Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έκρηξη έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι - Δύο τραυματίες


Εκρηκτικός μηχανισμός που βρισκόταν μέσα σε κούτα εξερράγη, στις 07:10, σήμερα, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, στο Κολωνάκι.

Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός που πλησίασε στο σημείο της έκρηξης, ο οποίος στη συνέχεια διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφεραν ότι η έκρηξη δεν ήταν μεγάλης ισχύος και ότι ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό.


Σύμφωνα με τις πηγές, ο νεωκόρος τηλεφώνησε στην 'Αμεση Δράση για ύποπτη κούτα που βρισκόταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Νεοσυσταθείσα τρομοκρατική οργάνωση

Σύμφωνα με το skai.gr η Αστυνομία αποδίδει την τοποθέτηση της βόμβας σε νεοσυσταθείσα τρομοκρατική οργάνωση που πειραματίζεται με εκρηκτικούς μηχανισμούς. Αυτό υποδεικνύει η συνδεσμολογία της βόμβας που αποτελούνταν από ρολόι και καλώδια που κατέληγαν σε εμπρηστική ύλη τύπου Μολότοφ (δύο φιάλες με εύφλεκτο υλικό) και όχι σε εκρηκτικό μηχανισμό τύπου δυναμίτιδας ή ΑΝΦΟ όπως συνηθίζεται. Για αυτό το λόγο και η έκρηξη που προκλήθηκε ήταν μεν ισχυρή, ωστόσο όχι τόσο ισχυρή ώστε να προκαλέσει θανάσιμο τραυματισμό.

Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας της Αστυνομίας, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικά ώστε να δώσουν περισσότερα στοιχεία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]