Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιτέλους, σοβαρευτείτε!


Οι περισσότεροι ψήφισαν ΝΔ για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν ήθελαν όσα ανθελληνικά έκανε η σοσιαλιστική αριστερά, ούτε άντεχαν το θράσος της.

Σεβαστό.
Γιατί παραπονιούνται όμως τώρα;

Διότι η ΝΔ δεν έχει αλλάξει πλαίσιο πολιτικής!
Μα ποιός σας είπε ότι θα αλλάξει πλαίσιο πολιτικής;

Αλλαγή όντως υπήρξε: επικοινωνιακά γίνονται συσκέψεις, λαμβάνονται αποφάσεις, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να πάρει περισσότερα ευρωπαϊκά λεφτά ο Ερντογάν για να χρηματοδοτήσει τη διευκόλυνση των λαθρεμπόρων (ώστε να αυξηθούν οι ροές λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα) και τα UAV (ώστε να επιτηρούν με συστήματα παρακολούθησης σε όλο το Αιγαίο την ομαλή αύξηση της λαθρομετανάστευσης), μέχρι και το ρητό «τσάκω έναν Κουμουτσάκο» είπε στον Ερντογάν και τον έστειλε για to know us better μπροστά στους στρατηγούς και στους πράκτορες που είχε δίπλα του ο τούρκος υπουργός Eσωτερικών.

Φήμες λένε μάλιστα ότι οι Τούρκοι απογοητεύτηκαν με τη διαπραγματευτική ικανότητά του (το «αστείο» για τις φωτογραφίες) λέγοντας «μα καλά, εφαρμόζουμε δόγμα Οζάλ και τους διαλύουμε, και αυτοί δεν έφεραν ούτε καν τον Σεφερλή;».

Πέρα από την επικοινωνιακή αλλαγή, υπήρξε και ραγδαία αύξηση της ταχύτητας αντιμετώπισης των προβλημάτων: πάνε τα λεφτά στις ΜΚΟ για να βρίσκουν ένα-ένα διαμερίσματα, κατευθείαν κεντροποιημένοι «διαγωνισμοί» για να μείνουν χιλιάδες - όχι βέβαια στα σπίτια των σοσιαλιστών, όπως είχε δεσμευτεί προ ημερών, αλλά σε όλες τις περιφέρειες.

Δηλαδή πλήρης εφαρμογή της τουρκικής στρατηγικής με πρωτοβουλία της φιλελεύθερης σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Ελλάδας. (Γι’ αυτό και ο αρμόδιος υπουργός είναι ο καταλληλότερος: εφαρμόζει το δόγμα Οζάλ χωρίς να χρειάζεται να το διαβάσει, όπως το μνημόνιο.)


Φταίει η κυβέρνηση λοιπόν; Όχι!

Φταίνε αυτοί που, εμμονικά, από ψυχιατρικής υφής αίτια, συνεχίζουν να απαιτούν από μια σοσιαλιστική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα πατριωτικά «θέλω» τους!

“We are the world” κύριοι, όπως τραγούδαγε/χόρευε με τους Τούρκους ο σύντροφος Κοτζιάς.

Δείτε το παράδειγμα του προέδρου σας στην σοσιαλιστική διεθνή ΓΑΠ, πόσο όμορφα μιλάει στα δείπνα επί τουρκικού εδάφους!

Ο Αμύνης Παναγιωτόπουλος το είπε ξεκάθαρα: δεν μπορεί να ελέγξει τί γίνεται στα στρατόπεδα, που θεσμικά του ανήκουν, λόγω του ότι «τα έχει πάρει προστασία» διεθνής οργανισμός!

Συμπέρασμα: είναι πλέον φτηνό και κατάπτυστο να ψέγει κανείς την παρούσα κυβέρνηση λόγω του μεταναστευτικού.

Εφαρμόζει τις σοσιαλ λίμπεραλ θέσεις της:

«Είναι απολύτως απαραίτητη η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών, σχετικά με τον «σκληρό πυρήνα» των ελληνοτουρκικών διαφορών. Είναι ο μόνος δρόμος για την λύση των προβλημάτων. Δεν πρέπει όμως αυτές να εξελίσσονται αενάως. Είναι αναγκαίο να έχουν συγκεκριμένο χρονικό όριο. Στα θέματα που θα υπάρξει συμφωνία, να δοθεί λύση. Και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν, αυτά να παραπεμφθούν για διευθέτηση στα διεθνή δικαστήρια ή σε άλλα δικαιοδοτικά και διαμεσολαβητικά όργανα.

Αυτή είναι η πάγια πολιτική της χώρας μας, μετά την κρίση των Ιμίων το 1996, με σύμφωνη γνώμη και της τουρκικής πλευράς.Αρκεί οι δύο ηγεσίες να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης και πολιτικό θάρρος. Στην κατεύθυνση αυτή θα διευκόλυνε εξάλλου ένα δεύτερο «Ελσίνκι». Όχι, δηλαδή, αποκλεισμός της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας, αλλά το αντίθετο»(topotami.gr).

Δεν φταίει η κυβέρνηση λοιπόν αν κάποια εκατομμύρια ψήφισαν ΝΔ για να φύγει η αριστερή συνιστώσα του εγχώριου σοσιαλισμού με σκοπό να έρθει κάτι άλλο, πιο πατριωτικό (=πιο δεξιό).

Όντως έφυγε αυτή η συνιστώσα και ήρθε κάτι πιο δεξιό.

Μόνο που παραμένει εντός του σοσιαλιστικού τόξου, εντός της Δημοκρατικής Παράταξης, απλά είναι μια πιο δεξιά συνιστώσα.

Η συνισταμένη ήταν και παραμένει σοσιαλιστική, δηλαδή εξ´ορισμού το αντίθετο της πατριωτικής.

Σταματήστε επιτέλους τη γκρίνια, η κυβέρνηση κάνει ακριβώς αυτά που είπε.

Γι΄αυτό η πεφωτισμένη Δεξιά στήριξε και στηρίζει Κυριάκο Μητσοτάκη: είχε το πολιτικό ανάστημα να πει την αλήθεια, να καθαρίσει το πατριωτικό χωράφι από τα τσαντίρια των ιδεολογικών Ρομά, να τελειώσει τις ψευδαισθήσεις.

Anaconda
AntiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]