Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φανταστείτε να είχαν κερδίσει το ‘49...


Του Ηλία Ψυχογιού

Δύσκολο πράγμα να περιγράφεις την πραγματικότητα σε μία χώρα όπου η πραγματικότητα ξεπερνά ακόμα και την πιο νοσηρή πολιτική και κοινωνική φαντασία.

Αν λέγαμε σε κάποιον πριν από 10 χρόνια ότι θα έρθει μια κυβέρνηση με το μανδύα της «καλής Αριστεράς», η οποία σε τρεισήμισι μόνο χρόνια διακυβέρνησης θα αποπειραθεί και, δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό, θα έχει επιτύχει να διαλύσει, να ποδηγετήσει, να ελέγξει και κυρίως να εξουσιάσει όλα αυτά για τα οποία οι δυτικές κοινωνίες πάλεψαν τα τελευταία 70 χρόνια, πιθανότατα θα μας έλεγε τρελούς και, σίγουρα, θα μας έλεγε φασίστες.

Βλέπετε, τα «πεδία μάχης», στα οποία η Αριστερά κυριολεκτικά μεγαλούργησε μετά τον εμφύλιο, ήταν οι σκηνές των συναυλιών, τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων και οι προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Με όχημα λοιπόν την κυριαρχία της σ’ αυτά τα τρία πεδία, η Αριστερά στην Ελλάδα κατάφερε να μας πείσει πως καμία σχέση δεν έχει μαζί της ο φασισμός και η απολυταρχία.

Κι εμείς, ωσάν όμηροι πάσχοντες από ένα πρωτοφανές πολιτικό σύνδρομο της Στοκχόλμης, παραδοθήκαμε μ’ ένα είδος τραυματικής συγκόλλησης και πιστέψαμε σ’ αυτά «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», παρότι γνωρίζαμε πολύ καλά τι σημαίνει Αριστερά στην εξουσία.

Και καταφέραμε, μία χώρα που με νύχια και με δόντια προσπαθούσε να παραμείνει στο δυτικό κόσμο, να τη φέρουμε στα πρόθυρα της κομμουνιστικής δικτατορίας! Το καταφέραμε μάλιστα 30 χρόνια αργότερα από την πτώση σχεδόν όλων των κομμουνιστικών δικτατοριών της υφηλίου!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα πουν ότι είμαι υπερβολικός.


Όμως, για σκεφτείτε λίγο πως:

καμία κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει να πει ότι δεν έχει την εξουσία!

καμία κυβέρνηση δεν είχε το θράσος να πει ότι οι δικαστές και η κυβέρνηση πρέπει να βρίσκονται την ίδια πλευρά!

καμία κυβέρνηση δεν είχε ελέγξει σε τέτοιο βαθμό τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης!

καμία κυβέρνηση δεν είχε στείλει αστυνομικούς να συλλάβουν εκπρόσωπο αντίπαλου κόμματος!

Και λέω κυβέρνηση επειδή δεν φαντάζομαι να πιστεύει κανείς ότι ο κύριος Υπουργός της Δικαιοσύνης έκανε τις δηλώσεις για «τη δικαιοσύνη και την κυβέρνηση που πρέπει να είναι από την ίδια πλευρά» χωρίς να έχει εκ των προτέρων διασφαλίσει σφραγίδα, υπογραφή και πρωτόκολλο από τον κύριο Τσίπρα...

Και λέω κυβέρνηση επειδή δεν φαντάζομαι να πιστεύει κανείς ότι ο κύριος Πολάκης βγαίνει στις 3:00 τα ξημερώματα και βρίζει τους πάντες, δημοσιογράφους, πολιτικούς αντιπάλους κλπ, μέσω facebook χωρίς την έγκριση, την επιδοκιμασία και την καθοδήγηση του κυρίου Τσίπρα.

Και λέω κυβέρνηση επειδή δεν φαντάζομαι να πιστεύει κανείς ότι βουλευτής της Κυβέρνησης θα τολμούσε να πει ότι η 17 Νοέμβρη είχε «ανθρωπιστικά κίνητρα» χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κυρίου Τσίπρα.

