Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φεύγουν τρέχοντας οι Τούρκοι από τον "παράδεισο" του Ερντογάν


137.000 Τούρκοι εγκατέλειψαν την γειτονική χώρα το 2018 προκειμένου να αποφύγουν τις διώξεις του καθεστώτος Ερντογάν. Τα στοιχεία αυτά έδωσε επισήμως η τουρκική προεδρία μέσω της στατιστικής υπηρεσίας.

Ο αριθμός των Τούρκων που φεύγει στο εξωτερικό αυξήθηκε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 όπου περισσότεροι από 77 χιλιάδες άνθρωποι συνελήφθησαν με την κατηγορία του ‘γκιουλενιστή’ κι άλλοι 150 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί απολύθηκαν από την κυβέρνηση για τρομοκρατικές διασυνδέσεις.

Σύμφωνα με τα τουρκικά στοιχεία από όσους έχουν φύγει συνολικά από την γειτονική χώρα, κάποιες χιλιάδες ζουν στην Ελλάδα -το τουρκικό καθεστώς πιστεύει ότι έχουν διαφύγει προς την Ελλάδα περίπου 25.000 πολίτες του- ενώ άλλοι έχουν πάει στα Σκόπια και στο Αζερμπαϊτζάν. Συνολικά οι Τούρκοι που ζουν στο εξωτερικό ανέρχονται σε 6,5 εκατομμύρια.

Με τον Ερντογάν συνομιλούν Πούτιν και Τραμπ...
Όμως το ερώτημα πάνω στο οποίο εργάζονται πυρετωδώς μια σειρά από think tanks είναι: Πότε και πως θα απομακρυνθεί από την εξουσία ο "σουλτάνος"; Ποιά θα είναι η επόμενη ημέρα για την Τουρκία;




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]