Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία: Συρρικνώνονται τα ποσοστά των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού


Οι συνέπειες της ενδοκυβερνητικής κρίσης των τελευταίων εβδομάδων αποτυπώνονται σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL και n-tv, με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να συγκεντρώνουν μόλις 45%, πάνω από οκτώ μονάδες λιγότερο από το ποσοστό των τελευταίων εκλογών (53,4%).

Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) χάνει δύο μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση και περιορίζεται στο 28%, το χαμηλότερο ποσοστό της από τον Νοέμβριο του 2006, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) καταγράφει απώλεια μίας μονάδας και βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 17%. Ακολουθούν οι Πράσινοι με ποσοστό 16%, όπως και πριν από δύο εβδομάδες και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία φαίνεται να επωφελείται από την κρίση των κυβερνητικών κομμάτων, κερδίζοντας δύο μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση και φθάνοντας στο 15%. Οι Φιλελεύθεροι (FDP) κερδίζουν μία μονάδα και ανεβαίνουν στο 9% και η Αριστερά παραμένει στο 10%.

Στο ερώτημα για την απευθείας επιλογή Καγκελάριου, η Ανγκέλα Μέρκελ συγκεντρώνει το 44% της προτίμησης, ενώ την αρχηγό του SPD Αντρέα Νάλες προτιμά μόλις το 13%. Σε ό,τι αφορά την ικανότητα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας, μόνο το 19% απαντά θετικά για τα CDU/CSU, ενώ ακόμη λιγότεροι (5%) εμπιστεύονται το SPD. Το 61% δηλώνει ότι δεν περιμένει από κανένα κόμμα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]