Αν δεν ήμασταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ, πόσοι από εσάς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να κυκλοφορείτε στους δρόμους ελεύθερα;

Θα υπενθυμίσω επίσης, σε όσους από εσάς θεωρείτε υπερβολές τα παραπάνω, πως στην αγαπημένη του πρωθυπουργού, Βενεζουέλα, έγιναν εκλογές με τους ηγέτες όλων των αντιπολιτευόμενων κομμάτων είτε στη φυλακή είτε στην εξορία.
Κάτι παρόμοιο δηλαδή μ’ αυτό που επιθυμεί να κάνει ο κύριος Τσίπρας χρησιμοποιώντας τον κύριο Καμμένο και τον κύριο Πολάκη ως «μεγάφωνα», όταν προαναγγέλλουν διώξεις εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων.

Δυστυχώς, όσο αδιάφορο κι αν μας είναι αυτό, με αυτές τους τις πράξεις δεν καταστρέφουν μόνο τον εαυτό τους.
Επειδή, δυστυχώς, μ’ αυτές τους τις πράξεις καταφέρνουν να αναμοχλεύσουν τα χειρότερα διχαστικά και εμφυλιοπολεμικά ένστικτα μιας μικρής ομάδας φανατικών κομμουνιστών -φασιστών.

Εύχομαι το κακό να σταματήσει εδώ και η μόνη καταστροφή που θα επιφέρουν να είναι αυτή που έχει ήδη έχουν επιφέρει: την καταστροφή της οικονομίας.

Όπως εύχομαι οι «σφαίρες» που προόριζαν για τους εχθρούς τους να αδρανοποιηθούν ή να γίνουν η τιμωρία τους.

Θα χρειαστεί καιρός για να κατευνάσουμε τις αναγεννημένες από την κυβέρνηση διχαστικές τάσεις και το μίσος, που επί δεκαετίες προσπαθούσαμε να καταπραϋνουμε.

Κι αν όλα αυτά τα κατάφεραν τον 21ο αιώνα, φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν είχαν κερδίσει το 1949…

- Αν δεν φτάνει η φαντασία σας μέχρι εκεί, αρκεί να διαβάσετε μερικά βιβλία για την πρόσφατη Βουλγαρική, Ρουμανική, Πολωνική, Ρωσική, Τσεχική, Σλοβακική, Γιουγκοσλαβική ιστορία...

* Ο Ηλίας Ψυχογιός έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και Τεχνολογίες Διαδικτύου στη Σκωτία. Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρείες του τουρισμού και της πληροφορικής
Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

13 σχόλια :

  1. Με μια διαφορά, αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμιά σχέση με την αριστερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με μια διαφορά... Αυτή η κυβέρνηση ποτέ δεν εκπροσωπούσε την Αριστερά.
    Ήταν και είναι οι απόγονοι των κατσαπλιάδων που έσφαζε με τα κονσερβοκούτια, στον συμμοριτοπόλεμο.
    Ήταν και είναι σταλινικά κατάλοιπα..
    Απλά ο αφελής όπως πάντα λαός, πίστεψε πως πρόκειται για την Αριστερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κόσμος ήταν πάντα το ίδιο μικρός,και έγινε ακόμη μικρότερος.
      Η κυρία πόσες δεκαετίες ήταν στο ΠΑΣΟΚ;
      Όσο αφορά τον αρθρογράφο ας παραδεχθεί ποιοι έφεραν την οικονομική κρίση το ΠΑΣΟΚ,Η ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που είχε ενσωματωμένη την Χρυσή Αυγή,ο ΣΥΡΙΖΑ η οι υπόλοιποι πολιτική σχηματισμοί;
      Επειδή λοιπόν ο χώρος εδώ είναι μάλλον καθαρός πρέπει να προσπαθήσει για να παραμείνει έτσι.
      Όσο αφορά την επικριτική στον ΣΤΑΛΙΝ μην κατρακυλάτε και εξωτερικεύεται Φασιστικά της προγονικές ρουφιανογερμανοτσολιάδικες καταβολές σας.
      Φιλελευθεροποιείστε λίγο τα επιχειρήματα σας χορτάσαμε απο βία,ξύλο,διώξεις,εξορίες,φυλακίσεις,δολοφονίες.


      Διαγραφή
    2. @6.36, ΣΤΑΛΙΝικός σχολιαστής, ΣΤΑΛΙΝική προπαγάνδα και λάσπη στον ανεμιστήρα... δικό σας δημιούργημα και ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ... εννοώ του..."όποια πέτρα κι αν σηκώσεις"...

