Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυστρία: Έκκληση στους ψηφοφόρους να δώσουν μάχη κατά της «ανταλλαγής πληθυσμών»


Ο ηγέτης της αυστριακής ακροδεξιάς Χανς-Κρίστιαν Στράχε ζήτησε από τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν το κόμμα του, το Κόμμα της Ελευθερίας (FPO), στις ευρωεκλογές και να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του μεταναστευτικού ρεύματος, το οποίο χαρακτήρισε "ανεπιθύμητη ανταλλαγή πληθυσμών".

Το σχόλιο του Στράχε, ο οποίος είναι αντικαγκελάριος στη συντηρητική κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Κουρτς, ακολουθεί την παραίτηση αυτή την εβδομάδα ενός τοπικού αξιωματούχου του κόμματος, ο οποίος παρομοίασε τους μετανάστες με αρουραίους και την διένεξη με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό μέσο ORF με αφορμή μια αντιμεταναστευτική αφίσα του κόμματος.

Όπως δήλωσε ο Στράχε στην εφημερίδα Krone, τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις ουσιαστικά μπορούν να ευνοήσουν το FPO ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

"Ακολουθούμε συστηματικά τον δρόμο υπέρ της πατρίδας μας, της Αυστρίας, μαχόμαστε κατά των ανταλλαγών πληθυσμών όπως περιμένει ο κόσμος να κάνουμε", δήλωσε.


Ερωτηθείς από την εφημερίδα σχετικά με τη χρήση ενός όρου που υιοθετεί η ακροδεξιά, ο Στράχε απάντησε: "Αυτός είναι ένας πραγματικός όρος. Δεν θέλουμε να γίνουμε μειονότητα στην ίδια μας την πατρίδα. Είναι νόμιμο, ειλικρινές και βαθιά δημοκρατικό", σημείωσε και πρόσθεσε ότι μόνο η χρήση βίας για την επιβολή απόψεων δικαιολογεί την ταμπέλα του ακροδεξιού.

Η Αυστρία δέχτηκε περίπου το 1% του πληθυσμού της σε αιτούντες άσυλο το 2015 στη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης κατά την οποία περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι μετέβησαν στην Ευρώπη, πολλοί από αυτούς για να γλιτώσουν τον πόλεμο και την φτώχεια στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και αλλού.

Η εμπειρία αυτή κυριάρχησε στις βουλευτικές εκλογές το 2017 και συνέβαλε στο να ανέλθουν στην εξουσία οι συντηρητικοί του Κουρτς και το FPO του Στράχε. Ο Στράχε ελπίζει να επωφεληθεί και πάλι στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

"Μαζί με εμάς μπορείτε να ψηφίσετε για να φύγουν οι υπέρμαχοι της ανεύθυνης πολιτικής της ανοιχτής πόρτας γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ", είπε ο Στράχε ερωτηθείς από την εφημερίδα γιατί οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν το κόμμα του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]