Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για όλα φταίνε οι αυθαίρετοι…


Πότε θα συζητήσουμε 
για τις αυθαιρεσίες των κυβερνήσεων;

Γράφει η Μαρία Σταματιάδου

Πόση μικροψυχία, πόσο θράσος, πόση ατέρμονη μικρόνοια μπορούν να έχουν τα ανθρωπάκια που παριστάνουν τους υπουργούς, σ’ αυτό το μόρφωμα που παριστάνει την κυβέρνηση… όταν εν μέσω του πιο μεγάλου πόνου των ανθρώπων που τους καίει το νωπό πένθος, όταν κάποιοι νεκροί βρίσκονται ακόμη στα ψυγεία και άλλοι στα εργαστήρια για αναγνώριση, βγαίνουν και δηλώνουν, ότι φταίνε οι ίδιοι οι πενθούντες, επειδή είναι αυθαίρετοι!

Και πόσο ανώριμοι (λίαν επιεικής χαρακτηρισμός)και ανεύθυνοι μπορούν να είναι τα κυβερνητικά στελέχη (βλέπε, Καμμένοι, Τόσκες Σπίρτζηδες και τα συναφή) όταν κατηγορούν το πολεοδομικό σχέδιο της περιοχής(!) για την δολοφονία τόσων ανυποψίαστων ανθρώπων, την στιγμή που αυτό το πολεοδομικό σχέδιο είναι δημιούργημα της δικής τους κυβέρνησης και φέρει την, από 24 Μαρτίου 2017, υπογραφή του δικού τους υπουργού Γιώργου Σταθάκη.

Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, παρακολουθώντας την πορεία αυτής της κυβέρνησης, σκέφθηκα και μίλησα για αναλγησία, για εγκληματικά ψεύδη, για ανηθικότητα που δεν πιάνει πάτο, για συλλογικό διαρκή εμπαιγμό ολόκληρου του λαού… όμως τώρα, τις στιγμές της μεγάλης απόγνωσης και βαθιάς προσωπικής θλίψης, καμία από τις λέξεις αυτές, κανένας χαρακτηρισμός δεν μου φαίνεται επαρκής, για να δηλώσει την πιο νοσηρά εγωκεντρική (δηλαδή ολοκληρωτική) αντιμετώπιση της αληθινής τραγωδίας.

Προφανέστατα, η λέξη «φιλότιμο» είναι πολύ ελληνική για το μηδενιστικό αριστερό πνεύμα αυτών που ανέλαβαν να μας σώσουν. Εξ ου και η έπαρση τού, «δεν υπήρχε τίποτε άλλο να κάνουμε», «όλα έγιναν όπως πρέπει» και παρόμοιες α-νοησίες, που αποκαλύπτονται στο έπακρο, εκ του αποτελέσματος. Μία κυβέρνηση-σκιά σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου, θλιβερά αναποτελεσματική σε οποιαδήποτε πρόκληση, αποδεικνύει για άλλη μία φορά την ανεπάρκειά της, φορτώνοντάς την στους «αυθαίρετους» πενθούντες και στην αυθαίρετη πολεοδομία, που όμως φέρει την δική της υπογραφή. Δεν θα έκανε καμία εντύπωση πλέον, αν σύντομα βλέπαμε να ρίχνει τις ευθύνες της σε κατασκευασμένα εξιλαστήρια θύματα, για να έχει το πόπολο κάπου να εκτονωθεί…

Οι πρόγονοί μας πίστευαν ότι η ύβρις (η αλαζονεία) καταλήγει μοιραία στην τίσιν (την τιμωρία-καταστροφή), αφού περάσει από τα στάδια της άτης (θόλωσης του νου) και της Νεμέσεως (της τιμωρίας που ταπεινώνει τους επαρμένους). Είχαν επίσης της βαθειά, εμπειρική πίστη, ότι από αυτήν την νομοτέλεια δεν μπορεί κανείς να γλιτώσει. Αργότερα, φωτισμένοι άνθρωποι διαβεβαίωναν ότι οι πνευματικοί νόμοι, αργά ή γρήγορα, πάντα λειτουργούν στις κοινωνίες των ανθρώπων. Σε ποιο από τα «στάδια» του παραπάνω σχήματος βρίσκεται σήμερα η πρώτη φορά αριστερά, και ποια έπονται γι΄ αυτήν, σύντομα θα το δούμε μπροστά μας.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Υποτίθεται ότι τα χρήματα από τις νομιμοποιήσεις των αυθαιρέτων πηγαίνουν σε υποδομές των περιοχών που βρίσκονται αυτά (τα αυθαίρετα). Τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια οι Δήμαρχοι-Περιφερειάρχες-Υπουργείο-υπουργοί; τίποτα, κανένας σχεδιασμός μόνο λόγια κατόπιν συμφοράς. Αν ξεκινήσουν από τον Ισθμό μέχρι το Σούνιο, μέχρι την Χαλκίδα κυκλικά θα δούν τα χάλια και την μη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες. Από την μια η Εθνική οδος Αθηνών-Κορίνθου που αυτός ο μεγαλοκατασκευαστής απέκλεισε όλους τους κατοίκους χωρίς υπόγειες διαβάσεις και αν υπάρχουν έχουν κατασκευαστικά λάθη φοβερά και είναι απροσπέλαστες και από την άλλη οι μαντρότοιχοι των σπιτιών προς την παραλία. Εκεί να δείτε τι γίνεται από τον Προαστιακό και κάτω. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για όλο το βουνό στο 62 χλμ. Για τους πολίτες που δεν έχουν αυτοκίνητο δεν υπάρχει τίποτα.
    Τώρα βγαίνουν όλοι και μιλούν και σίγουρα δεν θα κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για τους ψήφους των λίγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]