται έντονος για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η αναδρομή σε μια περίοδο που μάλλον θα θέλαμε να διαγράψουμε από τις θύμισές μας!

Η δημόσια συζήτηση εκείνη την εποχή για τη Μακεδονία ήταν με αριστερή ευθύνη χαοτική, όπως όλες οι δημόσιες συζητήσεις εκείνη την εποχή στην Ελλάδα, και οι χειρισμοί τής τότε... ας πούμε κυβέρνησης όξυναν τον εθνικό διχασμό και επιδείνωσαν τη σύγχυση παγιώνοντάς την. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως η κυβέρνηση της "1ης Φοράς Αριστερά” δεν ενδιαφερόταν σε καμία περίπτωση, ούτε καν για τα μάτια, για τους Έλληνες, αλλά μόνο για τους αριστερής απόχρωσης... κατέχοντες ελληνικές ταυτότητες και για όσους μπορούσε να κανακέψει με παροχές-ψίχουλα και προσλήψεις-μαϊμού στο δημόσιο. Από την άλλη πλευρά, αναρωτιέται κανείς πόσοι από μας, αλήθεια, είχαν μπει στον κόπο να διαβάσουν το κείμενο εκείνης της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, μεταξύ Αλέξη και Ζόραν, διά χειρός Κοτζιά; Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν τον ακραίο εθνικισμό και την άγνοια μερίδας πολιτών, για να κερδίσουν ψήφους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει βγάλει τη Μακεδονία στους πάγκους για ξεπούλημα!

Η γελοιότητα όμως των αριστερών ανιστόρητων δεν θα έπρεπε να καταγγέλλεται με ακραίο εθνικιστικό παραλήρημα, αλλά με ανάδειξη της Ιστορίας και με καλλιέργεια της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Εξάλλου, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάστηκε τη Συμφωνία με τη χαρακτηριστική του επιπολαιότητα, επιτάχυνε μια ανείπωτα προδοτική λύση στο θέμα που ήδη υπήρχε και λίμναζε, αλλά το οποίο με δική του πρωτοβουλία ανέδειξε και με σκοπό να βρει τη λύση εις βάρος της Ελλάδος, προκειμένου να χτυπήσει τη μισητή για τους αριστερούς εθνική υπερηφάνεια των Ελλήνων!

Δεν υπάρχει ουσιαστικά καμιά αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να δείχνει ξανά και ξανά τον αριστερό αυταρχισμό που δεν διαφέρει σε τίποτα από τον οποιοδήποτε ακραίο αυταρχισμό εκτός βέβαια από το ποιος ορίζεται ως εχθρός. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, όποιος δεν πάει με τα νερά του είναι είτε φασίστας, είτε προβοκάτορας, είτε ανέντιμος και διαπλεκόμενος, που πρέπει να εξουδετερωθεί με κάθε τρόπο.


Αυτή είναι τελικά η χώρα που ζούμε, πατώντας πάνω σε τοξικά κατάλοιπα μιας χρονικής περιόδου που, αν και αποτελεί παρελθόν πλέον, εξακολουθεί να μας στοιχειώνει! Η συμφωνία για τη Μακεδονία, που μία ομάδα αμφιλεγόμενων "Ελλήνων” εκπόνησε, περιλαμβάνει ως κεντρικό νόημα την απαγόρευση κάθε εικόνας, γραφής ή μελωδίας, που θυμίζουν την Ελλάδα και όσα γνωρίζαμε γι’ αυτή!

Απαγορεύτηκαν τα "Μυστικά του Βάλτου” της Πηνελόπης Δέλτα... άλλαξαν τα βιβλία Ιστορίας, απαγορεύτηκαν τραγούδια με τα οποία μεγαλώσαμε και αντρωθήκαμε ως Έλληνες και υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις πως κάποιοι θα ‘θέλαν να μας μεταλλάξουν σε κάτι που ούτε ήμασταν ποτέ, ούτε είμαστε ως λαός διατεθειμένοι να γίνουμε!

Τι συμβαίνει τελικά με το "Μακεδονία Ξακουστή"; Γιατί δημιουργεί τέτοιες αντιδράσεις μέσα στην ίδια την Ελλάδα; Γιατί και με ποιο δικαίωμα κάποιοι απειλούν εκείνους που επιλέγουν είτε αυθόρμητα είτε συνειδητά να το τραγουδήσουν; Γιατί μαθητές αποβάλλονται και στρατιώτες τιμωρούνται, όταν τραγουδούν τη μελωδία που ουσιαστικά είναι κάτι σαν εθνικός ύμνος της Μακεδονίας; Είναι δυνατόν κάποιοι να θέλουν να μας κάνουν λιγότερο Έλληνες και να προσπαθούν με μορφές καταστολής να μας το επιβάλουν;

Γράφουμε ως Έλληνες στα παλαιά των υποδημάτων μας τις εντολές οποιουδήποτε εθνικά και κοινωνικά προβληματικού, απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιος κι αν είναι! Οι Έλληνες θα τραγουδούν τα εθνικά τραγούδια της χώρας μας, είτε είναι ένστολοι, είτε είναι πολίτες. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα ούτε το ανάστημα να τους τα στερήσει, για έναν πολύ απλό λόγο - δεν του το δώσαμε!

Η Μακεδονία είναι ελληνική και ελληνική θα παραμείνει! Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αγγίζει τους Έλληνες, τουλάχιστον σε επιμέρους ζητήματα, όπως αυτά των κατάπτυστων απαγορεύσεων! Ας μην ξεχνάμε πως τον Τσίπρα τον γκρέμισαν από τον θρόνο του δύο μείζονα ζητήματα εθνικής σημασίας - αυτό της προδοσίας των Πρεσπών και το μεταναστευτικό!

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]