Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τώρα είδαν το πρόβλημα της Θράκης;


Γράφουν Νεκτάριος Δαπέργολας 
Κωνσταντίνος Τερζής 

Συγχωρήστε μας, αλλά μάλλον εκνευριστικό βρήκα τον πανικό που ξἐσπασε αίφνης με το κόμμα των τουρκοφρόνων DEB (ή Κ.Ι.Ε.Φ. ελληνιστί) και τον εκλογικό χάρτη της Θράκης που… άσπρισε. Όχι φυσικά επειδή δεν είναι αρνητικό γεγονός και δεν οφείλει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Όμως όλη αυτή η ξαφνική υστερία (που σε λίγες μέρες θα ξεχαστεί) είναι πραγματικά ανυπόφορη.

Το πρόβλημα της Θράκης είναι βαθύ και γνωστό εδώ και πολλά χρόνια και κάποιοι έχουμε παλαιόθεν καταθέσει πολύ χρόνο, κόπο και χρήμα (ενίοτε δε και άλλου είδους προσωπικό τίμημα), για να το αναδείξουμε και να ενημερώσουμε την πανελλήνια κοινή γνώμη (και γραπτά και διαδικτυακά και ραδιοτηλεοπτικά και δια ζώσης) για το πώς έχει η κατάσταση. Μια κατάσταση ζοφερά διαμορφωμένη μετά από τόσες δεκαετίες ξεσαλώματος της Τουρκίας στην περιοχή, συστηματικού εκτουρκισμού των Πομάκων και των Ρομά, μεθοδικού φυτέματος «τούρκικου πολιτισμού» και ακραίας εθνικιστικής τουρκοφροσύνης στους μειονοτικούς πληθυσμούς, αλλά και της τρομακτικής πολιτικής ισχύος του Προξενείου (παράλληλα με τη γελοία ανεπάρκεια της Ελληνικής Πολιτείας, καθώς και τη φοβία ή αδιαφορία ή ψηφοθηρική αλητεία των πλειονοτικών).

Το πρόβλημα είναι βαθύτατο λοιπόν και επιδεινώνεται εδώ και τουλάχιστον μία 20ετία, χιλιάδες πράγματα έχουν γραφτεί και ειπωθεί και ουδείς δικαιούται πια να λέει πως δεν γνωρίζει. Συνεπώς είναι απαράδεκτο κάποιοι να ξιπάζονται ξαφνικά, λες και προέκυψε χτες. Και να ξιπάζονται από ένα συμβάν που είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου, ενώ γενικά αγνοείται το… υπόλοιπο παγόβουνο.


Γιατί το DEB βέβαια (ήτοι το πρώην κόμμα του αλήστου μνήμης τουρκόψυχου Σαδήκ, που ουσιαστικά επανενεργοποιήθηκε προ μίας περίπου δεκαετίας) δεν είναι το πλέον σοβαρό και ανησυχητικό από τα όσα εφιαλτικά συμβαίνουν εδώ στη Θράκη. Και επίσης η αυτόνομη εκλογική του κάθοδος δεν συνέβη τώρα για πρώτη φορά, καθώς θυμίζω πως είχε κατέβει και στις ευρωεκλογές του 2014, παίρνοντας μάλιστα ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά στη Ροδόπη (42% τότε έναντι 38% χτες), ενώ στην Ξάνθη ήταν στα ίδια επίπεδα (λίγο πάνω από το 25% τότε και τώρα).

Φυσικά και στις δύο περιπτώσεις, η αυτόνομη εκλογική κάθοδος του DEB δεν θα μπορούσε να έχει πρακτικό αντίκρυσμα (το 38% στη Ροδόπη συν το 25% στην Ξάνθη είναι μόλις 0,75% πανελληνίως) και σίγουρα δεν έγινε γι’ αυτό. Έγινε για επίδειξη δύναμης και για να περάσει ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Το μήνυμα ότι «είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί, είμαστε Τούρκοι συνειδητοποιημένοι κι αποφασισμένοι».

