Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύκλωμα πωλούσε πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς στη Ρόδο


Από δυο μεριές τα «έπαιρνε» ένα οργανωμένο κύκλωμα που εξάρθρωσε η Ασφάλεια στη Ρόδο, καθώς από τη μια προμήθευε αλλοδαπούς με πλαστές βεβαιώσεις που χρησιμοποιούσαν για την έκδοση αδειών διαμονής και δελτίων αιτήσαντος πολιτικού άσυλου, ενώ από την άλλη διακινούσε και λαθραία καπνικά προϊόντα!

Κατά την διάρκεια επιχείρησης που εκτυλίχθηκε ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές της Ρόδου, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 36, 36 και 37 χρόνων, με τον τελευταίο να είναι ο αρχηγός του κυκλώματος και τους άλλους δυο να έχουν καθήκοντα υπαρχηγού και... ταμία!

Μαζί τους, κρατούνται άλλοι τρεις αλλοδαποί ηλικίας 25, 31 και 51 χρόνων για τους οποίους διατάχθηκε η διοικητική επιστροφή στη χώρα καταγωγής τους. Άλλα τέσσερα μέλη της σπείρας αναζητούνται.


Κατά τις στοχευμένες έρευνες που έγιναν στις κατοικίες και ένα κατάστημα των μελών του κυκλώματος, κατασχέθηκαν ένας σαρωτής και εκτυπωτής εγγράφων, φάκελοι με φωτοτυπίες διαβατηρίων, ιατρικές και φορολογικές βεβαιώσεις και άλλα έγγραφα με τα στοιχεία 24 αλλοδαπών, σημειωματάριο με ονόματα αλλοδαπών και αριθμούς τηλεφώνων και διαβατηρίων, πλήθος πλαστών εγγράφων για κατάθεση αίτησης για την έκδοση άδειας διαμονής, ένα πλαστό δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, παραποιημένες σελίδες ιατρικών εγγράφων νοσοκομείου και υπεύθυνες δηλώσεις.

Επιπλέον, βρέθηκαν 2,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 350 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 23 συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού των 50 γραμμαρίων, 14 κινητά και 98 τηλεφωνικές συνδέσεις, 5.160 ευρώ και πέντε δολάρια, καθώς και 70 παραστατικά για τη μεταφορά χρημάτωνσε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και τους ασκήθηκε δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία, άπατη, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, κατοχή ναρκωτικών και παράνομης διαμονή στη χώρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]