Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κι όμως δεν περπατάει κύριε Πρωθυπουργέ: Η υπόθεση της Novartis διχάζει τη χώρα…


Του Δημήτρη Απόκη

Αυτό που έζησε πρόσφατα η χώρα στη Βουλή δεν έχει προηγούμενο και δυστυχώς, σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές για την εθνική της ασφάλεια και τον μέλλον της, προμηνύει την έλευση άσχημων εξελίξεων.

Όσοι παρακολούθησαν την παρωδία που έστησε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η κυβερνητική πλειοψηφία, αντιλήφθηκαν ότι ο τόπος έχει οδηγηθεί σε έναν επικίνδυνο δρόμο, από τον οποίο η επιστροφή θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, και η προχθεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου της Καγκελαρίου Μέρκελ με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, αποδεικνύει το γιατί, ο κ. Πρωθυπουργός με μια απίστευτη εμμονή προχωρά ακάθεκτος σε μια επίλυση του θέματος των Σκοπίων, η οποία θα είναι επιβλαβής για το εθνικό συμφέρον. Και μάλιστα πιστεύει ότι με τη στρατηγική που ο ίδιος και η κυβέρνηση του έχουν εφαρμόσει στο θέμα, θα ωφεληθεί το εθνικό συμφέρον.

Μετά την με ευθύνη του ιδίου και της κυβέρνησής του, τραγική επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, ο τουρκικός αναθεωρητισμός έναντι της Ελλάδας, έχει ξεσαλώσει. Είχαμε το θερμό επεισόδια στα Ίμια με το σκάφος του Λιμενικού, τις καθημερινές πλέον προκλήσεις και απειλητικές δηλώσεις των Τούρκων, σε όλα τα επίπεδα, και ο Πρωθυπουργός με την κυβέρνησή του, ενώ βρέχει καρέκλες νομίζουν ότι ψιχαλίζει.

Στην Κύπρο, οι εξελίξεις γύρω από το τρυπάνι της Ιταλικής εταιρίας ΕΝΙ, στην κυπριακή ΑΟΖ, και ο απίστευτος τσαμπουκάς του Ερντογάν, που πέρασε, είναι άλλη μια ένδειξη της άτακτης υποχώρησης των συμφερόντων του Ελληνισμού σε όλα τα μέτωπα.

Και ποια είναι η απάντηση των κυβερνώντων σε όλο αυτό των καταιγισμό δυσμενών εξελίξεων στο εθνικό μέτωπο. Η χθεσινή, όσο αφορά το πολιτικό σκέλος, παρωδία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για το σκάνδαλο Novartis.

Είναι δυνατόν, η χώρα να βάλλεται πανταχόθεν, και ο Πρωθυπουργός να επιδίδεται σε ένα κυνήγι εξόντωσης του συνόλου σχεδόν της αντιπολίτευσης, μόνο και μόνο διότι σε πολιτικό επίπεδο δεν του βγαίνει τίποτα;

Είναι δυνατόν να προκαλείς έναν τέτοιου επιπέδου διχασμό, σε μια στιγμή που η χώρα, το έθνος, ο λαός, πρέπει να είναι μια γροθιά;

Όπως όλοι είδαμε πριν λίγες ημέρες στο Κοινοβούλιο, την υποτίθεται μεγάλη ώρα για το στήσιμο της κυβέρνησης, ακόμα και οι ίδιοι δεν πιστεύουν αυτό που με δική τους ευθύνη δημιούργησαν. Το έβλεπες στα πρόσωπά τους. Στις τοποθετήσεις τους, που στην ουσία, πετούσαν την μπάλα στην εξέδρα.

Ακόμα και ο, κατά γενική παραδοχή, χαρισματικός Πρωθυπουργός, δεν ήταν στα καλύτερα του. Διότι δεν είναι δυνατόν, να στήνεις με έωλα και αμφιβόλου αξιοπιστίας στοιχεία, στον τοίχο το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης και να εμφανίζεσαι στη Βουλή, αναφέροντας ότι ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα. Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν ξεχάσει το παρελθόν. Όταν οι οίκοι τύπου Moody’s αναβάθμιζαν την Ελλάδα στο παρελθόν, κάποιοι που τότε ήταν στην αντιπολίτευση κατακεραύνωναν με δηλώσεις του τύπου, ευημερούν οι αριθμοί και η κοινωνία υποφέρει.

Δηλαδή σήμερα, ευημερούν οι αριθμοί και η κοινωνία μαζί; Μάλλον για άλλη χώρα και άλλη κοινωνία θα μιλάμε.

Στο δια ταύτα δεν περπατάει έτσι κ. Πρωθυπουργέ. Μήπως τελικά, έχει έρθει η ώρα να μιλήσει ο λαός;

* Ο Δημήτρης Γ. Απόκης είναι Διεθνολόγος – Δημοσιογράφος, Απόφοιτος του The Paul H. Nitze School of Advanced International Studies, The Johns Hopkins University, και μέλος του The International Institute of Strategic Studies
MIgnatiou




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]