Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέος Χρόνος με σοβαρές Τουρκικές απειλές, που ζητούν απάντηση!


Οι τελευταίες Τουρκικές προκλήσεις, που δεν απέκρυψαν καθόλου (όλες τους μάλιστα) εδαφικές αξιώσεις σε βάρος της χώρας, ίσως α έρεπε να προκαλέσουν την εγρήγορση των υπευθύνων της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας.

Η Τουρκία γίνεται σαφές, στο πλαίσιο της νέας οργάνωσής της, που προωθεί ο Ταγίπ Ερντογάν, μέσα από το πρίσμα δημιουργίας μιας περιφερειακής δύναμης, επιδιώκει να καταστεί κυρίαρχη στρατιωτική πολιτική δύναμη στην περιοχή επιβάλλοντας τις επιδιώξεις της ή εκμηδενίζοντας τις δυνατότητες άλλων χωρών να παίξουν ένα δυναμικό ρόλο.

Ο Ερντογάν επιχειρεί στην παρούσα περίοδο που του χρησιμεύει προκειμένου να «κερδίσει χρόνο» με απειλές να εκφοβίσει τις γειτονικές χώρες προκειμένου να συμβιβαστούν, ως ότου θεωρήσει ότι θα είναι έτοιμος εκείνος για να πάρει αυτό που θέλε, δια της βίας.

Η απειλή της βίας απλώνεται έναντι όλων των χωρών της περιφέρειας, είτε για πολιτικούς λόγους είτε γεωγραφικούς, είτε ενεργειακούς, είτε θρησκευτικούς.

Ακόμη και η μεταμφίεση του πρωθυπουργού Γιλντιρίμ, σε.. κομάντο, ως ζηλώσας την δόξα το Π. Καμμένου, έστελνε ένα ακόμη μήνυμα αντιμετώπισης των στρατιωτικών στην Τουρκία του αύριο.

Το 2018 ξεκίνησε με άσχημους οιωνούς. Το να επιθυμεί η κυβέρνηση για την εξασφάλιση του δικού της χρονοδιαγράμματος, να αφήσει εκτεθειμένη τη χώρα σε εξωτερικές απειλές, σημαίνει πως αποκτά διαφορετικού τύπου κίνδυνο, η καθημερινή πολιτική της.

Ο Πρόεδρος Πρ. Παυλόπουλος, μπορεί να συνέστησε «ενότητα» για την αντιμετώπιση των όποιων προκλήσεων αλλά αυτή την πρόταση θα έπρεπε καλύτερα να την στρέψει προς την πλευρά των κυβερνόντων. Γιατί ο Ελληνικός λαός, πλην ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παραμένει ενωμένος απέναντι τόσο στις εγχώριες πολιτικές προκλήσεις, όσο και στις έξωθεν απειλές.

Αυτοί που διασπούν την εθνική ενότητα καθημερινά είναι οι κυβερνώντες. Αυτοί που αγκαλιάζουν τον Ερντογάν και προβαίνουν σε μυστικές συμφωνίες, είναι οι «άθλια αριστερά», των Τσίπρα & Σία…

Μετά από όλα αυτά, καλείται η αντιπολίτευση, Αξιωματική ή μη, να αναλάβει εξίσου τις ευθύνες της για να σχεδιαστούν λύσεις και να επιβληθεί η εκτέλεσή τους από αυτή ή όποια άλλη κυβέρνηση.

Οι αναφορές κορυφαίων πολιτικών παραγόντων στη διάρκεια εορταστικών συναντήσεων της Πρωτοχρονιάς περί της ανάγκης «να μην ανησυχούμε», «όλα είναι υπό έλεγχο» ή πως οι τουρκικές δηλώσεις είναι αποτέλεσμα «εσωτερικής διαπάλης», όπως και σχολιαστής κεντρικού δελτίου υποστήριξε, είναι πιο επικίνδυνες στην ουσία από τις ίδιες τις απειλές.

Γιατί παραπέμπουν σε εφησυχασμό, το πρώτο στάδιο μιας ήττας!

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]