      Διαγραφή
  3. Οι λιμπεραλ τροτσκιστές κομμουνιστές ...κατακρίνουν τους σταλινικούς!!!
    Τρότσκι εναντίον Στάλιν.
    Οι λενινστές της νουδου λείπουν για να ολοκληρωθεί το παζλ.

    Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά!

    Το πρόβλημα είναι η ΙΔΙΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ όχι οι εκπρόσωποι της που αλλάζουν ονόματα για να μπερδεύονται οι αφελείς Ελληνες που τους έμαθαν πως η αριστερά είναι καλή
    εάν δεν είναι καλή δεν είναι αριστερά.
    Γελούν και οι πρωτοετείς φοιτητές της φιλοσοφικής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παίδες, ας μην γελιόμαστε: ΔΕΝ υπάρχει «καλή Αριστερά» και «κακή Αριστερά», όπως δεν υπάρχει επίσης «καλή Δεξιά» και «κακή Δεξιά». Αυτό που υπάρχει είναι το δίπολο της «Πολιτικής Δεξιάς» και της «Πολιτικής Αριστεράς» και που αυτό μαστίζει τον τόπο μου από τότε που αυτό δημιουργήθηκε (το 1807, βλέπε παρακάτω).

    Όσο για την Αριστερά, αυτή αποτελεί το βασικότερο νεοταξίτικο εργαλείο που σκοπό έχει την κατάργηση των πατροπαράδοτων αξιών και την αντικατάστασή τους με «νέες αξίες», τις οποίες ήδη βλέπουμε να νομοθετούνται κι όλας και, μάλιστα, σε επίπεδο παγκόσμιο…

    Και, ποίος είναι αυτός που υπαγορεύει αυτές τις «νέες αξίες», εάν μου επιτρέπεται η ερώτησις;
    Απάντησις: Μα, το τρέχον Ιερατείο που ελέγχει τα πράγματα κατά την τελευταία δισχιλιετία (την λεγόμενη «Εποχή των Ιχθύων»), γνωστό ως το «Μέγα Συνέδριον»'The Great Sanhedrin') με το ιδιαίτερο παρελθόν του και τα άθλια κατορθώματά του ανά τις εποχές, από τότε που αυτό ανέλαβε ανεπίσημα (κατά την επανάσταση των Μακκαβαίων) μα και επισήμως (κατά τον 16ο αιώνα της εποχής μας, με την «ανατολή» του άστρου της Σιών) τα ιερατικά του καθήκοντα: Μιλάμε για το ίδιο ακριβώς ιερατείο που παρέδωσε στον κατακτητή έναν δικόν τους, τον «Ραββί Γεσούα μπεν Γιοσέφ» (δηλαδή τον «Έξοχο Ιησού, υιό του Ιωσήφ», με το «Ραββί» να αποτελεί τίτλον ευγενείας/ιδιοκτησίας έως το +190 [κάτι σαν τον μεταγενέστερο «Δούκα»] και μετά να περιορίζεται στον γνωστό ιερατικό τίτλο). Και που αυτό το ιερατείο μεταλλάσσεται προκειμένου να αναλάβει και την επόμενη δισχιλιετία, την λεγόμενη «Εποχή του Υδροχόου». Ο εβραϊσμός μετέτρεψε επισήμως τον πανάρχαιο Τεκτονισμό των λιθοξόων στον πολιτικό Ελευθεροτεκτονισμό [Freemasonry: The Order of The Free and Accepted Masons: Το Τάγμα των Ελευθέρων και Αποδεκτών Τεκτόνων («Ελευθέρων»: γεννημένων ελεύθερων και όχι δούλων ή απελεύθερων και «Αποδεκτών» [ως] Τεκτόνων: για όσους εκ των παρεισφρησάντων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ουσιαστικοί Τέκτονες [τεχνίτες] αλλά τραπεζίτες, πολιτικοί, ιερωμένοι, κλπ.)] κατά την ημέρα του Θερινού Ηλιοστασίου του 1717 --επομένως αποτελεί θρησκεία και, μάλιστα, αντίθετη από τις Ηλιοκεντρικές αφού υμνεί «τον θάνατο» του Ηλίου.

    Μην απορείτε με την επιμονή ΟΛΩΝ των ιερατείων με τον Κύκλο του Μεγάλου (Πλατωνικού) Ενιαυτού των Δώδεκα Δισχιλιετιών (δώδεκα κύκλων των δύο χιλιάδων και εκατόν-κάτι ετών έκαστος, για την ακρίβεια) ή με τις σημαδιακές Ηλιακές ή Πλανητικές ημερομηνίες, αφού μιλάμε για την ιερατική αστρολογία και όχι για την δημώδη υπεραπλουστευμένη αυτή (την …Παγιατάκειο!) που απευθύνεται στο ευρύ και ανόητο κοινό.

