Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κώστας Αγγελάκης, ο Έλληνας Dreyfus!


Μετά από δύο μήνες ακροαματικής διαδικασίας το Β’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών επέβαλε στον πρώην μεγαλοστέλεχος της ΕΥΠ, Κώστα Αγγελάκη, ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. Πρωτοδίκως, ο Αγγελάκης είχε καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 22 μηνών επίσης με τριετή αναστολή. Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το 2011, προτάθηκε η παραπομπή του κ. Αγγελάκη για πλημμελληματική κατασκοπία «κατ’ εγγύτερο νομικό χαρακτηρισμό», σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, έτσι ανέφερε η βασική μάρτυρας κατηγορίας Μαρία Μπέκα.

Ο Κώστας Αγγελάκης είχε τοποθετηθεί στη Διεύθυνση Συλλογής Πληροφοριών (κατασκοπεία) και δεν άλλαξε αντικείμενο ανεξαρτήτως κυβερνήσεως και Διοίκησης της Υπηρεσίας, καθότι, κατά γενικότερη ομολογία, ήταν ένα από τα ικανότερα στελέχη στον τομέα αυτόν, με πλήθος αποστολών στο ενεργητικό του, σε χώρες – στόχους και σε εμπόλεμες ζώνες, όπως παραδέχτηκαν όλα τα πρώην ηγετικά στελέχη της ΕΥΠ που «παρέλασαν» ως μάρτυρες στη δίκη αυτήν.

Παράλληλα με την υπηρεσιακή του καριέρα διετέλεσε και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων των Υπαλλήλων της Υπηρεσίας από το 1997 έως και το 2010.
Το 2009, η Διοίκηση Μπίκα έστειλε σωρηδόν υπαλλήλους της ΕΥΠ στα Δικαστήρια (πάνω από τριάντα), κύριος στόχος όμως ήταν ο Κ. Αγγελάκης.
Μία εκ των κατηγοριών αυτών ήταν η κατηγορία της κακουργηματικής κατασκοπείας τον Απρίλη του 2010, χωρίς όμως κανείς ποτέ να μας πει υπέρ ποίου έκανε κατασκοπεία και χωρίς ποτέ να συλληφθεί, χωρίς ποτέ να προφυλακιστεί, χωρίς να γίνει ποτέ κάποια έρευνα στο σπίτι του και χωρίς πρώτα η Υπηρεσία να διεξαγάγει μια ΕΔΕ, ως είθισται, προτού καλέσει την Εισαγγελία, ώστε να αποφανθεί ότι πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα.

Ο Αγγελάκης ήταν από τους κύριους παρακολουθούμενους από τους αμερικανούς στο σκάνδαλο Vodafon και ήταν αυτός που σταμάτησε τη διαρροή, προς την αξιωματική αντιπολίτευση, απορρήτων εγγράφων της ΕΥΠ που αφορούσαν τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή. Έχει μεταξύ άλλων αντιταχθεί στο C4i, ενώ ο Άλεξ Ρόντος, πρωτοσύμβουλος του ΓΑΠ, είχε δηλώσει ευθαρσώς στον ανακριτή της πολύκροτης υπόθεσης «Πυθία» πως, έπειτα από αίτημα ξένων πρακτόρων, ζήτησε από τον Μ. Χρυσοχοΐδη να ακυρώσει την προμήθεια ενός συστήματος ουσιαστικής αυτονόμησης της ΕΥΠ από ξένες υπηρεσίες για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των συνόρων μας, το γνωστό «Γεωγραφικό Σύστημα Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών», διότι είχε ρωσικό λογισμικό. Ο Αγγελάκης ήταν υπεύθυνος έργου για την προμήθεια του εν λόγω συστήματος από την ΕΥΠ…

Ο Γιάννης Ρουμπάτης, νυν διοικητής της ΕΥΠ και πάλαι ποτέ σύμβουλος των Παπανδρέου και Χρυσοχοΐδη, ζήτησε τον Σεπτέμβριο του 2015 από την τότε αντιεισαγγελέα Α.Π. Ξένη , Δημητρίου, να ασκήσει αναίρεση. Το αίτημα της αναίρεσης έγινε δεκτό και ο Αγγελάκης εστάλη και πάλι να δικαστεί από την αρχή στο Εφετείο υπό νέα σύνθεση, για δεύτερη φορά.
Του Κ.Σ. Εφημερίδα "Παρασκήνιο"

