Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Η κυβέρνηση θα επιβιώσει και χωρίς τον Καμμένο»


Το μπαλάκι στον υπουργό Άμυνας για την πιθανή συνέχιση της συνεργασίας τους πέταξε ο πρωθυπουργός από τη Ν. Υόρκη

Η κυβέρνησή μου θα επιβιώσει, αλλά δεν ξέρω αν θα επιβιώσει ο συνασπισμός» δήλωσε πετώντας το γάντι στον κυβερνητικό εταίρο του, σε συνέντευξή του στη «Wall Street Journal», ο Αλέξης Τσίπρας, κληθείς να σχολιάσει τη διαφαινόμενη άρση της εμπιστοσύνης του Πάνου Καμμένου και των ΑΝ.ΕΛ. στην κυβέρνηση, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, για να προσθέσει ο Έλληνας πρωθυπουργός ότι αυτό (σ.σ.: η επιβίωση του συνασπισμού) «είναι κάτι που θα αποφασίσει ο εταίρος μου».

Ο κ. Τσίπρας είπε, επίσης, ότι στόχος του είναι να πάει μέχρι τέλους και σημείωσε πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή τον Μάρτιο. «Δεν θα παίξω παιχνίδια. Η συμφωνία θα κυρωθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας στην ΠΓΔΜ» είπε.

Στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τις ΗΠΑ «τον καλύτερο στρατηγικό σύμμαχο» της Ελλάδας, ενώ αναφορικά με τις συντάξεις επαναβεβαίωσε τη βούλησή του να μην προβεί στην περικοπή τους στις αρχές του επόμενου έτους, επαναλαμβάνοντας ότι η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς είναι ένα αχρείαστο μέτρο που θέλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η απόφαση «δεν θα είναι μονομερής, θα είναι λογική».

Με την ομογένεια

Στο μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους ομογενείς σε δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, επιστράτευσε τον στίχο του Διονύση Σαββόπουλου για να πει «είτε με αρχαιότητες είτε με την Ορθοδοξία, των Ελλήνων οι κοινότητες φτιάχνουν άλλον γαλαξία».


Δίπλα του ήταν η Περιστέρα Μπαζιάνα, ενώ στην ειδική αίθουσα του ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται στην «καρδιά» των μέτρων ασφαλείας των αμερικανικών Αρχών λόγω της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παραβρέθηκαν, εκτός από τον πρόξενο Κωνσταντίνο Κούτρα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και οι υπουργοί Νίκος Κοτζιάς, Νίκος Παππάς και Γιώργος Χουλιαράκης. Ο κ. Δημήτριος, για τον οποίο το κλίμα είναι βαρύ στην ομογένεια εξαιτίας οικονομικών σκανδάλων, έμεινε για πολύ λίγο και αφού ασπάστηκε τον Αλέξη Τσίπρα, συνομίλησε λίγο με τη σύντροφό του Μπέτυ και έφυγε προς έκπληξη όλων. Όπως έγινε γνωστό, μετέβη στην εκδήλωση του Ιδρύματος Appeal of Conscience που έχει ιδρύσει ο ραβίνος Αρθουρ Σνάιερ, στην οποία τιμήθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσία του Χένρι Κίσινγκερ!

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε αρκετές φορές ότι η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου και ότι οι δύσκολες στιγμές της κρίσης αποτελούν πλέον παρελθόν. «Στόχος είναι η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στα Βαλκάνια, όχι μια φτωχή χώρα-μέλος της Ε.Ε. που ζητά την άδεια των εταίρων για την οικονομική πολιτική της. Οχι μια Ψωροκώσταινα» είπε ο πρωθυπουργός. Χθες ο Αλέξης Τσίπρας είχε γεύμα εργασίας με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος και μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, στο Προσφυγικό και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μύδροι από τους «53» στο Μαξίμου για τα «ανοίγματα» και την αλαζονεία
Προειδοποιητικές βολές εν όψει και της Κεντρικής Επιτροπής

Με κείμενο στην ιστοσελίδα τους, το οποίο κατά βάση συνιστά μίνι πολιτικό μανιφέστο, οι «53» της Κουμουνδούρου «καρφώνουν» την ηγετική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου και δίνουν το στίγμα τους εν όψει της προσεχούς κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής με αιχμές για το πρωθυπουργικό περιβάλλον, από το οποίο ζητούν περισσότερη «ταπεινότητα».

Ταυτόχρονα ασκούν δριμύτατη κριτική στην ηγεσία για το χωρίς όρους άνοιγμα προς Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά, χαρακτηρίζοντας εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα «ανάδελφο». Η Κ.Ε. θα συνεδριάσει το διήμερο 5-6 Οκτωβρίου και θεωρείται κομβική για τα ενδοκομματικά, καθώς από τη νέα ευέλικτη 21μελή Πολιτική Γραμματεία που θα προκύψει μετά την κατάργηση του Πολιτικού και του Εκτελεστικού Συμβουλίου θα αναδειχτούν εντέλει οι νέοι συσχετισμοί δυνάμεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα για τις συμμαχίες -όπως προκύπτει από το κείμενο- οι «53» συνεχίζουν να κινούνται σε άλλο μήκος κύματος από το Μέγαρο Μαξίμου, καλώντας ουσιαστικά να κλείσει η πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης σε πρόσωπα τα οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνδέθηκαν με το παρελθόν. «Το παλιό έχει ονόματα που επιχειρούν, ορισμένα από αυτά, να ξαναβγούν στο προσκήνιο ως σωτήρες, ενώ προέρχονται από το “σούπερ μάρκετ” του παλαιού, φθαρμένου πολιτικού προσωπικού» αναφέρουν.

Παράλληλα κρούουν τον κώδωνα στα επιτελικά κλιμάκια να μην προχωρήσουν σε συμμαχίες εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών χωρίς να τους ρωτήσουν αναφορικά με τα πρόσωπα που θα επιλεγούν ως υποψήφιοι για δήμους και περιφέρειες. Τονίζουν, δε, ότι οι όποιες συγκλίσεις γίνουν στην ανάδειξη προσώπων θα πρέπει να βασίζονται σε πραγματικές προγραμματικές συμφωνίες. Οι «53» επικαλούνται τη στάση του ΠΑΣΟΚ για να περιχαρακωθούν ακόμη περισσότερο, αναφέροντας ότι «η αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανάδελφο κόμμα ενισχύεται ασφαλώς από τη στάση της λεγόμενης Κεντροαριστεράς».

Διατηρούν, πάντως, επιφυλάξεις για το πώς θα κινηθεί τελικά ο πασοκικός χώρος, ενώ επισημαίνουν τον κίνδυνο μιας συντριπτικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενη «ολική επαναφορά του πολιτικού συντηρητικού μπλοκ».

Επιστρατεύουν επίσης τον όρο «ταπεινότητα», που μεταφράζεται ως αιχμή για όσα κυβερνητικά στελέχη καβάλησαν το καλάμι, σημειώνοντας ότι «η μάχη θα κριθεί και από τη συμπεριφορά των στελεχών μας, από τη στάση τους στην καθημερινότητα, από την ταπεινότητα που θα δείξουν».

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]