    Η αριστερά είτε δηλώνεται ως μαρξιστική είτε ως νεοταξίτικη αποτελεί το ίδιο ακριβώς εβραϊκό καρκίνωμα της σημερινής κοινωνίας. Δεν υπάρχει αγνός αριστερός. Γενικά η αριστερά είναι πολιτική κατηγοριοποίηση των μαρξιστογενών πολιτικών κινημάτων του περασμένου αιώνα που, όπου εφαρμόστηκαν τα ιδεολογήματά τους στην πράξη, τα αποτελέσματα ήταν απάνθρωπα, εγκληματικά και ανελεύθερα. Άρα κάποιος ή δεν είωαι αριστερός και απλά δεν το έχει καταλάβει, ή δεν είναι αγνός. Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει καμία αγνότητα σε οποιοδήποτε υλιστικό, αντιφυσικό ιδεολόγημα. Ας το καταλάβουμε και ας δώσουμε ένα τέρμα πια στην λατρεία του τοτεμ της αριστεράς.

    Στο κάτω άτω της γραφής «δεν υπάρχουν έλληνες κομμουνιστές· επειδή όταν κανείς γίνει συνειδητός κομμουνιστής παύει νά 'ναι Έλληνας», όπως είπε ο μεγάλος μας λογοτέχνης Στρατής Μυριβήλης στην διάλεξή του στην Λαϊκή Βιβλιοθήκη της Καλαμάτας τον Νοέμβριο του 1948 με τίτλο «Ο Κομμουνισμός και το Παιδομάζωμα», όπου περιγράφει ευστοχότατα την Κομμουνιστική Φυλή· και που η διάλεξή του αυτή κυκλοφορεί αυτούσια στο διαδίκτυο ως βιβλιάριό των είκοσι σελίδων.

    Συνεχίζεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέρος 2 από 4:

    Συνεχίζω, όπως αρχικώς δημοσιεύθηκε εδώ και αναδημοσιεύθηκε αργότερα από την αγαπητή Πόπη Σουφλή εδώ, με κάποιες επιπλέον σημειώσεις και παραπομπές:

    -- Αρχή αποσπάσματος --
    Πραγματικά λυπάμαι που δυνητικώς θα στενοχωρήσω κάποιους από τους συμπατριώτες μου με τα παρακάτω, αλλά θεωρώ πως πρέπει να ειπωθούν:

    Ανθέλλην ο Μίκης Θεοδωράκης; Βεβαίως, εάν μιλάμε για τον ίδιο Μίκη Θεοδωράκη που, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, την 17η Ιανουαρίου του 2011 εδήλωσε δημοσίως το εξής: «Εγώ εμπνεύστηκα και μεσολάβησα για τη “Λύση Καραμανλή” το 1974». Και μας κουβάλησε την antipolitefsis… Με ποίαν ιδιότητα όμως; Του παρά τω δεξιώ άνευ χαρτοφυλακίου γεννητικώ αδένι της κυβερνήσεως του ‘συνδέσμου’ της Αθηναϊκής Λέσχης; Δηλαδή του νεκρού, πλέον, εβραίου Βρυκόλακα με το εξελληνισμένο επίθετο «Μητσοτάκης» και με καταγωγή από εβραίους που αρχικώς εγκαταστάθηκαν στην Μάνη, δύο γενεές πρωτύτερα, προκειμένου να μελετήσουν τον εχθρό και διαγραφούν τα ίχνη τους αφού οι Μανιάτες τους εγνώριζαν ως οβριούς ενώ οι Χανιώτες τους θεώρησαν Έλληνες Μανιάτες.