Πρακτικό νόημα μπορεί να έχει μόνο στις μεθεπόμενες (βουλευτικές) εκλογές, που θα διεξαχθούν με απλή αναλογική (τότε θα γίνει συντονισμένη προσπάθεια από τους προξενικούς να ψαρέψουν ψήφους κι από άλλους μωαμεθανούς ασιατικής κι αφρικανικής προέλευσης που ζουν στην Ελλάδα - ήδη άλλωστε υπάρχουν εδώ και χρόνια επαφές).
Κυρίως όμως το προχτεσινό ήταν για να δοθεί ένα μήνυμα και να διευκολυνθεί και η συνεχώς κλιμακούμενη στα διεθνή φόρα τουρκική αλυτρωτική προπαγάνδα για δήθεν μαζική τουρκική μειονότητα στη Θράκη που ανθίσταται, παρά την... καταπίεση από την κακιά και αυταρχική Ελλάδα.

Το μήνυμα δόθηκε - και απλώς ευχόμαστε να δόθηκε και σε κάποιους από τους ημετέρους πολιτικούς (αν και φυσικά δεν τρέφουμε αυταπάτες). Ας δόθηκε έστω τουλάχιστον σε ένα ευδιάκριτο μέρος της κοινής γνώμης της πατρίδας μας. Η ανησυχία όμως να παραμείνει μόνιμα.

Όχι κάποιοι να ανακαλύπτουν τη Θράκη κάθε 4 χρόνια (ή όποτε μας επισκέπτεται ο Ερντογάν), να τσιρίζουν για καναδυό μέρες αλαφιασμένοι κι έπειτα να ξαναπέφτουν για ύπνο, αλλάζοντας απλώς πλευρό…

Το κόμμα των τουρκοφρόνων της Θράκης (ΚΙΕΦ ή DEB) το έθρεψε η ψηφολαγνεία όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν την Ελλάδα. Το ανέχθηκε (και συνεργάστηκε μαζί του δια της πλαγίας οδού και εν κρυπτώ) το εκάστοτε κυβερνητικό σχήμα. Το έθρεψε η αδιαφορία όλων όσων μετρούν με "ψηφαλάκια" την πατρίδα και την Ελληνική Θράκη.

Γιατί κανείς δεν αναρωτιέται το πως αυτό το ανθελληνικό κόμμα κατόρθωσε και πήρε έγκριση από τον Άρειο Πάγο, τη στιγμή που υπήρχε πλήθος καταγεγραμμένων δηλώσεων (ακόμη και σε βίντεο) των τουρκοφρόνων στελεχών του;

Γιατί κανείς δεν αναρωτιέται για την επί δεκαετίες οικτρή αποτυχία των "ειδικών πολιτικών προσώπων" να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν την σωρεία προβλημάτων της δράσης εντός Ελληνικού εδάφους, δηλαδή της Θράκης και όχι μόνο, των παράκεντρων (μεταξύ των οποίων και του DEB) του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας;

Τα ερωτήματα που μπορούν να κατατεθούν επί αυτού του θέματος είναι πάρα πολλά και, δυστυχώς, δεν αναμένεται να απαντηθούν από τους πολιτικούς ή τους "ειδικούς" που ποτέ δεν φέρουν ευθύνη για τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους.

Αν κάποιος θέλει να βάλει μια αρχή στην αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, ας πράξει τα αυτονόητα, (παρακάμπτοντας το κλείσιμο του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής για λόγους "διπλωματικής ειρήνης", δηλαδή ουσιαστικής πολιτικής "αδυναμίας") ξεκινώντας από την εφαρμογή της βασικής αρχής της Δημοκρατίας, δηλαδή από την εφαρμογή της ισονομίας και της ισοπολιτείας, χωρίς να φοβάται πως θα χάσει "ψηφαλάκια" ή θα τον βάλουν στη λίστα των ανεπιθύμητων και προς ηθική (ή και φυσική) εξόντωση διάφορες πρεσβείες.

Εάν οι αρμόδιοι, οι ειδικοί και οι πολιτικοί δεν ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν έναν εν δυνάμει (και πλήρη εξελίξει) εχθρό της χώρας... Εάν τους λείπουν οι ιδέες, ας ζητήσουν την συμβουλή ανθρώπων που πραγματικά γνωρίζουν τι συμβαίνει στη Θράκη, στην Ελληνική Θράκη.

Η Θράκη, δυστυχώς, εγκαταλείπεται συστηματικά (ελπίζουμε όχι κατόπιν σχεδιασμού)
είτε στο όνομα της φοβικότητας,
είτε στο όνομα της "διεθνούς συνεργασίας των ειδικών υπηρεσιών" η οποία πρέπει να παραμείνει αδιατάρακτη,
είτε εξαιτίας της πολιτικής ενοχικής ανοχής,
είτε επειδή κάποιοι εκβιάζονται (ή και εξαγοράζονται),
είτε λόγω ανικανότητας ή και εθνομηδενιστικών ιδεοληψιών,
είτε ακόμη και για λόγους εξοικονόμησης οικονομικών πόρων (πόσα αστυνομικά τμήματα έχουν κλείσει σε λίαν ευαίσθητες περιοχές της Θράκης με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ανενόχλητοι σε αυτές πλήθος τούρκων πρακτόρων)...

