Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παλλαϊκή συμμετοχή για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα


Στους ρυθμούς του αυριανού μεγάλου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό κινείται η Αθήνα, στο οποίο αναμένεται να προσέλθουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από όλη τη χώρα με κάθε μεταφορικό μέσο.

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι η προσέλευση του κόσμου θα είναι αντίστοιχη του συλλαλητηρίου του 1992, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι θα είναι ειρηνικό και έκαναν έκκληση να μείνουν ανοιχτοί οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και αλλού για να διευκολυνθούν οι πολίτες στην μετακίνησή τους, κάτι που δεν φαίνεται να γίνεται δεκτό από την αστυνομία η οποία έχει ανακοινώσει τα μέτρα για την εκδήλωση.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 2 μετά το μεσημέρι και κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα δώσει το παρών στο Σύνταγμα, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης και οι μητροπολίτες Δράμας, Χίου και Σύρου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Για την μετακίνηση των πολιτών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας ο αριθμός των πούλμαν που αναμένεται να καταφθάσουν στην Αθήνα φτάνει τα 1.500 ενώ εκτιμήσεις των διοργανωτών ανεβάζουν τον αριθμό τους ακόμη περισσότερο.

Μάλιστα όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ την Παρασκευή ο εκπρόσωπος των διοργανωτών Στέλιος Καλόγερος, εκτιμούσε ότι ο κόσμος που πάρει μέρος στο συλλαλητήριο μπορεί να αγγίξει και το 1 εκατομμύριο.

Η εξέδρα των ομιλητών θα βρίσκεται στην αρχή της Ερμού και οι ομιλητές θα βλέπουν τη Βουλή. Έιναι ακριβώς το σημείο που παλαιότερα γίνονταν οι προεκλογικές ομιλίες των κομμάτων.

Απο νωρίς το πρωί της Κυριακής η ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται σε ετοιμότητα και από τις 10 πμ θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα, Ομόνοια και Πανεπιστήμιο για τον φόβο επεισοδίων, καθώς στις 12 μ. στα Προπύλαια πρόκειται να πραγματοποιηθεί «αντισυγκέντρωση» αναρχικών και μελών αντιφασιστικών οργανώσεων.
Η αστυνομία θα δημιουργήσει φράγμα προκειμένου να μην έρθουν σε επαφή όσοι θα μετάσχουν στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό με τους συγκεντρωμένους στα Προπύλαια.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας θα ξεκινήσουν από το βράδυ του Σαββάτου. Από τις 10 μ.μ. απόψε έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής, θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας, όπως στην Πατησίων, τη Σόλωνος, την Ακαδημίας, την Πανεπιστημίου, την πλατεία Συντάγματος, την Αιόλου, την Πειραιώς (μεταξύ Ιεράς Οδού και Ομονοίας), την Αθηνάς, την Ερμού, τη Σταδίου, τη Β. Γεωργίου Α΄, την Αμαλίας, τη Φιλελλήνων, τη Συγγρού, την Αλεξάνδρας κλπ. Από τις 6 π.μ. έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, θα διακόπτεται σταδιακά και η κυκλοφορία στους παραπάνω δρόμους. Ειδική μέριμνα υπάρχει από την Τροχαία και για την προσέγγιση των πούλμαν στην Αθήνα. Κατόπιν εντολής της αστυνομίας κλειστοί θα παραμείνουν από τις 10 π.μ. οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]