Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εντός του Ιανουαρίου στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών;


Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς σύμφωνα με διπλωματικές πηγές οι αλλαγές που υιοθετήθηκαν στο Σύνταγμα των Σκοπίων ικανοποιούν την ελληνική πλευρά και η Συμφωνία θα έρθει στη Βουλή εντός του Ιανουαρίου.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με διπλωμάτες, έως τον Μάιο θα έχει επικυρωθεί και το πρωτόκολλο εισδοχής του ΝΑΤΟ από τη χώρα μας καθώς όπως επισήμαναν χαρακτηριστικά, «Δεν θα αφήσουμε εκκρεμότητες στη ΝΔ. Έχουμε διπλή πλειοψηφία και για τις Πρέσπες και για ψήφο εμπιστοσύνης αν χρειαστεί». Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι αλλαγές που υιοθετήθηκαν στο Σύνταγμα των Σκοπίων ικανοποιούν την ελληνική πλευρά.

Αναφορικά με το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, διπλωμάτες ανέφεραν ότι έχουν ενταθεί οι προσπάθειες ώστε αυτό να διεξαχθεί μέσα στον Ιανουάριο.


Για το επίπεδο των ελληνοτουρκικών αλλά και τουρκοαμερικανικών σχέσεων, επισημάνθηκε ότι η στάση των ΗΠΑ προς την Τουρκία, είναι ξεκάθαρη καθώς η Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει την Άγκυρα ότι αν προχωρήσει στην αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 θα υπάρξουν κυρώσεις.

Για τις διμερείς σχέσεις οι ίδιες πηγές ανέφεραν: «Δεν είναι καλό να έχεις μια εχθρική Τουρκία. Δεν προκαλούμε, αλλά δεν θα ανεχθούμε σε δικό μας έδαφος κατάληψη».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τους διαπιστευμένους διπλωματικούς συντάκτες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]