Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ετερόκλητος όχλος»


Αυτός που με τη στάση του θα φωνάζει πάντα ένα εθνικό «NO PASSARAN»

Από τον Παναγιώτη Κωστόπουλο

Ο κ. Τσίπρας, πιστός στις προκλήσεις του προς τους πολιτικούς αντιπάλους του, χαρακτήρισε υποτιμητικά τον κόσμο που συμμετείχε και υποστήριξε τα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια «ετερόκλητο όχλο». Οσον αφορά το «ετερόκλητος», ισχύει εις το έπακρο και είναι θετικό. Οσον αφορά το «όχλος», θα προσπαθήσουμε να διαπιστώσουμε αν ο χαρακτηρισμός εδράζεται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους ορισμούς που δίνει στο λεξικό του ο Γ. Μπαμπινιώτης.

Ορισμός 1ος: «Το άτακτο και ανεξέλεγκτο πλήθος, που εμφανίζει συχνά τάσεις αναταραχής, πρόκλησης καταστροφών κ.λπ.». Αντίθετα με αυτά στα οποία μας έχουν συνηθίσει οι ομοϊδεάτες και χαϊδεμένα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς για την κυβέρνηση, το πλήθος δεν ήταν ανεξέλεγκτο και δεν προκάλεσε αναταραχές και καταστροφές, σε σημείο που να στενοχωρήσει τους τζαμάδες, τους ασφαλιστές, τους ελαιοχρωματιστές, τους φανοποιούς κ.ά.

Ορισμός 2ος: «Το σύνολο ατόμων που συσπειρώνονται και δρουν υπό την επίδραση συναισθηματικών παρορμήσεων, χωρίς πολιτική ωριμότητα και αυτοέλεγχο». Αυτός ο ορισμός αληθεύει ως προς το ότι ο λαός των συλλαλητηρίων έδρασε υπό την επίδραση συναισθηματικών παρορμήσεων, και μάλιστα του υγιούς συναισθήματος της αγάπης προς την πατρίδα. Πολιτική ωριμότητα δεν υπήρχε, γιατί δεν υπήρχε πολιτικό υποκείμενο. Εδώ θα σταθούμε λίγο παραπάνω, λέγοντας ότι η προαναφερθείσα ορμέμφυτη αγάπη προς την πατρίδα, όταν γίνεται ενσυνείδητη επιλογή και βίωμα, μετατρέπεται σε πολιτική βούληση, η οποία ελπίζουμε να μετουσιωθεί σε κάτι πατριωτικό και ενωτικό. Στον αντίποδα, πρέπει να απομακρυνθούν αυτόκλητοι σωτήρες, οι οποίοι λειτουργούν βάσει μικροπολιτικών παιχνιδιών και προσωπικών επιδιώξεων, αναντίστοιχα με την τεράστια επιτυχία των συλλαλητηρίων, και να σταματήσουν οι συγκρούσεις συμφερόντων ανάμεσα σε πατριδοκάπηλες ασημαντότητες που κρίνουν ότι ένα εθνικό θέμα είναι ευκαιρία για σπέκουλα.

Ορισμός 3ος: «Ο πολύς λαός, τα κοινωνικά στρώματα που θεωρούνται κατώτερα ή χυδαία». Σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό, ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε έμμεσα ότι πρόκειται περί πλήθους, δηλαδή για πολύ λαό. Αξιοσημείωτη είναι η κατάταξη του όχλου στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Απέναντι στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, τα οποία συμπεριλαμβάνουν πλέον και την κατεστραμμένη και σχεδόν εξαφανισμένη μεσαία τάξη, στέκονται ο πρωθυπουργός, ο οποίος φέρει σημαντική ευθύνη για την οικονομική κατάστασή τους, καθώς και η πολιτική παρέα του, που μαζί συγκαταλέγονται ή παριστάνουν την ελίτ - όχι μόνο την οικονομική, αλλά σίγουρα την ηγεμονεύουσα.

Αυτός ο «ετερόκλητος όχλος» είναι όσοι ζωντανοί απέμειναν να θυμίζουν ότι υπάρχει ακόμα λαός που αντιστέκεται στα σχέδιά τους και ο οποίος, με τη στάση του, φωνάζει και θα φωνάζει ένα εθνικό «NO PASSARAN»!

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. NO PASSARAN! Πρέπει να πει δεκάδες NO PASSARAN αυτός ο "ετερόκλητος όχλος", ο ελληνικός λαός που ακόμα πονάει και νοιάζεται για την πατρίδα του, μέχρι να την πάρει πίσω από τα χέρια που σκυλεύουν το ιερό κορμί της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἄν δέν τοῦ ἀρέσει ὁ λαός, τότε ἄς ἀλλάξει τόν λαό, κατά τήν εἰρωνική σύσταση τοῦ Μπρέχτ.

