Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας δεν κλείνει το σενάριο του αιφνιδιασμού


Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα (πιθανόν) εννοεί ο Αλέξης Τσίπρας. Όσοι παρακολούθησαν το επικοινωνιακό σόου που έστησε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο Μέγαρο, προφανώς και σκέφτηκαν ξανά αυτό, που ακούγεται ήδη εντόνως, έστω και χαμηλόφωνα, τις τελευταίες εβδομάδες: Παρότι ο κ. Τσίπρας επισήμως και σε κάθε αφορμή διατρανώνει την επιθυμία του να στήσει εθνικές κάλπες το ερχόμενο φθινόπωρο, το σενάριο του Ιουνίου δείχνει ακόμα ενεργό.

Το όλο στήσιμο της παρουσίασης του πακέτου παροχών από τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μόνο σε εθνική εκλογική διαδικασία τον ερχόμενο Οκτώβριο δεν παρέπεμπε. Μπορεί ο ίδιος ο κ.Τσίπρας να επανέλαβε την πάγια θέση του περί εκλογών το φθινόπωρο, όμως δύο στοιχεία με απόλυτο προεκλογικό “άρωμα” κάνουν πολλούς από χθες το βράδυ να κρατούν πλέον μικρό καλάθι για την εξέλιξη των πραγμάτων, τις επόμενες εβδομάδες.

- Πρώτο στοιχείο: Από όλα τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δύο είναι εκείνα που θα έχουν χειροπιαστό αποτέλεσμα για τους πολίτες με άμεσο ορίζοντα. Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στην ενέργεια και η χορήγηση “μισής” 13ης σύνταξης εντός του μήνα. Με άλλα λόγια η κοινωνία θα αντιληφθεί την όποια επίδραση στη τσέπη της από τη δέσμη των μέτρων μόνο από τις παραπάνω δύο παρεμβάσεις και προσέξτε την ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ : Μέσα στον Μάιο.


- Δεύτερο στοιχείο: Η “δραματικότητα”- “θεατρικότητα”, την οποία επέλεξε το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να περάσει επικοινωνιακά το μήνυμα. Ο πρωθυπουργός χρειάστηκε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για την Τρίτη ομιλία στα Γιάννενα, ώστε την ίδια ώρα να βρεθεί ενώπιον των εκπροσώπων των ΜΜΕ και να ανακοινώσει το πακέτο μέτρων.

Ας αναρωτηθούμε λοιπόν γιατί θα έπρεπε να υπάρχει όλο αυτό το κατεπείγον του πράγματος , εάν οι εθνικές εκλογές τοποθετούνται , όπως έχει ξεκαθαρίσει ο κ.Τσίπρας για τον Οκτώβριο. Εφόσον λοιπόν τελικά δοθούν τα χρήματα μέσα στον Μάιο, όπως δεσμεύθηκε η κυβέρνηση, τότε ο πολίτης τί άλλο θα έχει να περιμένει μέχρι το φθινόπωρο από τον κ.Τσίπρα ώστε να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εθνική κάλπη;

Η απάντηση, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού , είναι απολύτως τίποτα αφού τα υπόλοιπα μέτρα παραπέμφθηκαν για... του χρόνου, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές.
Το παραπάνω σκεπτικό λοιπόν ασφαλώς και αναμένεται να τροφοδοτήσει νέα σενάρια περί εκλογικού αιφνιδιασμού με ορόσημο το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης. Είναι γνωστές άλλωστε οι φωνές εντός του κυβερνώντος κόμματος που τάσσονται εδώ και αρκετές εβδομάδες υπέρ της προσφυγής της εθνικής κάλπης στο τέλος Ιουνίου και αφού πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει “μετρηθεί” στις ευρωπαϊκές εκλογές. Οι ίδιες φωνές τόνιζαν από την πρώτη στιγμή, πριν ακόμα γίνει γνωστό το πακέτο Τσίπρα, ότι ο όποιος θετικός αντίκτυπος από τις όποιες εξαγγελίες δε θα μπορούσε να αποτελεί “καύσιμη ύλη” για να σπρώξει τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το φθινόπωρο. Η πραγματικότητα μετά την αποκάλυψη των μέτρων δικαιώνει όλους όσοι τάσσονταν υπέρ της παραπάνω άποψης, όμως πάντα τον τελευταίο λόγο τον έχει ο πρωθυπουργός...

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]