Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εισέρχονται στο Αφρίν και βομβαρδίζονται από την Τουρκία


Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Bashar Al Assad μπήκαν στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν σήμερα, προκειμένου να βοηθήσει στην απόκρουση των τουρκικών δυνάμεων που έχουν εξαπολύσει επίθεση στην περιοχή.

Η κρατικής τηλεόραση της Συρίας έδειξε εικόνες από μια μια αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει φιλοκυβερνητικούς μαχητές.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση διακρίνονται άνδρες με στολές παραλλαγής να δείχνουν τα όπλα τους και να ανεμίζουν συριακές σημαίες. Τα οχήματα που τους μεταφέρουν πέρασαν από έναν σταθμό ελέγχου που έφερε το έμβλημα μιας κουρδικής δύναμης ασφαλείας.

«Έχουμε έρθει να πούμε στο λαό μας στο Αφρίν ότι είμαστε ένα» δήλωσε ένας μαχητής σε συνέντευξή του υπογραμμίζοντας ότι η Συρία πρέπει να παραμείνει ενωμένη και να εξαλειφθούν οι διαφορές που οδηγούν σε πόλεμο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA κατηγόρησε τις τουρκικές δυνάμεις για το βομβαρδισμό της περιοχής κοντά στη διασταύρωση όπου οι "λαϊκές δυνάμεις" εισήλθαν στην Αφρίν.

Νωρίτερα ωστόσο, οι Κούρδοι πολιτοφύλακες της Συρίας, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), διέψευσαν ότι σύναψαν συμφωνία με τη Δαμασκό προκειμένου οι κυβερνητικές δυνάμεις να εισέλθουν στην επαρχία Αφρίν για να βοηθήσουν στην απώθηση των τουρκικών δυνάμεων που επιχειρούν εκεί.

«Δεν υπάρχει συμφωνία. Το μόνο που υπάρχει είναι η έκκληση που απευθύναμε προς τον συριακό στρατό να έρθει και να προστατεύσει τα σύνορα» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου των YPG Nuri Mahmud σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters.

Ο πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan δήλωσε σήμερα πως οι τουρκικές δυνάμεις θα αρχίσουν σύντομα την πολιορκία της πόλης Αφρίν, πρωτεύουσας του θυλάκου όπου εδώ και έναν μήνα διεξάγεται μία τουρκική επίθεση για την εκδίωξη μιας κουρδικής πολιτοφυλακής.

«Τις προσεχείς ημέρες και με τρόπο πολύ πιο γρήγορο, θα αρχίσει η πολιορκία του κέντρου της πόλης Αφρίν», δήλωσε ο Erdogan σε ομιλία του στους βουλευτές του κόμματός του στην Εθνοσυνέλευση.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu δήλωσε σήμερα πως οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις δεν έχουν εισέλθει ακόμη στο Αφρίν και δεν είναι ξεκάθαρο αν θα το κάνουν. Ο Cavusoglu έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 24.

Τα συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες Δευτέρα ότι μια φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή θα εισέλθει στο Αφρίν «μέσα σε λίγες ώρες», όμως μέχρι τη νύκτα δεν υπήρχαν σημάδια ότι έχει αναπτυχθεί εκεί.

Η Τουρκία επεσήμανε ότι θα αντιμετωπίσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αν εισέλθουν στο βορειοδυτικό Αφρίν για να βοηθήσουν την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Η Τουρκία βομβαρδίζει μαχητές, φίλα προσκείμενους στον Άσαντ, που εισήλθαν στην Αφρίν

Τα συριακά δημόσια μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τους φιλοκυβερνητικούς μαχητές αφού μπήκαν στο Αφρίν για να βοηθήσουν στην απόκρουση της επίθεσης του τουρκικού στρατού.

Λίγο νωρίτερα και οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η κουρδική πολιτοφυλακή που ελέγχει το Αφρίν, επιβεβαίωσε την άφιξη των μαχητών αυτών αναφέροντας ότι η συριακή κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην έκκλησή τους και έστειλε στρατιωτικές μονάδες για να βοηθήσουν στη μάχη κατά της τουρκικής επίθεσης.

“Η συριακή κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στη φωνή του καθήκοντος και έστειλε σήμερα στρατιωτικές μονάδες (…) για να αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων και να συμμετάσχουν στην υπεράσπιση της ενότητας του εδάφους και των συνόρων της Συρίας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των YPG Νούρι Μαχμούντ.

Μια αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει φιλοκυβερνητικούς μαχητές μπήκε στον κουρδικό θύλακα του Αφρίν σήμερα, προκειμένου να βοηθήσει στην απόκρουση των τουρκικών δυνάμεων που έχουν εξαπολύσει επίθεση στην περιοχή, μετέδωσε, νωρίτερα, η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση διακρίνονται άνδρες με στολές παραλλαγής να δείχνουν τα όπλα τους και να ανεμίζουν συριακές σημαίες. Τα οχήματα που τους μεταφέρουν πέρασαν από έναν σταθμό ελέγχου που έφερε το έμβλημα μιας κουρδικής δύναμης ασφαλείας.

Σύμφωνα με ένα μέσο ενημέρωσης που ελέγχεται από την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, μαχητές των Λαϊκών Δυνάμεων, οι οποίοι στηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση, άρχισαν να αναπτύσσονται στην περιοχή του Αφρίν, προερχόμενοι από το Χαλέπι.

Οι μαχητές αυτοί, που σύμφωνα με τη δημόσια συριακή τηλεόραση θα βοηθήσουν να αποκρουστεί η τουρκική επίθεση στην περιοχή, μπαίνουν στο Αφρίν μέσω της διάβασης αλ Ζιγιάρα, στα βόρεια του Νουμπούλ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε την είσοδο συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στο Αφρίν. “Μία Συρία, μία Συρία” ακούγονται να φωνάζουν οι άνδρες αυτοί, στο βίντεο που μετέδωσε η συριακή τηλεόραση. “Ήρθαμε για να πούμε στον λαό μας στο Αφρίν ότι είμαστε ένα”, είπε ένας μαχητής, αναφερόμενος στην πάγια θέση της Δαμασκού ότι η Συρία πρέπει να παραμείνει ενωμένη και οι εσωτερικές κατατμήσεις που προκλήθηκαν από τον πόλεμο θα πρέπει να εξαλειφθούν.

Το κρατικό πρακτορείο Sana κατηγόρησε τις τουρκικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν μια περιοχή κοντά στη διάβαση απ’ όπου πέρασαν οι μαχητές των “Λαϊκών Δυνάμεων” για να μπουν στο Αφρίν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]