Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκοι αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες και ζητούν πολιτικό άσυλο


Την Παναγιά Οινουσσών επέλεξαν Τούρκοι πολίτες προκειμένου να αποβιβαστούν με φουσκωτή λέμβο το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο από τις αρχές της Χίου, όπως δημοσιεύει το politischios.gr.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Τούρκους δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διώκονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση από το καθεστώς Erdogan.

Όλοι τους οδηγήθηκαν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Αναλυτικά στην επίσημη ανακοίνωσή του το Λιμενικό Σώμα σημειώνει τα εξής:
«Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή “ΠΟΥΝΤΑ” Οινουσσών . Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου».
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες, στις 16 Δεκεμβρίου 2017, ακόμα 33 τούρκοι πολίτες, που βγήκαν στη νησίδα Παναγιά των Οινουσσών είχαν ζητήσει άσυλο. Μάλιστα και τότε αρχικά είχαν μεταφερθεί στο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.

Επιπλέον στις 19 Ιουλίου του 2017, Τούρκοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν παρενοχλήσει το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όταν διερχόταν πάνω από την Παναγιά.
Συγκεκριμένα, οι πιλότοι του ελικοπτέρου είχαν λάβει τότε δυο φορές σήμα από τους Τούρκους οι οποίοι υποστήριζαν ότι πετούν μέσα σε τουρκικό εναέριο χώρο.
Οι πιλότοι δεν απάντησαν στη νέα τουρκική πρόκληση και συνέχισαν κανονικά την πορεία τους ενώ λίγο αργότερα το ελικόπτερο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε προσγειωθεί στη νήσο Παναγιά όπου ο κ. Παυλόπουλος είχε επιθεωρήσει το στρατιωτικό φυλάκιο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Επιπλέον στις 19 Ιουλίου του 2017, Τούρκοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν παρενοχλήσει το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όταν διερχόταν πάνω από την Παναγιά."

    Ενα περιεργο πραμα!

    Πως γινεται οι τουρκοι να αντιλαμβανονται τις δικες μας κινησεις σε χωρικα

    μας υδατα και εναεριο χωρο και οχι τις κινησεις των αντιφρονουντων;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα "δικά" μας παιδιά θα προδώσουμε; έχουν μαζί τους και τα παιδάκια τους....ενώ η άλλη δασκάλα με τα παιδάκια της πνίγηκε στον Έβρο σε τουρκικό έδαφος, γιατί δεν διάλεξαν την άλλη εύκολη οδό από τις Οινούσσες;

      Η 37χρονη Αϊσέ Αμπντουρεζάκ μαζί με τον επίσης δάσκαλο και διωγμένο από τον Ερντογάν σύζυγό της, πήραν τους δύο γιους τους και αποφάσισαν να φύγουν από την πατρίδα τους, όπου το μέλλον τους διαγραφόταν ζοφερό, λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Ο άντρας της μάλιστα είχε φυλακιστεί για έντεκα μήνες, αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν το καλοκαίρι του 2016. Ο 39χρονος άντρας ήταν δάσκαλος αγγλικών και η 37χρονη Αϊσέ δίδασκε τουρκικά...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]