    Χωρίς να αμφισβητώ στο ελάχιστο την αξία του Μίκη Θεοδωράκη ως μουσικοσυνθέτη (αν και σε κάποια σημεία του είναι, κατά την άποψή μου, υπέρ του δέοντος επικός), ορίστε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο: «Μίκης Θεοδωράκης… ο τελευταίος επιζών προδότης», όπου κατηγορείται πως υπήρξε ο διάδοχος του Ζαχαριάδη, όντας και οι δύο τους οι πραγματικοί αρχηγοί πίσω από τις αγράμματες λαϊκές μαριονέτες αυτού του ανθελληνικότατου πεμπτοφαλαγγίτικου εβραιομάγαζου που διατηρούμε ακόμη στην Βουλή των Ελλήνων παρά τα φρικτά του εγκλήματα εναντίον της Ελλάδος ως γνήσιο τερατούργημα του Καρλ Χάιμ Μαρδοχάι Κισσέλλ (του κατά κόσμον Καρλ Μαρξ μετά την αλλαγή του Μωσαϊκού του ονόματος επειδή ο κόσμος τότε εγνώριζε καλλίτερα το τί σημαίνει Εβραίος και, δη, ασκεναζίτης), λογοκλόπου (αφού μετέφρασε με τον δικόν του ιδιαίτερο [εβραϊκό] τρόπο το «Περί πλούτου» του Μητρόδωρου κατευθείαν από την ραββινική βιβλιοθήκη της Ζυρίχης, το κατέθεσε ως ΔΙΚΗ ΤΟΥ διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Ιένας υπό τον τίτλο ‘Das Kapital’) και υιού πάμπλουτου δικηγόρου του κόμματος μα και ανεψιού ζάπλουτου ραββίνου, που διετείνετο μάλιστα πως εγνώρζε τα πάντα για την φτώχεια(!) με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μαζί με την συμμορία του ως θρησκεία των «αδυνάτων» το τέταρτο πλοκάμι των Αβραμικών Παραισθήσεων (ΤΜ), μετά από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισνό και τον Μωαμεθανισμό…

    Και για να δώσω ένα τέλος στην αποτελεσματικότατη αυτή διπολική παγίδα που ονομάζεται Δεξιά-Αριστερά και που μαστίζει τον τόπο μου, ας δούμε το πότε πραγματικά δημιουργήθηκαν αυτές οι δύο πολιτικές ιδεολογίες, της «Πολιτικής Αριστεράς» και της «Πολιτικής Δεξιάς».

    Νύξις: Και οι δύο αυτές πολιτικές ιδεολογίες δημιουργήθηκαν την ίδιαν ακριβώς στιγμή, από τους ίδιους παράγοντες και για τον ίδιο λόγο. Διαφορετικά, δεν θα αποτελούσαν δίπολο αλλά έννοιες παρεμφερείς και (ίσως) αντίθετες! Για παράδειγμα, γνωρίζετε κάποιον (λετουργώντα) μαγνήτη με δύο βορείους ή με δύο νοτίους μαγνητικούς πόλους (ή, έστω, με τον έναν μόνον απ’ αυτούς); Ένα (λειτουργόν) ηλεκτρικό στοιχείο (ή μία συστοιχία τους) με δύο θετικούς ή με δύο αρνητικούς ηλεκτρικούς πόλους (ή, έστω, με τον έναν μόνον απ’ αυτούς);

    Συνεχίζεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέρος 3 από 4:

    Αφού ο κόσμος αρέσκεται σε γλυκανάλατες ιστοριούλες, επισήμως διδάσκεται πως οι Αριστεροί πήραν το όνομά τους το 1789, κατά την πρώτη γαλλική εθνοσυνέλευση στη διάρκεια της Μασονικής Επαναστάσεως («Γαλλική» την ονομάζουν), όταν με το ερώτημα του δικαιώματος της αρνησικυρίας του βασηλιά δημιουργήθηκε χάβρα, με αποτέλεσμα να ζητηθεί να μαζευτούν από την μία πλευρά του προέδρου αυτοί που το υποστήριζαν και από την άλλη αυτοί που όχι: «Έθιμο» λοιπόν μας διδάσκουν πως αποτελεί το να κάθονται στο αριστερό χέρι του Προέδρου τα «αριστερά» κόμματα ενώ τα «δεξιά» κόμματα στο δεξί του χέρι. Η αλήθεια όμως είναι αρκετά διαφορετική.

