Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και "σκιώδης κυβέρνηση" στα πλάνα Τσίπρα


Συνέδριο... ανοιγμάτων για ΣΥΡΙΖΑ

Της Νίκης Ζορμπά

Σε συνεδρίαση Μπεν Χουρ, εξελίχθηκε η πρώτη κομματική σύναξη των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Επί 5,5 ώρες συνεδρίαζαν τα μέλη στην Κουμουνδούρου, σε μια πρώτη "επιδερμική" αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος καθώς το βλέμμα ήταν στραμμένο στις επόμενες κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία καλείται να υπηρετήσει στόχο διττό:

1. Την άμεση ανασύνταξη του κόμματος ώστε να υπηρετήσει το νέο του ρόλο

2. Τον "μετασχηματισμό" του ΣΥΡΙΖΑ με βήμα ταχύ σε μια σύγχρονη "προοδευτική παράταξη", η οποία να παραμερίζει το 3% που αποτελούσε την πάγια δεξαμενή των ψηφοφόρων του , διευρύνοντας την απεύθυνσή του, σε όλο και ευρύτερα κοινά.

Ο κ. Τσίπρας εξάλλου, αυτό ζήτησε κατά την εισήγησή του στα μέλη του κομματικού Οργάνου, ζητώντας καταρχάς, τον πολλαπλασιασμό στις νέες εγγραφές μελών.

Στόχος, είπε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι έως το Συνέδριο, ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει εγγράψει ως μέλη το 10% των ψηφοφόρων του.

Το συνέδριο τούτο, προγραμματίζεται για τον ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιηθεί στα τέλη της τρέχουσας χρονιά ή αρχές του 2020.


Κεντρική Επιτροπή- Κοινοβουλευτική ομάδα

Ο πιο βραχυπρόθεσμος σχεδιασμός για την αξιωματική αντιπολίτευση, προβλέπει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το προσεχές Σάββατο και συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα την Δευτέρα και εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης (20-22 Ιουλίου). Θα προηγηθεί την Παρασκευή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Στα πλάνα του κ. Τσίπρα βρίσκεται ο σχηματισμός και "σκιώδους κυβέρνησης" ώστε να υπάρχει στενό "μαρκάρισμα" του έργου των νέων υπουργών. Είχε προιδεάσει άλλωστε ο πρώην πρωθυπουργός, ήδη κατά την δήλωση παραδοχής της ήττας του στο Ζάππειο Μέγαρο ότι ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι να ασκήσει "υπεύθυνη" αλλά "μαχητική" αντιπολίτευση.

Αναζητώντας τα πρόσωπα

Οι αρμοδιότητες ενός εκάστου από την νέα ηγετική ομάδα που πλαισιώνει τον Αλέξη Τσίπρα στον νέο κύκλο που ανοίγει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρίσκονται ακόμη στα "σκαριά", καθώς δεν έχει γίνει ακόμη σχετική συζήτηση.

Η Έφη Αχτσιόγλου θα λάβει ανανέωση της θητείας της ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ , αρμοδιότητα που είχε με χρονικό ορίζοντα την προεκλογική περίοδο ή θα επιλεγεί πρόσωπο άλλο καθώς και το ποιοι από τους στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα θα μετακομίσουν από το Μαξίμου στην Κουμουνδούρου, είναι από τα ερωτήματα που θα λάβουν προσεχώς, απάντηση.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]