Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν στην Ελλάδα «πέθανε» και ο σεβασμός για το θύμα

Το να υψώνεις το δάχτυλο με σκαιό τρόπο σε κάποιον που σου λέει ότι έσωσε με τα χέρια του τα παιδιά του και να τον αποκαλείς ψεύτη, δεν είχε γίνει ποτέ ξανά σε αυτή τη χώρα. Μέχρι που το έκανε ο Πάνος Καμμένος. (Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC)

Καμμένος, Δούρου, Πολάκης, εμφορούμενοι από την πεποίθηση ότι είναι πιο «ηθικοί» από όλους μας, δεν θα σταματήσουν να στοχοποιούν όσους αμφισβητούν το «ηθικό τους πλεονέκτημα»

Το ποταπό «κατσάδιασμα» του Καμμένου στα θύματα της τραγωδίας και τα «δεν είμαι εγώ υπεύθυνος» κατά την επίσκεψή του στα καμένα της Ανατολικής Αττικής ήταν κάτι που δεν είχε φανταστεί ούτε ο πιο διεστραμμένος οπαδός του. 

Γράφει ο Γιάννης Παλιούρης

Η τραγωδία στο Μάτι οφείλεται σε επιχειρησιακή και κρατική ανεπάρκεια αλλά οφείλεται και σε δεκαετίες συσσωρευμένων λαθών. Ωστόσο εδώ υπάρχουν θύματα. Υπάρχει άγνωστος ακόμα αριθμός νεκρών και χιλιάδες πυρόπληκτοι. Μπορεί σε αυτό τον τόπο πολλά να έχουν πάει κατά διαόλου, αλλά ακόμα και τώρα, με τα μύρια όσα στραβά μας, ο σεβασμός για το θύμα ποτέ δεν έλειπε από την ελληνική κοινωνία.

Αυτά μέχρι χθες. Μέχρι την επίσκεψη του Καμμένου στα καμένα της Ανατολικής Αττικής. Εκεί ο Καμμένος θα μπορούσε αν ήθελε να μην απολογηθεί. Θα μπορούσε ακόμα να επιδοθεί στις γνωστές φανφάρες που αμολάει. Να πάει ντυμένος κομάντο, με ψεύτικες «πουλάδες» καρφιτσωμένες παντού. Ακόμα και με φούμο στα μούτρα, δήθεν από την πολύωρη μάχη με τις φλόγες.
Κανείς δεν θα τον παρεξηγούσε. Είναι ο Καμμένος. Το να «μαλώσει», όμως, τα θύματα της τραγωδίας δεν θα μπορούσε να το φανταστεί ούτε ο πιο διεστραμμένα πιστός οπαδός του. Το να υψώνεις το δάχτυλο με σκαιό τρόπο σε κάποιον που σου λέει ότι έσωσε με τα χέρια του τα παιδιά του και να τον αποκαλείς ψεύτη, δεν πρέπει να έχει γίνει ποτέ σε αυτή τη χώρα.

Ο Πάνος Καμμένος στο Μάτι:


Το περιστατικό εξελίχθηκε ως εξής: Ο Καμμένος επισκέφθηκε το πρωί το Μάτι. Φυσικά υπήρχε οργή. Ένας πολίτης, λοιπόν, υποστήριξε πως κολυμπούσαν ώρες χωρίς βοήθεια και πως μόνος του έσωσε τα παιδιά του. Η απάντηση του Υπουργού Άμυνας ήταν η ακόλουθη:
«Αυτά που λέτε για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι άδικα. Δεν σας πιστεύω. Μόνο εσείς και ο Πορτοσάλτε τα λέτε αυτά»!
Προσθέτοντας, στο BBC (!) για τα αυθαίρετα των απανθρακωμένων συνανθρώπων μας:
«Στο Μάτι (…) έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους. Μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρούν τους νόμους».
Ο Πάνος Καμμένος στο BBC:


