Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κορόιδα είστε να λάβετε το μήνυμα;


Του Δημήτρη Καμπουράκη

Πείτε εκεί δυο-τρεις γενικούρες για «επίγνωση του μηνύματος», για «οργανωτικές αδυναμίες» και για «το ύφος της εξουσίας» μέχρι να περάσουν οι πρώτες δύσκολες μέρες. Μετά υποσχεθείτε μια «ανάλυση σε βάθος του εκλογικού αποτελέσματος από τα αρμόδια κομματικά όργανα μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες» και αφήστε τα υπόλοιπα να πάνε στον διάολο. Ο χρόνος τα θεραπεύει όλα.

Ψυχανάλυση θα κάνετε τώρα, σαν κάτι κυράτσες της ελίτ των βορείων προαστίων που μόλις ζοριστούν λιγάκι τρέχουν τρεμάμενες να ξαπλώσουν στα ντιβάνια των ψυχαναλυτών για να βρουν την γιατρειά τους; Σάματις ο Ανδρέας που είχε πρωτοπεί το περίφημο «λάβαμε το μήνυμα», έκανε τίποτα διαφορετικό την επόμενη μέρα; Με την Δήμητρα συνέχισε να νταραβερίζεται και τον Γιώργη τον Κατσιφάρα εξακολούθησε να έχει κολλητό. Ξανάγινε όμως πρωθυπουργός. Αυτό θα κάνει κι Αλέξης.

Εξάλλου έχετε μπροστά σας εκλογές. Τις οποίες βέβαια θα χάσετε πανηγυρικά, αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Έχετε δει εσείς κανέναν να πηγαίνει σε εκλογές αυτομαστιγωνόμενος με καμουτσίκια γεμάτα ξυράφια, σαν τους Σιίτες μουσουλμάνους όταν γιορτάζουν την Ασσούρα την 10η ημέρα του Μουχαρράμ; Κι έπειτα, ο άντρας ο σωστός, ο αριστερός, ο περπατημένος, και λάθος να κάνει δεν βγαίνει δημοσίως να κλαίει και να σουρομαδιέται σαν κυρά Κατίνα. Στην κάμαρα του το βράδυ μονάχος του το σκέφτεται και αυτοδιορθώνεται δίχως προτροπές άλλων. Άμα θέλει, άμα πάλι δεν θέλει συνεχίζει να ζει με τα λάθη του κι όποιος γουστάρει.


Διότι αυτά τα πολύ αριστερά «να κάνουμε την αυτοκριτική μας σε βάθος, να δούμε τι έφταιξε, για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις» μυρίζουν pronunciamento. Πάει να πει, πραξικόπημα που δεν έχει υποχρεωτικά στόχο να ρίξει τον αρχηγό, αλλά να τον κρατήσει εκεί πάνω ως μαριονέτα των πραξικοπηματιών. Μα τώρα, είναι δυνατόν ο Αλέξης να πορευτεί εφεξής σβερκωμένος από τον Ευκλείδη και τον Φίλη; Να είμαστε σοβαροί.

Οπότε, πείτε εσείς γενικώς ότι λάβατε το μήνυμα των εκλογών, αλλά δεν είναι δα κι απαραίτητο ν’ ανοίξετε τον φάκελο και να διαβάσετε τι γράφει μέσα. Πετάξτε τον εκεί σ’ ένα συρτάρι και όταν θα ‘ρθει η ώρα, θα δείτε τι θα κάνετε με δαύτον. Εξ’ άλλου, η σωστή αυτοκριτική της αριστεράς δεν γίνεται στο πατ-κιούτ, θέλει τον χρόνο της. Το ΚΚΕ, το 1945 διέγραψε τον Βελουχιώτη, το 2011 τον αποκατέστησε. Αυτή μάλιστα, είναι σωστή μελέτη των συνθηκών και των μηνυμάτων δίχως βιασύνες και προχειρότητες. Αλλιώς δεν θα κάνατε κομματικά συνέδρια με διαδικασίες, χιλιάδες συνέδρους και εισηγήσεις, αλλά ομάδα στο viber.

Πηγαίνετε το λοιπόν στις εκλογές δίχως εσώψυχες αναζητήσεις, βάλτε εκεί για την τιμή των όπλων δυο-τρία εκλογικά διλήμματα που δεν θ’ ακούσει κανένας, χάστε με την ησυχία σας, παραδώστε στον Κυριάκο που φαγώθηκε να κυβερνήσει, και αράξτε ως το 2023 στην αντιπολίτευση. Μια χαρά είναι κι η αντιπολίτευση, μόνο που έχει λιγότερες θέσεις από την κυβέρνηση. Κάποιοι από σας θα κακοπεράσουν, όμως έτσι φτιάχνονται οι καλοί και φανατισμένοι στρατοί. Με πικραμένους λοχίες και φαντάρους, που πέσανε ξαφνικά από την καλοπέραση στην πείνα.

Κι εδώ που τα λέμε, γιατί να μην διαβάσετε και τα δυο μηνύματα μαζί; Κι αυτό της 26ης Μαΐου κι αυτό της 30ης Ιουνίου; Διπλή δουλειά θα κάνετε;

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]