Κι ενώ αυτό είναι το ρεπορτάζ από την εφημερίδα «Παρασκήνιο», σχετικά με την πολύκροτη αυτή υπόθεση σας παραθέτουμε και τη σχετική με το θέμα ανάρτηση του ιστολογίου "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ" που περιλαμβάνει και συνέντευξη που παραχώρησε στον ελληνοαμερικανό δημοσιογράφο - ερευνητή ο δικηγόρος του κ. Κώστα Αγγελάκη, κ. Γιώργος Παπατσώρης.

Συνέντευξη με τον Γιώργο Παπατσώρη, δικηγόρο του πράκτορα της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη που τον έχουν βάλει στόχο ΓΑΠ, Βαξεβάνης και Ρουμπάτης!

Αποκλειστική Συνέντευξη με τον Γιώργο Παπατσώρη, δικηγόρο του υψηλόβαθμου πράκτορα της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη που τον έχουν βάλει στόχο ΓΑΠ, Βαξεβάνης και Δικαιοσύνη γιατί ήταν ο ίδιος που από το 2005 έχει αρχίσει να αποκαλύπτει τα βρωμερά σχέδια του Γιώργου Παπανδρέου εις βάρος της Ελλάδος που την οδήγησε στην κατάσταση που είναι… ΣΗΜΕΡΑ…!

Αναφέρει, λοιπόν, το GreekNewsOnDemand σε δημοσίευμα και συνέντευξη με τον κ. Γιώργο τον ΠΑΠΑΤΣΩΡΗ, το δικηγόρο του κ.
Κώστα του ΑΓΓΕΛΑΚΗ, του υψηλόβαθμου πράκτορα της ΕΥΠ που μας πρωτο-αποκάλυψε, ήδη από το 2005, τα βρωμερά σχέδια του Γιώργου Παπανδρέου εις βάρος της Ελλάδος που την οδήγησε στην κατάσταση που είναι σήμερα!!! 
Τον Αγγελάκη θέλει να τον… ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ο #ΚωσταςΒαξεβάνης γιατί παίρνει ΑΝΩΘΕΝ τις εντολές του…!!!….
Δείτε την εκπομπή και μετά διαβάστε το παρακάτω σχετικό άρθρο πάνω σε αυτό….Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ Δίκης του στελέχους της ΕΥΠ κυρίου Κώστα ΑΓΓΕΛΆΚΗ μας μετέφερε ότι χθες 30 Ιανουαρίου 2018 ολοκληρώθηκε στο Β΄Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών η περιβόητη “Δίκη” για τη δήθεν “Κατασκοπεία” κατ΄ εγγύτερον νομική προσέγγιση όπως ακριβώς αναφέρει και το παραπεμπτικό Βούλευμα καθότι το αδίκημα αυτό (κατοχή των απορρήτων εγγράφων κάποιου υπαλλήλου κλειδωμένα στο γραφείο του…!!!) δεν περιγράφεται στον Ποινικό Κώδικα και γι αυτό τον παρέπεμψαν με το άρθρο 148 παράγραφο 1 του Π.Κ. (πλημμεληματικού τύπου Κατασκοπεία) και όχι με αυτό του άρθρου 148 παρ. 2 (κακουργηματικού τύπου Κατασκοπεία)…!
Οι “Δικαστίνες” τον έκριναν ένοχο με ελαφρυντικά και μείωσαν την ποινή του Α΄/θμιου Δικαστηρίου από 22 μήνες σε 18 μήνες με 3ετή αναστολή…!!! Το στήσιμο στο μεγαλείο του…!!!
Θυμίζω ότι είχε αθωωθεί στο Εφετείο και οι σημερινοί κυβερνώντες για τους γνωστούς λόγους που έχω αναφέρει πολλές φορές στο ιστολόγιο “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ” είχαν κάνει αίτημα Αναίρεσης στην Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου που το έκανε δεκτό βεβαίως, βεβαίως για να επαναληφθεί η Δίκη από την αρχή στο Εφετείο…!!! Το στήσιμο στο μεγαλείο του…!!!
Είναι σίγουρο όπως μετέφεραν στον συνεργάτη μας κύκλοι του κυρίου Αγγελάκη ότι Μόλις καθαρογραφεί η Απόφαση θα ασκήσει αμέσως Αναίρεση στον Άρειο Πάγο και αν χρειαστεί και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια λόγω σοβαρών παραλείψεων και παρατυπιών εκ μέρους των “Δικαστών” κατά τη διαδικασία …!!! Για παράδειγμα μεταξύ άλλων δεν έκαναν δεκτό το αίτημά του κατηγορούμενου για να έχει αντίγραφο του συνόλου της Δικογραφίας, δεν έκαναν δεκτό το αίτημά του να εξεταστούν μάρτυρες υπεράσπισής του αλλά και να μην γίνουν δεκτές οι παρανόμως συνταχθείσες εκθέσεις κατάσχεσης των εγγράφων του… Ούτε χούντα δηλαδή…!!!
Να φανταστείτε όπως μας μετέφερε ο συνεργάτης μας ότι οι “Δικαστίνες” όταν επέστρεψαν στην αίθουσα μετά τη σύσκεψή τους για να ανακοινώσουν την απόφασή τους δεν κοίταζαν καθόλου επάνω προς το ακροατήριο αλλά μόνο κάτω στα χαρτιά τους αποφεύγοντας να κοιτάξουν στα μάτια το ακροατήριο προφανώς από ντροπή και ενοχή για την απόφασή τους…!!! ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ!!!
ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΡΙΒΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ “ΕΓΚΡΙΤΟΣ” ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΣ ΕΚΔΟΤΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Ή ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΟΥΤΩΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ…!!!
Αντί δικού μας σχολίου παραθέτουμε το σχόλιο που έκανε για αυτήν την υπόθεση η γνωστή δημοσιογράφος κυρία Πόπη Σουφλή υπεύθυνη της ιστοσελίδας "ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ":