Το κύριο ερώτημα που προκύπτει, λοιπόν, είναι απολύτως σαφές:
Για πόσες ψήφους ξεπουλάτε την Θράκη, όλοι εσείς οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί;


ΥΓ: Μπορεί ο λαλίστατος για πολλά και διάφορα διοικητής της ΕΥΠ, κύριος Ρουμπάτης, να εξηγήσει τους λόγους υπολειτουργίας του κλιμακίου της ΕΥΠ (σύμφωνα με δημοσιεύματα) σε Κομοτηνή και Ξάνθη, δηλαδή στην πλέον κρίσιμη περιοχή της Ελλάδας επί των ελληνοτουρκικών;

Μπορεί ο λαλίστατος για πολλά και διάφορα υπουργός Εξωτερικών, κύριος Κατρούγκαλος (ο οποίος το 2014-15 απευθυνόμενος σε φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΔΠΘ, στην Κομοτηνή, δήλωσε πως το 2019 θα γίνει ελληνοτουρκικός πόλεμος) να εξηγήσει το γιατί υπολειτουργεί το αρμόδιο γραφείο στην Ξάνθη και γενικότερα στην Θράκη;

Και μια ερώτηση προς την κυβέρνηση που έρχεται και που οφείλει να απαντήσει:
Υπάρχουν τούρκοι στην Θράκη ή έλληνες μουσουλμάνοι, και τι (επ)ακριβώς σκοπεύετε να κάνετε γι αυτό;
Εκλογές έρχονται και οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν τις απόψεις και τις προθέσεις (δεσμεύσεις) σας για το τι πρόκειται να κάνετε έναντι μιας π(λ)ηγής που αποτελεί ευθεία απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Πραγματικά πιστεύετε ότι θα πάρετε απάντηση στο κύριο ερώτημα που θέσατε ως και στα δύο υστερόγραφα ; σοβαρά; και για να σας προβοκάρω λίγο, προσθέτω την δική μου ερώτηση προς την κυβέρνηση που έρχεται: θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις -στο σύνολο τους- της βουλιμικής Τουρκίας όπως το έκαναν διαδοχικές κυβερνήσεις μας εδώ και δεκαετίες, δηλαδή με την περιβόητη -για να μην πω διαβόητη- "ψυχραιμία και νηφαλιότητα΄";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια υποψία είναι πως οι Τούρκοι το μόνο που κάνουν είναι να τους "υπενθυμίζουν" τον αυτοπροσδιορισμό με την σκόπιμη απουσία του Ελληνικού Κράτους και Ελληνικής παιδείας, υποστήριξης.
      Το σύριζα είναι συνιστώσα του DEB και των Σκοπίων, έτσι και αλλιώς και χωρίς υπερβολές.

      Διαγραφή
  2. Eίτε λόγω του οτί αφήνονται όλα και υπέρ άνω όλων στο όνομα του αυτοπροσδιορισμού, και στην τουρκική επιρροή του προξενείου. Όλα δείχνουν πως είναι κατόπιν σχεδιασμού, ακόμα και εαν δεν θέλουμε να σκεφτούμε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα πρέπει να αρχίσει να μας απασχολεί και το εξής:
    https://ekloges.ypes.gr/current/e/home/parties/110/
    20-25 ψηφοφόροι ανά Περιφέρεια

    https://ekloges.ypes.gr/current/e/home/parties/119/
    30-37 ψηφοφόροι ανά Περιφέρεια ειδικά στα μεγάλα Αστικά Κέντρα...!
    πως μπορεί να έχουν τέτοια προβολή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα της Θράκης έχει τεθεί εδώ και πολλά χρόνια από αρκετούς Έλληνες συμπολίτες μας.

    http://www.biblionet.gr/book/192026/%CE%9B%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%82,_%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82/%CE%97_%CE%98%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7_%CF%83%CF%84%CE%BF_%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%AF%CF%87%CE%BC%CE%B9%CE%BF

    Η Θράκη στο μεταίχμιο
    Τάσος Λαυρέντζος 2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]