Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακυρώνεται η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα


Η χρονική συγκυρία για την προγραμματισμένη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, δεν είναι πλέον κατάλληλη, αναφέρει το πρακτορείο Tass επικαλούμενο δήλωση του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ.

«Πιστεύω ότι στην παρούσα κατάσταση (η επίσκεψη Λαβρόφ) χάνει τη σημασία της, τουλάχιστον με τους όρους που είχε προγραμματιστεί, για το Σεπτέμβριο», ανέφερε ο κ. Μάσλοφ.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα ελληνική κυβέρνηση είχε προσκαλέσει τον Σ. Λαβρόφ να επισκεφθεί τη χώρα, αλλά το τελευταίο διάστημα οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών διανύουν περίοδο έντασης, μετά την απέλαση ρώσων διπλωματών στην οποία προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα, ο κ. Μάσλοφ δήλωσε πως η Ρωσία θα προχωρήσει και εκείνη σε αντίμετρα σε βάρος της Ελλάδα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε λεπτομέρειες.

«Έχουμε ανακοινώσει ότι θα λάβουμε συμμετρικά μέτρα. Δεν γνωρίζω πότε, ούτε σε ποιο βαθμό, ωστόσο, σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική βεβαίως, θα υπάρξουν αντίποινα», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι χθες, εντείνοντας τη διπλωματική αντιπαράθεση, το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών απάντησε σε υψηλούς τόνους στις δηλώσεις που έκανε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία υποστήριξε ότι η Ελλάδα έπεσε «θύμα προβοκάτσιας» στο ζήτημα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών και προανήγγειλε απάντηση από τη Μόσχα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ χαρακτήριζε τις δηλώσεις «δείγμα ασέβειας προς τρίτη χώρα», αναφερόταν σε «έλλειψη κατανόησης του σύγχρονου κόσμου» από την πλευρά της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία για τις απελάσεις παρουσιάστηκαν εγκαίρως στις ρωσικές αρχές και τονίζοντας πως η ελληνική πλευρά επιδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, είχε δηλώσει πως πράξεις όπως η απέλαση των Ρώσων διπλωματών στην οποία προέβη η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς απάντηση. Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, «κατά την άποψή μας οι Έλληνες θα έπρεπε να συζητούν με τους Ρώσους εταίρους τους και όχι να γίνονται θύματα βρώμικης προβοκάτσιας - στην οποία δυστυχώς παρασύρθηκε η Αθήνα».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]