 

"Οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ, τι οποίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαστρεβλώσουν η κυβέρνηση και οι πραίτωρές της στον χώρο της δημοσιογραφίας, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.
Η σημερινή διεφθαρμένη κυβέρνηση, είναι συνέχεια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, της συμμορίας του Γιώργου Παπανδρέου - Χρυσοχοϊδη - Καρχιμάκη...
Οι διώξεις που έχουν ασκηθεί όλα αυτά τα χρόνια, εναντίον του υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΥΠ Κώστα Αγγελάκη, γιατί είχε το... "θράσος", να υπερασπιστεί την Πατρίδα του, πάμπολλες .
Οι αποκαλύψεις του έγκριτου δικηγόρου του κ. Αγγελάκη κ. Γιώργου Παπατσώρη, έρχονται να βάλουν στην θεση τους όχι μόνον τις άδικες διώξεις που έχει υποστεί το ανώτατο στέλεχος της ΕΥΠ, αλλά και τον ιστό της αράχνης που έχει στηθεί εις βάρος του, από ... πληρωμένους γραφιαδες και όχι μόνον.
Ο ρόλος της Δικαιοσύνης, "θολός"... "μαύρος"... ΑΔΙΚΟΣ!
Γιατί πως αλλιώς να ερμηνευθει το γεγονός πως ενώ κρίθηκε ΑΘΩΟΣ, η νυν Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζήτησε την αναίρεση της απόφασης, σαν κάποιος να της έδωσε αυτή την διαταγή;;;
Πολλές οι αποκαλύψεις του δικηγόρου κ. Γιώργου Παπατσώρη, μεγάλη όμως και η Οδύσσεια του κ. Αγγελακη.
Κάποτε, η αλήθεια θα λάμψει... το ερώτημα όμως είναι, αν όσοι αντιστέκονται στα πολιτικά συμφέροντα, υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα τους, πρέπει να περνούν μέσα από τις Συμπληγάδες άνομων πολιτικών και όχι μόνον, συμφερόντων.
Όσο για τον ρόλο της ... "δικαιοσύνης", στην περίπτωση του κ. Αγγελάκη, έδειξε το απεχθές της πρόσωπο.
Ή να μιλήσουμε και για τον ρόλο κάποιων "δημοσιογράφων" π.χ. Κώστας Βαξεβάνης, που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν ... "συμβόλαια θάνατου" ως τα ... "καλά παιδιά" της διεφθαρμένης πολιτικής εξουσίας;;;
Πολλές οι αποκαλύψεις του κ. Παπατσώρη, στον δημοσιογράφο Γιάννη Κουντούρη, και η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί... και ο καθένας, ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Προσωπικά, έχοντας παρακολουθήσει πολλές δίκες του κ. Κώστα Αγγελάκη, έχω την δυνατότητα να πω αυτό που δεν τόλμησε να πει η ... " ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ δικαιοσύνη"... και κάποιες πληρωμένες πένες της δημοσιογραφίας...
ΑΘΩΟΣ!
Καλλιόπη Σουφλή" 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουPost A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. Όταν πριν τέσσερα σχεδόν χρόνια, ξεκίνησα να ασχολούμαι συστημάτικά με την υπόθεση ΕΥΠ - ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΓΑΠ VS ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, είτε παρακολουθώντας τα δικαστήρια, είτε ψάχνοντας σε επίσημα έγγραφα να βρω την αλήθεια, και έχοντας παράλληλα κάποιες γνώσεις ως προς την γλώσσα του σώματος και από άλλα σημαντικά γεγονότα που αφορούσαν την πολύκροτη αυτή υπόθεση, ειχα βγάλει σχεδόν από την πρώτη στιγμή την ετυμηγορία μου;


  ΑΘΩΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΤΡΕΫΦΟΥΣ!


  Γι αυτό και φτύνω στα μούτρα τη ξεφτιλισμένη Α-δικαιοσύνη που δεν τήρησε τον πρωτο και βασικό ΗΘΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ :


  "Χίλιες φορές να αθωώσεις έναν ένοχο, από το να καταδικασεις έναν ΑΘΩΟ"

  Στην θεϊκή ΝΕΜΕΣΗ που έρχεται, δικαστές και εισαγγελείς που ξέχασαν τον ΗΘΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ, θα γευτούν το σπαθί της...και κανένα λαγούμι, κανένας πολιτικός εξουσίας, καμιά... στοά δεν θα τους γλυτώσει...

  Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΞΥΠΝΗΣΕ!
  ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ... ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ!  Καλλιόπη Σουφλή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Έγραψε" πάλι η κυρία Σουφλή... Διαβάστε σχόλιο που έκανε ανεβάζοντας την ανάρτησή σας: "Όταν πριν τέσσερα σχεδόν χρόνια, ξεκίνησα να ασχολούμαι συστημάτικά με την υπόθεση ΕΥΠ - ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΓΑΠ VS ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ, είτε παρακολουθώντας τα δικαστήρια, είτε ψάχνοντας σε επίσημα έγγραφα να βρω την αλήθεια, και έχοντας παράλληλα κάποιες γνώσεις ως προς την γλώσσα του σώματος και από άλλα σημαντικά γεγονότα που αφορούσαν την πολύκροτη αυτή υπόθεση, ειχα βγάλει σχεδόν από την πρώτη στιγμή την ετυμηγορία μου;


  ΑΘΩΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΤΡΕΫΦΟΥΣ!


  Γι αυτό και φτύνω στα μούτρα τη ξεφτιλισμένη Α-δικαιοσύνη που δεν τήρησε τον πρωτο και βασικό ΗΘΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ :


  "Χίλιες φορές να αθωώσεις έναν ένοχο, από το να καταδικασεις έναν ΑΘΩΟ"

  Στην θεϊκή ΝΕΜΕΣΗ που έρχεται, δικαστές και εισαγγελείς που ξέχασαν τον ΗΘΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ, θα γευτούν το σπαθί της...και κανένα λαγούμι, κανένας πολιτικός εξουσίας, καμιά... στοά δεν θα τους γλυτώσει...

  Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΞΥΠΝΗΣΕ!
  ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ... ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ!  Καλλιόπη Σουφλή"!
  https://attikanea.blogspot.gr/2018/02/dreyfus.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εχει ο καιρος γυρισματα, θα την πληρωσουν οπως και οι πολιτικοι οι δικαστες. Ας σκεφτονται οτι υπαρχει και η δικαιοσυνη του Θεου την οποια δεν γλυτωνει κανεις, να μη το ξεχνουν ΠΟΤΕ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συν Αθηνα και χειρα κινει , ελεγαν οι Σοφοι μας . ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΗΞΕΡΑΝ !

   Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]