Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φωνή διαμαρτυρίας βορειοηπειρωτών για την αδιαφορία της Ελλάδας


Τα τελευταία χρόνια τα έκτροπα σε βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ξεπέρασαν κάθε όριο

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επαναλαμβάνει κατά κόρον το τελευταίο διάστημα ότι έπραξε το πατριωτικό του καθήκον με την συμφωνία των Πρεσπών. Το θέμα είναι τι ορισμό δίνει ο καθείς στον όρο πατριωτισμός, με δεδομένη μάλιστα και την αποσαφήνιση από τον Τσακαλώτο, ότι ο καθένας έχει τον δικό του πατριωτισμό.

Επομένως, η επίκληση του πατριωτικού καθήκοντος είναι άνευ ουσίας, αν δεν διευκρινίσει τον όρο ο Α. Τσίπρας. Επειδή, υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις, από την Κύπρο μέχρι την Θράκη, που εκεί δεν γνωρίζουμε ποίου είδους πατριωτικό καθήκον εμπνέει τον ίδιο και την κυβέρνηση.

Ιδιαιτέρως μάλιστα, η παντελής αδιαφορία για τις βιαιότητες εις βάρος των Βορειοηπειρωτών, δείχνει ότι η υποστήριξη του κόμματος και της νεφελώδους αριστεροκαπιταλιστικής ιδεολογίας που τον διακρίνει, προέχει οιουδήποτε πατριωτικού καθήκοντος, όπως μας αφήνει να το εννοήσουμε αναφερόμενος στις Πρέσπες, που θα πρέπει ταχύτητα να τις αποβάλλει από τον εγκέφαλό του, ως στίγμα.

Η ΣΦΕΒΑ, με κείμενό της στην ιστοσελίδα Himara, διαπιστώνει ότι ο πρωθυπουργός, με την πεποίθηση πως κυβερνάει την Ελλάδα, για να επιλύσει τα μεγάλα προβλήματα, αυτά που εκκρεμούν επί δεκαετίες και περίμεναν τους λυτρωτές τους να τα φέρουν σε πέρας, έχει ξεχάσει τα εσωτερικά προβλήματα, τους διανοούμενους που πήραν το δρόμο της μετανάστευσης για μια θέση εργασίας.

Με το ντελίριο της απονομής από την κα Μέρκελ του γερμανικού Τίτλου Ευγνωμοσύνης, των συγχαρητήριων και το κλείσιμο του ματιού από τον Σόρος, ξέχασε τους δύο κλώνους του εθνικού κορμού που είναι η Κύπρος και η Βόρεια Ήπειρος.


Πρέπει να πούμε, ότι και παλαιότερα, όπως πολλές φορές έχω αναδείξει σ’ αυτήν την στήλη, υπήρχαν παραβιάσεις και έκτροπα σε βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, αλλά ήταν πολλαπλές και έντονες οι διαμαρτυρίες και οι δηλώσεις των ελληνικών κυβέρνησεων, που αφενός φρέναραν τις κακόβουλες αυτές πράξεις και τις παραβάσεις των δικαιωμάτων, αφετέρου εμψύχωναν τους εκεί εναπομείναντες να συνεχίσουν τον αγώνα τους υπολογίζοντας, φυσικά, και την κυβέρνηση της μάνας Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια τα έκτροπα σε βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων ξεπέρασαν κάθε όριο, με αποκορύφωμα την οργανωμένη και εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα την ημέρα της Εθνικής Εορτής της Ελλάδος.

Ταλαιπωρήθηκε η οικογένεια με την σωρό του γιου τους δέκα μέρες. Πέρασαν τρεις μήνες και κανένα πόρισμά για την εσχάτη αυτή πράξη. Οι αλβανικές αρχές ζήτησαν κι άλλη τρίμηνη προθεσμία για να ολοκληρώσουν την έρευνα.

Η ΣΦΕΒΑ λέγει: «Κάθε μέρα διαρρήξεις και η φοβία σηματοδοτεί κόκκινο. Καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς. Καμία διαμαρτυρία. Καμία ένδειξη μιας χώρας μέλος της Ενωμένης Ευρώπης που υπερτερεί έναντι μιας χώρας των παραβιάσεων. Και όχι μόνον. Κατατάσσουν στην λίστα των εθνικιστών και ακόμα των φασιστών όλους εκείνους που διαμαρτύρονται για τα εθνικά θέματα.

» Καμία διαμαρτυρία για τις ληστείες, τις υφαρπαγές, τις πυρπολήσεις, τις παραβιάσεις, των δολοφονιών, των ανεπιθύμητων και της αφαίρεσης του δικαιώματος να επισκέπτονταν τη γενέτειρά τους, τα σπίτια τους, την περιουσία τους. Της κατάρτισης από την αντιτρομοκρατική διεύθυνση της χώρας ολόκληρης λίστας με ύποπτους «τρομοκράτες» που πρέπει αν είναι σε παρακολούθηση. Να φοβάσαι, ακόμα, να μιλήσεις την μητρική σου γλώσσα σε κοινό χώρο, να προβάλεις τις απόψεις σου ελεύθερα».

Κλείνοντας, προσθέτω στα ανωτέρω την προχθεσινή είδηση, που ίσως ανατρέψει την προσπάθεια του Έντι Ράμα να διαχειριστεί το κράτος -δηλαδή ο ίδιος- τις καταπατηθείσες ιδιοκτησίες των Ελλήνων. Ο πρόεδρος Ιλίρ Μέτα δεν κύρωσε το νομοσχέδιο, με το οποίο ο Αλβανός πρωθυπουργός καθίστατο ουσιαστικώς ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου μέρους της επικράτειας της Αλβανίας. Θα δούμε την συνέχεια.

Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]