Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το πραγματικό πρόβλημα με τα αγγλικά του έλληνα πρωθυπουργού


Μόνον στον Ερντογάν και στον Α. Τσίπρα επιφυλάχθηκε τέτοια υποδοχή. Χιλιάδες αφίσες και φέιγ βολάν με την φωτογραφία του πρωθυπουργού και τη φράση "ανεπιθύμητος" στους δρόμους της Νέας Υόρκης. [Και οι Ομογενείς όργανα ξένης δύναμης;]

Είπε ο πρωθυπουργός στη Νέα Υόρκη, για την Συμφωνία των Πρεσπών: «Πετύχαμε το πιο σημαντικό πράγμα που για μας είναι η ιστορία μας, διασφαλίζοντας την αρχαία ελληνική ιστορία της Μακεδονίας».

Κατ’ αρχάς, για ποια αρχαία ιστορία "μας", μίλησε ο πρωθυπουργός, καθότι ο σύντροφός του Φίλης, είπε ότι δεν έχουμε σχέση με τους αρχαίους Έλληνες, και ότι το όνομα Έλληνες μας το έδωσαν… χαριστικά οι Ευρωπαίοι μετά το 1821. Ο πρωθυπουργός ως διεθνιστής κι αυτός, διαφωνεί με την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ;

Αλλά, μήπως δεν κατάλαβε τι υπέγραψε; Μα αυτό ακριβώς είναι που δεν διασφάλισε. Ότι πρόσφερε τους Μακεδόνες στους Σλάβους. Κι εγώ πρέπει να εξηγώ στην αλλοδαπή ότι είμαι Μακεδόνας, όχι όμως ο αυθεντικός των Σκοπίων, αλλά κάποιος Μακεδόνας περιφέρειας της Ελλάδας.

Εκείνο που διασφάλισε είναι τα επαινετικά σχόλια των Δυτικών, που δηλώνουν ότι με την υπογραφή Τσίπρα-Κοτζιά, απομακρύνονται οι Ρώσοι από τα Βαλκάνια. Τι άλλο φέρει προσωπικά ή στο κόμμα αυτή η διασφάλιση, θα φανεί σύντομα.


Θα το πω για εκατοστή φορά, και δεν θα σταματήσω. Θλιβερή η εικόνα του πρωθυπουργού που εκπροσωπεί την Ελλάδα, να δείχνει στους ξένους ότι αντιπαθεί την χώρα του, ή έστω του είναι αδιάφορη, αποφεύγοντας να μιλά στα ελληνικά. Ως ημιμαθής, θέλει να παραστήσει τον μορφωμένο γλωσσομαθή;.

Και δεν με ενδιαφέρει τόσο η φαιδρή εικόνα να μιλά αγγλικά με προφορά ορεινής Άρτας -που είναι θέμα για να γελούν οι γνώστες της αγγλικής που τον ακούν- αλλά είναι ίσως ο μόνος ηγέτης θεωρούμενης σοβαρής χώρας, που δεν μιλά στην γλώσσα του όταν απευθύνεται δημοσίως.

Άκουσε ποτέ τον Ερντογάν, τον Πούτιν, την Μέρκελ να μιλούν άλλη γλώσσα εκτός από την δική τους; Ως και ο Ζάεφ μίλησε στα σλάβικα [συγγνώμη κύριε Κοτζιά, στα μακεδονικά ήθελα πω]. Κάποιοι ημιπολιτισμένοι μόνον, που επιχειρούν να ενδυθούν δυτικό μανδύα. Τα πρότυπά του, Κάστρο και Τσάβες, αγγλικά μιλούσαν με τους ξένους, ή την γλώσσα τους; Κι αυτοί διεθνιστές ήσαν, αλλά δεν μισούσαν την Πατρίδα τους. Την τιμούσαν.

Αν μισεί τα ελληνικά ως διεθνιστής, έχοντας και την ανάλογη μόρφωση παιδιόθεν, ας του πει κάποιος ότι ο Μαρξ γνώριζε τα ελληνικά άπταιστα και μελετούσε τους Έλληνες φιλοσόφους από το πρωτότυπο.

Φόβοι για επεισόδια στα Σκόπια μέχρι το δημοψήφισμα εκφράζει η αμερικανική Πρεσβεία που προτρέπει τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν στις μετακινήσεις τους κεντρικές πλατείες, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Όπως σημειώνει, διάφορες ομάδες σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν κατά του δημοψηφίσματος. Και ξέρουν όλοι, ότι αν αρχίσουν οι συμπλοκές στα Σκόπια, βγαίνουν και πιστόλια.

Οι Τούρκοι δουλεύουν στα Βαλκάνια, δεν ομφαλοσκοπούν όπως εμείς. Ο Δήμος Τιράνων και ο Οργανισμός Τουρκικής Συνεργασίας και Συντονισμού (TIKA), εγκαινίασαν το 18ο νηπιαγωγείο στην αλβανική πρωτεύουσα, του οποίου η ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε από τον TIKA. Η τουρκική κυβέρνηση πρόσφατα αγόρασε και το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Τιράνων.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]