Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οδεύει ολοταχώς προς τη σοσιαλδημοκρατία ο Τσίπρας


Άραγε, έχει κάποια σημασία για τον απερχόμενο πρωθυπουργό, ότι ήταν εντόνως επικριτικός κατά της σοσιαλδημοκρατίας, όταν υποκρινόταν τον Αριστερό;

Ως πραγματιστής πολιτικός, και με έντονη την τάση να αλλάζει κατεύθυνση κατά πωςτον συμφέρει προσωπικώς, ο Αλέξης Τσίπρας μετά και την ήττα στις εθνικές εκλογές, αλλάζει πορεία, με την ευχή των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών.

Η προχθεσινή επίθεση στον Κώστα Καραμανλή, με ταυτόχρονη απενεχοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και οι συχνές πλαγιοκοπήσεις του ΚΙΝΑΛ, είναι σαφείς ενδείξεις, ότι η πορεία που χάραξε ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα συνεχιστεί. Νονοί στη μεταμόρφωση Τσίπρα, μάλλον πρέπει να θεωρηθούν ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέρο Ρέντσι που φρόντισαν για την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. [Βεβαίως, πόσοι εκ του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσουν, μέλλει να αποδειχθεί συντόμως, αλλά όσοι απέμειναν μάλλον δεν ξεπερνούν το 2%].

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, το 2016, όπου παραβρέθηκε σε συνάντηση που οργάνωσε ο Γάλλος πρόεδρος με τους σοσιαλδημοκράτες Ευρωπαίους ηγέτες, είχε ενοχλήσει το ΠΑΣΟΚ που διαπιστώνει ότι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα προσπαθεί να φέρει κοντά του τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο αντιμετωπίζει ως κυρίαρχο κόμμα της ελληνικής κεντροαριστεράς. Δεν πρέπει να παραβλέψω και τον Μάρτιν Σουλτς, π. πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος σε ερώτηση αν εμπιστεύετε τον Πρωθυπουργό Τσίπρα, απάντησε: «Τον εμπιστεύομαι. Του αξίζει να του εμπιστευτεί κανείς το μέλλον της Ελλάδας. Το λέω βέβαια με την καρδιά μου να χτυπά στους φίλους μου στο ΠΑΣΟΚ που επίσης πλήρωσαν βαρύ πολιτικό τίμημα σε αυτήν τη χώρα». Είναι γνωστό ότι ο Σουλτς ελάττωσε κάπως τους πολιτικούς εναγκαλισμούς με τον Τσίπρα, όταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ τον αντιμετώπισαν με δυναμικό τρόπο, διαπιστώνοντας ότι στη σοσιαλιστική ομάδα προετοιμάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ αντί του ΠΑΣΟΚ.


Άραγε, έχει κάποια σημασία για τον απερχόμενο πρωθυπουργό, ότι ήταν εντόνως επικριτικός κατά της σοσιαλδημοκρατίας, όταν υποκρινόταν τον Αριστερό; Στο συνέδριο του Τransform! Εurope, με τίτλο "Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία", που διεξήχθη στη Φλωρεντία, στις 18 Νοεμβρίου 2014, είχε πει:«Όσο η σημερινή ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία παραμένει θεατής στο δικό της στρατηγικό -και θα έλεγα και ιστορικό- αδιέξοδο, όσο εξακολουθεί να απαντά στις σημερινές προκλήσεις με τα συντηρητικά αντανακλαστικά της δεκαετίας του '90, τόσο θα χάνει τον βηματισμό της με την Ιστορία. Γιατί οι προκλήσεις της συγκυρίας έχουν αλλάξει πρόσημο. Οι συνέπειες της βαθιάς, πολύπλευρης και ανακυκλούμενης κρίσης επηρεάζουν το εποικοδόμημα. Έχουν ήδη μεταβάλει κοινωνικές στάσεις και πολιτικές στρατηγικές».

Αυτά, λοιπόν ξεχνιούνται, και από την στιγμή που ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει, έφερε τα επί πλέον δυσβάσταχτα βάρη που ήθελαν οι δανειστές, εκχώρησεκαι εθνική κυριαρχία στους Σλάβους των Σκοπίων, και ως αναλώσιμο προϊόν -όπως και άλλα κόμματα-κομήτες, που εκτόξευσαν στην Βουλή για συγκεκριμένους ρόλους-, ήρθε η ώρα να ιδρύσουν κάτι διαφορετικό.

Ο Α. Τσίπρας, για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, καταφέρθηκε εναντίον του Κώστα Καραμανλή, στοχοποιώντάς τον ως τον κύριο υπαίτιο των μνημονίων: «Η ΝΔ άφησε 24 δισ. ευρώ πρωτογενές έλλειμμα, ένα έλλειμμα κοντά στο 13%, που ήταν και η αφορμή για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ», είπε αρχικώς και συνέχισε την επομένη:«Ήταν ο πρωθυπουργός που άφησε ανοικτή την πόρτα στα Μνημόνια. Άφησε τη χώρα με 24 δισ. ευρώ πρωτογενές και έφυγε στη μέση, παραδίδοντας στον επόμενο, δεν κάθισε να δώσει τη μάχη», είπε. Κατηγορία κατά Καραμανλή και απενοχοποίησητου Γιώργου Παπανδρέου. Όπου το φλερτ με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, είναι πιο έκδηλο σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αναφέρουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε στα χέρια του ως Πρωθυπουργός την "καυτή πατάτα", που του άφησε ο Καραμανλής.

Προσθέτω επίσης, και το άνοιγμα Τσίπρα στους πρώην και νυν ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζοντας πως όσοι τον ψήφισαν δεν ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κινούνται στον ευρύτερο χώρο της δημοκρατικής παράταξης [ποια είναι αυτή η δημοκρατική παράταξη, και γιατί η Ν.Δ. είναι αντιδημοκρατική, μόνον Αριστερός εγκέφαλος μπορεί να το κατανοήσει].

Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]