      Διαγραφή
  2. Ξεβρακωθηκαν και οι κομμουνιστες μετα το ξεβρακωμα των μπλε και πρασινων αληταραδων .
    Το θεμα ομως ειναι οτι τουτοι οι αληταραδες μονον με αιμα πεφτουν .
    Αυτοι που μετρουν τους ψηφους των ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΩΝ ψηφοφορων ( ευτυχως κατω του 50% του πληθυσμου) εβαλαν τουτο το αεργο και αμορφωτο ελληνοφωνο ΚΑΘΗΚΙ για τοποθετησουν την ταφοπετρα στον ταφο που ανοιξαν οι προηγουμενοι κομματοσυμμοριτες συναδελφοι τους .
    Ειναι ακυρες ΟΛΕΣ οι υπογραφες τους . Ειναι παρανομα στην εξουσια με ενα 18% και συντομα οταν πεσουν θα προσπαθησουν να χυθει ποταμια το Ελληνικο αιμα . Αυτη αλλωστε ειναι και η αποστολη τους . Να μας αντικαταστησουν με τα διποδα που φερνουν απο το '90 .
    Οποιος δε θεωρει οτι τουτο το αμορφωτο και αεργο παιρνει την οποιαδηποτε αποφαση ειναι μακρυα ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ και δεν εχει ιδεα του τι συμβαινει στην Πατριδα ειδικα τα τελευταια 40 χρονια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ο <>αν δεν κάνω λάθος του έδωσε την εντολή να κυβερνήσει μιας και από το Σύνταγμα καθορίζεται ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό για το λαό!και πουθενά στο Σύνταγμα ο λαός δεν αναγράφεται ως <>!Προφανώς μια τέτοια προσέγγιση περί <>έχει αναφορά όχι στην δημοκρατία αλλά σε μια κάπως πιο σοβιετική προσέγγιση!!Βέβαια αν αυτός ο <>διαδήλωνε υπέρ της κυβέρνησης τότε θα ήταν καθόλα δημοκρατικός!! και ασφαλώς όχι όχλος!!Συνεπώς η δυστυχία και ο τρόμος το να βρίσκεσαι από το δρόμο και τις διαδηλώσεις στην κυβέρνηση και να έχεις απέναντί σου τον λαό ενίοτε φθάνει στη θλίψη και την ακρότητα.΄Οταν αποκαλείς το λαό <>δηλώνει μόνο ολοκληρωτισμό,πανικό, ήττα (δεν είναι συγκέντρωση κομματική ή αντικυβερνητική βλέπετε το πολύ 20.000 ατόμων!) διότι πολύ απλά αυτός ο << ετερόκλητος όχλος>>βάζει πρώτα την εθνική του αξιοπρέπεια και ιστορία και πολύ πιο κάτω την ιδεολογία και τα κόμματα!και όταν ακόμη τον εξαθλιώσει οικονομικά δεν σκύβει το κεφάλι όταν απειλείται η ιστορική του ταυτότητα και μνήμη !είναι η συνέχεια, είναι ο ίδιος ο ελληνισμός! και αυτό είναι αέναο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο <>αν δεν κάνω λάθος του έδωσε την εντολή να κυβερνήσει μιας και από το Σύνταγμα καθορίζεται ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό για το λαό!και πουθενά στο Σύνταγμα ο λαός δεν αναγράφεται ως <>!Προφανώς μια τέτοια προσέγγιση περί <>έχει αναφορά όχι στην δημοκρατία αλλά σε μια κάπως πιο σοβιετική προσέγγιση!!Βέβαια αν αυτός ο <>διαδήλωνε υπέρ της κυβέρνησης τότε θα ήταν καθόλα δημοκρατικός!! και ασφαλώς όχι όχλος!!Συνεπώς η δυστυχία και ο τρόμος το να βρίσκεσαι από το δρόμο και τις διαδηλώσεις στην κυβέρνηση και να έχεις απέναντί σου τον λαό ενίοτε φθάνει στη θλίψη και την ακρότητα.΄Οταν αποκαλείς το λαό <>δηλώνει μόνο ολοκληρωτισμό,πανικό, ήττα (δεν είναι συγκέντρωση κομματική ή αντικυβερνητική βλέπετε το πολύ 20.000 ατόμων!) διότι πολύ απλά αυτός ο << ετερόκλητος όχλος>>βάζει πρώτα την εθνική του αξιοπρέπεια και ιστορία και πολύ πιο κάτω την ιδεολογία και τα κόμματα!και όταν ακόμη τον εξαθλιώσει οικονομικά δεν σκύβει το κεφάλι όταν απειλείται η ιστορική του ταυτότητα και μνήμη !είναι η συνέχεια, είναι ο ίδιος ο ελληνισμός! και αυτό είναι αέναο!

      Διαγραφή
  4. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ:Αυτός ο << ετερόκλητος όχλος>>αν δεν κάνω λάθος του έδωσε την εντολή να κυβερνήσει μιας και από το Σύνταγμα καθορίζεται ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό για το λαό!και πουθενά στο Σύνταγμα ο λαός δεν αναγράφεται ως ο << ετερόκλητος όχλος>>!Προφανώς μια τέτοια προσέγγιση περί << ετερόκλητου όχλου>> έχει αναφορά όχι στην δημοκρατία αλλά σε μια κάπως πιο σοβιετική προσέγγιση!!Βέβαια αν αυτός ο << ετερόκλητος όχλος>>διαδήλωνε υπέρ της κυβέρνησης τότε θα ήταν καθόλα δημοκρατικός!! και ασφαλώς όχι όχλος!!Συνεπώς η δυστυχία και ο τρόμος το να βρίσκεσαι από το δρόμο και τις διαδηλώσεις στην κυβέρνηση και να έχεις απέναντί σου τον λαό ενίοτε φθάνει στη θλίψη και την ακρότητα ενίοτε.΄Οταν αποκαλείς το λαό ο << ετερόκλητο όχλο>>δηλώνει μάλλον ολοκληρωτισμό και οπωσδήποτε πανικό, ήττα (δεν είναι συγκέντρωση κομματική ή αντικυβερνητική βλέπετε το πολύ 20.000 ατόμων!) διότι πολύ απλά αυτός ο << ετερόκλητος όχλος>>βάζει πρώτα την εθνική του αξιοπρέπεια και ιστορία και πολύ πιο κάτω την ιδεολογία και τα κόμματα!και όταν ακόμη τον εξαθλιώσει οικονομικά δεν σκύβει το κεφάλι όταν απειλείται η ιστορική του ταυτότητα και μνήμη !είναι η συνέχεια, είναι ο ίδιος ο ελληνισμός! και αυτό είναι αέναο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]