    Ο Σιωνισμός (αυτή η εθνικιστική ονείρωξη κάποιων που ΔΕΝ ανήκουν σε μία εθνότητα, αφού γνωρίζουμε εβραίους νέγρους, λευκούς, κίτρινους, ακόμη και ερυθρόδερμους) πήρε μία τεράστιαν ώθηση όταν ο Βοναπάρτης συνεκάλεσε το 1807 το ως τότε εν ύπνω ευρισκόμενο «Μέγα Συνέδριον» (The Great Sanhedrin, όπου ο όρος Σανχεντρίν αποτελεί λεκτικό δάνειο της αραμαϊκής από την ελληνικότατη λέξη «Συνέδριον»), ονομάζοντάς το 'The Consistory System'. Αυτό συνέβη όταν έχοντας ήδη τρία δάνεια σε εκκρεμότητα από τους Ρότσιλντ προκειμένου να στέλνει στρατό για να κρατήσει τις Γαλλικές αποικίες του Νέου Κόσμου (Λουϊζιάνες, κλπ.) εζήτησε και τέταρτο, οπότε οι «Περιούσιοι» του το αρνήθηκαν. Τότε τον πλησιάζει στρατηγικώς το Σανχεντρίν ώστε να μεσολαβήσει για ένα τέταρτο δάνειο με αντάλλαγμα μία μόνιμη θέση στην Βουλή της Αυτοκρατορικής Αυλής: Όπερ και εγένετο, με τους Σανχεντρίν να καθήσουν εξ’ αριστερών του Αυτοκράτωρος ενώ οι γεωκτήμονες («άρχων» είναι ο [άρ]ουραν έ[χων]) του παλατιού μαζεύτηκαν εκ δεξιών του, εξ’ ου και τα χαρακτηριστικά ονόματα του πολιτικού αυτού ιδεολογικού διπόλου… Βεβαίως, οι Σανχεντρίν ανέκαθεν υπήρξαν αυτοί που δημιουργούν πολιτική, σε αντίθεση με τις ορδές από τους αμόρφωτους και φανατίλες μαχαιροβγάλτες (όπως ήταν οι Ιακωβίνοι με τους Ροβεσπιέρους τους που, σύμφωνα με την πωλημένη ιστορία «ξεκίνησαν την Γαλλική Επανάσταση» ή τους Μπολσεβίκους που στην δραματική τους πλειοψηφία ήταν εβραϊκά πληρωμένα μαχαίρια εξ Αμερικής, μισθοτροφοδοτούμενα από την ραββινική ελευθεροτεκτονική στοά της Νέα Υόρκη «Μπενέ Μπερίτ» του 1843) που πάντοτε υποκινούσαν τα αγανακτισμένα πλήθη ανά την υφήλιο σε αλληλοσπαραγμούς κατά τους τελευταίους τρεις αιώνες της εποχής μας.

    Το ίδιο Σανχεντρίν ήταν επίσης που παρέδωσε στον κατακτητή έναν δικόν τους, τον Ραββί Γιεσούα μπεν Γιοσέφ (τον «Έξοχο Ιησού, υιό του Ιωσήφ», με το Ραββί να αποτελεί τίτλον ευγενείας/ιδιοκτησίας έως το +190 [κάτι σαν τον μεταγενέστερο «Δούκα»] και μετά να περιορίζεται στον γνωστό ιερατικό τίτλο) επειδή ο τελευταίος εξαγρίωνε τα εντόπιά του πλήθη εναντίον του ιερατείου των πρώτων. Ιστορικώς, το «Σανχεντρίν» ιδρύεται κατά την εποχή της επαναστάσεως των Μακκαβαίων εναντίον του Αντιόχου Δ’ του Επιφανούς, με αυτή την επανάσταση να αποτελεί την σημαία του Σιωνισμού και που η μνήμη της αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη εθνική εορτή του παγκοσμίως πανίσχυρου Σιωνισμού, τιμώμενη με εορταστικά επταήμερα. Εξ’ ου και οι ομώνυμες εθνικές ονομασίες που συναντώνται παντού στο νέο Σιωνιστικό κράτος: Μακάμπι Τελ Αβίβ, Μακάμπι Χάιφα, Μακάμπι στο ποδόσφαιρο, Μακάμπι στο μπάσκετ, Μακάμπι στο πινγκ-πονγκ –ακόμη και …μπύρα Μακάμπι. Οι άνθρωποι αυτοί δεν αστειεύονται, αφού φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά να περνούν υποδόρια τον εθνικισμό τους (και όχι μόνον) στην καθημερινότητα των απλ[οϊκ]ών ανθρώπων, και μάλιστα σε επίπεδο παγκόσμιο.