Όσο για την ερώτηση του Βρετανού δημοσιογράφου αν υπήρξε άμεση ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού, ο Καμμένος είχε επίσης απάντηση:
«Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος».
Οι ελληνικές κυβερνήσεις -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- ουδέποτε είχαν σχέσεις ειλικρίνειας με τους ψηφοφόρους. Τους κολάκευαν, τους διόριζαν, τους έταζαν, τους κορόιδευαν, τους ζητούσαν συγγνώμη και πάλι από την αρχή. Τα τελευταία τρία χρόνια όμως παρατηρείται κάτι καινοφανές: η κυβέρνηση του «ηθικού πλεονεκτήματος» επιτίθεται με πρωτοφανή χυδαιότητα σε οποιονδήποτε χαλάει το πολιτικό της αφήγημα. Ακόμα και σε ανθρώπους υπό δοκιμασία.

Ο Καμμένος μπορεί να είναι η πιο κραυγαλέα περίπτωση αλλά δεν είναι ο μόνος: συνεργάτες της Δούρου στοχοποιούν τους κατοίκους της Μαυροματαίων οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στο Πεδίον του Άρεως. «Παρκολόγους» τους ανεβάζουν, «παρκολόγους» τους κατεβάζουν.
Ο Κοτζιάς με τη σειρά του επέπληξε τους κατοίκους των Πρεσπών επειδή διαμαρτύρονται για τη συμφωνία με την πΓΔΜ. Προφανώς ακόμα και όσοι απέχουν 10 μέτρα από τα σύνορα πρέπει να ασπαστούν την αυθεντία του. Ο δε Πολάκης; Αν κάποιος googlαρει «Επίθεση Πολάκη» θα βρει υλικό να διαβάζει για ένα μήνα.

Ακούω συνέχεια ότι πρόκειται για ζήτημα ύφους. Ότι και καλά η «ριζοσπαστική Αριστερά» και η «λαϊκή Δεξιά» δεν είναι και τόσο… comme il faut. Εγώ δεν θα τους τη χαρίσω τόσο εύκολα. Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι θέμα ήθους, όχι ύφους.
Ο Καμμένος, η Δούρου, ο Κοτζιάς, ο Πολάκης είναι οι λέξεις τους. Πολιτεύτηκαν με αυτό τον τρόπο, θα συνεχίζουν έτσι ως το τέλος. Εμφορούμενοι από την πεποίθηση ότι είναι πιο «ηθικοί» από όλους μας, δεν θα σταματήσουν να στοχοποιούν όσους αμφισβητούν το «ηθικό τους πλεονέκτημα». Έτσι, νομίζουν ότι δεν θα μπουν ποτέ οι ίδιοι στο κάδρο των ευθυνών.

Andro


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αυτα τα καθαρματα που παριστανουν τους κυβερνητες του προτεκτορατου ουτε για φτυσιμο δεν ειναι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακούσατε τι είπε ο άνθρωπος; φωνάζαμε τον δήμο να πάρει τα ξερά και τους καναπέδες και μας έλεγε δεν έχει χρήματα. το ίδιο συμβαίνει με όλους τους δημάρχους, οι εξαιρέσεις είναι λίγες. Τα μόνα καθαρά μέρη που έχω δεί με ρυμοτομία είναι στην Χαλκιδική. Οι πολίτες οι περισσότεροι κατοικούν στην Γερμανία και έχουν πολιτισμό (δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι παρεξηγηθούν), τα σπίτια τους είναι όμοια και οι αυλές τους με τούς ιδιωτικούς κάδους απορριμάτων (τους βγάζουν έξω μόνο όταν είναι να περάσει το απορριματοφόρο) είναι πεντακάθαρες.Εδώ κάτω η νοοτροπία είναι διαφορετική για να μην γράψω τριτοκοσμική και με παρεξηγήσετε.. Οι δήμαρχοι νομίζουν ότι είναι Θεοί, τους καλείς να πάρουν τα ξερά κλαδιά (πχ δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων που τηλεφωνούμε και αδιαφορούν) και δεν έρχονται.
    Ο Καμμένος υποστηρίζει τα δικά του, όμως οι πολίτες είναι αυτοί που έζησαν τα τραγικά γεγονότα και αυτοί έχουν το δίκιο, γιατί επέμενε σε κάτι που δεν το έζησε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]