Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία προειδοποιεί την Τουρκία με νέα δέσμη μέτρων λόγω γεωτρήσεων


Nα «αποφύγει την κλιμάκωση και να παραιτηθεί από αυτές τις παράνομες γεωτρήσεις» κάλεσε την Τουρκία το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρξει συνέχεια στις κυρώσεις που εξαγγέλθηκαν κατά της Άγκυρας από την ΕΕ.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η dw.com, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Τετάρτης εκπρόσωπός του γερμανικού ΥΠΕΞ κάλεσε τις εμπλεκόμενες πλευρές «να επιλύσουν τις διαφορές μέσω του διαλόγου και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου».

Η Γερμανία τρέφει την «ελπίδα ότι μια πρόοδος στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού θα έχει θετικές επιπτώσεις στο επίμαχο ζήτημα της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων». Αυτή είναι η θέση της Γερμανίας και αυτή θα εξακολουθεί να υποστηρίζει απέναντι στην Τουρκία, διαβεβαίωσε.


Από την πλευρά της πάντως, η Άγκυρα ξεκαθάρισε χθες, Τρίτη, ότι παρά τις κυρώσεις της ΕΕ θα συνεχίσει τις επίμαχες γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως οι αποφάσεις που έλαβε στη σύνοδό του το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τη Δευτέρα «δεν θα επηρεάσουν με κανένα τρόπο την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να συνεχίσει τις δραστηριότητές της σχετικά με τον υδρογονάνθρακα στην ανατολική Μεσόγειο».

Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου αν θα ακολουθήσουν αυστηρότερες κυρώσεις σε περίπτωση που η Τουρκία όντως συνεχίσει τις γεωτρήσεις απάντησε: «Μόλις τώρα αποφασίσαμε μέτρα που τώρα θα εφαρμοστούν. Σε αυτή τη βάση θα συνεχίσουμε να καθιστούμε σαφή τη στάση μας απέναντι στην Τουρκία.» Με άλλα λόγια, το Βερολίνο υποστηρίζει και δεύτερη δέσμη μέτρων της ΕΕ, αν η Άγκυρα διατηρήσει την αδιάλλακτη στάση της.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]