    Συνεχίζεται…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέρος 4 από 4:

    Για την ιστορία, τέλος, ο απόγονος του Βοναπάρτη Charles Joseph Bonaparte ιδρύει 101 χρόνια αργότερα, το 1908, το Αμερικάνικο Ναπολεόντειο Σανχεντρίν ή Bureau of Investigation, ευρύτερα γνωστό ως Εφ-Μπη-Άι μετά το 1935 που άλλαξε όνομα και καταστατικό. Το 1808, και χρηματοδοτούμενο από τους Ρότσιλντ, δημιουργείται το κίνημα 'Reform Judaism' ή των λεγόμενων «Άθεων Εβραίων»(!), για την δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους, παρ’ όλο που ο Ορθόδοξος Εβραϊσμός δεν δέχεται κάτι τέτοιο πριν από την έλευση του Μεσσία τους, εδώ και δυόμιση χιλιετίες. Την δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους, του οποίου πρώτη μορφή απετέλεσε η «Εβραϊκή Αυτόνομη Περιφέρεια» (ή ‘Jewish Autonomous Oblast’) υπό την εποπτεία και χρηματοδότηση του Στάλιν (ή Ιωσήφ Βησσαριάνοβιτς Τζουγκασβίλλι [«Ιουδαιίδης», από την ελληνική ρίζα [Γ]Ιούδα- και την γεωργιανή κατάληξη -σβίλλι = -ίδης]) κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1920. Και, ναι, εκεί που ο «άθεος» εβραιοσιωνιστής Στάλιν θανάτωσε περισσότερους 40.000 Χριστιανούς ιερωμένους και έκαιγε τις εκκλησίες και τα μοναστήρια κατά εκατοντάδες, κατασκεύαζε παράλληλα Σιωνιστικά θέρετρα για τους επίλεκτους εβραίους, αφού το 1924 έκτισε την πρώτη Συναγωγή της Μόσχας ενώ ένας από τους πρώτους νόμους που πέρασε ανεβαίνοντας στην εξουσία ήταν εναντίον του αντισημιτισμού. Τώρα, ποίοι είπαμε πως ήλεγχαν αυτή την «επανάσταση»; Παρακαλώ, θα ήθελα να μην ακούσω πάλι για τίποτε «Βιολιστές στη Στέγη»*…
    -- Τέλος αποσπάσματος --

    [*] Ο «Βιολιστής στη Στέγη» κλαίγεται (πάντα κλαίγονταν αυτοί, επικαλούμεμοι το συναίσθημα του πονόψυχου και αδαούς κοινού τους) για το 'Pale of Settlement', τον ρωσσικό αυτοκρατορικό νόμο του 1772 περί της «περίφραξης (με παλούς: παλούκια) της εγκατάστασης (των πολωνικών σαυρών της διχοτομημένης Πολωνίας, απογόνων των Χαζάρων μετά την ισοπέδωση του τόπου τους από τον Ουκρανό Σβιάτοσλαβ Α' το +965 --βλέπε την εκδίκηση των μπολσεβίκων, το λεγόμενο «Γολoντομόρ» των δώδεκα εκατομμυρίων θυμάτων)» σε κάποιον τόπο που εγνώριζε πολύ καλά το ποιόν τους ώστε να προσπαθήσει να μην καταλήξει «Γερμανία» #2, είτε τελικά τα κατάφερε, είτε όχι…

    -Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο, εξαιρετικό και συμπυκνωμένο το σχόλιό σου, τα λέει όλα.
      Απομυθοποίησες το δίπολο με τα πολλά κομματικά παρακλάδια που έχει κατσικωθεί στο ΚΥΝΟβούλιο, και διαιρεί τον λαό, προκειμένου να τον έχει σε καταστολή.

      Δυστυχώς όποια πέτρα κι αν σηκώσεις θα βρεις τους Γραμματείς και Φαρισαίους υποκριτές... τα ερπετά... το μιαρό έθνος, όπως είπε ο ίδιος ο Χριστός.
      Το κλέβω, με ή χωρίς την άδεια του blogger και το αναρτώ στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, με παραπομπή στην πηγή εδώ.

      Διαγραφή
    2. Μην ξεχάσεις της μητρικές πηγές.

      Διαγραφή
    3. Δεν μας ενημέρωσες,πια είναι η διεύθυνση της Εβραϊκής συναγωγής στην Μόσχα,με έτος ίδρυσης το 1924.

      Διαγραφή
    4. @8.41, ούτε κι εσύ τις δικές σου... τις σταλινικές, εννοώ... αυτές που δεν σου επιτρέπουν ούτε καν να γράφεις σωστά ελληνικά.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]