Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι στα Ίμια


«Έλληνες αξιωματούχοι, που κάθε χρόνο πετούν στεφάνι στα Ίμια δεν μπόρεσαν καν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες φέτος. Με αφορμή την 23η επέτειο, τρία πολεμικά πλοία κι ένα σκάφος της ακτοφυλακής περιπολούν στην περιοχή και «εκφοβίζουν» τους Έλληνες στρατιώτες» δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, όπως μεταδίδει η Real.gr.

Παράλληλα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι από την Δευτέρα 28.01.2019, στην περιοχή των Ιμίων περιπολούν τρία θωρηκτά πολεμικά πλοία και μια τουρκική ακταιωρός για να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις» εννοώντας την προσέγγιση των Ιμίων για την κατάθεση στεφάνων, ενώ τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται στα παράλια, μεταδίδουν εικόνες από τα τουρκικά πλοία που «περιπολούν» στην περιοχή.

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει την ύπαρξη τουρκικών πλοίων στα Ίμια

Για «τουρκική προπαγάνδα» κάνει λόγω το ΓΕΕΘΑ αναφορικά με τα δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ όπως αυτό της Σαμπάχ που κάνουν αναφορά ότι τρία πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και ένα περιπολικό της Ακτοφυλακής της γειτονικής χώρας βγήκαν στα Ίμια, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την επέτειο της Κρίσης των Ιμίων.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, σκοπός τους είναι να εμποδίσουν τυχόν κατάθεση στεφάνου που ίσως επιχειρήσει η ελληνική πλευρά.

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει κατηγορηματικά όσα διακινούν οι τουρκικές εφημερίδες και αναφέρει πως στην περιοχή επικρατεί η «συνήθης κατάσταση», δηλαδή αγκυροβολημένα ελληνικά πλοία στα γύρω νησιά και αντιστοίχως τουρκική παρουσία στα λιμάνια της γείτονος.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]