Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το "Τσάμικο" ζήτημα που έρχεται από την πίσω πόρτα


Η ασαφής ανακοίνωση της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ του Κοτζιά, οι βανδαλισμοί του «Ρουβίκωνα» και η πρόταση εντός του ΣΥΡΙΖΑ για αφοπλισμό της αστυνομίας

Δήμαρχε Μπουτάρη, σου βρήκα κι άλλον ακροδεξιό που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, σε αντίθεση μ’ εσένα που τα υποστηρίζεις. Τον Μανόλη Ανδρόνικο, που είχε πει: «Αντιμετωπίσαμε το θέμα των Σκοπίων με δειλία και ωσάν να είμεθα εμείς οι ένοχοι και οι πλαστογράφοι της Ιστορίας».

"Τσάμικο" ζήτημα δεν υφίσταται για την Ελλάδα και ουδέποτε έχει τεθεί προς συζήτηση με την Αλβανία, σημείωσαν κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στον απόηχο των δηλώσεων του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, ότι διμερείς διερευνητικές επαφές που γίνονται περιλαμβάνουν στην ατζέντα και το "τσάμικο".

Με ικανοποιεί η απάντηση κύκλων του ΥΠΕΞ; Όχι. Επειδή το τσάμικο δεν θα συζητηθεί άμεσα, αλλά αν συζητηθεί η άρση του εμπολέμου, το τσάμικο εισέρχεται θριαμβευτικά στο προσκήνιο, με τις διεκδικήσεις των Τσάμηδων να δημιουργούν τεράστιο θέμα, εδαφικό και οικονομικό. Και διάψευση για συζήτηση άρσης του εμπολέμου, δεν υπήρξε.

Η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Ν. Κοτζιά εξέδωσε μια ασαφή ανακοίνωση, που μάλλον προκαλεί σύγχυση, παρά δίνει εξηγήσεις. Γράφει μεταξύ άλλων: «Εντούτοις κάποιοι καιροσκόποι, δήθεν υπερπατριώτες αλλά και κάποιοι ανθέλληνες εθνομηδενιστές, υπηρετώντας ντόπια αλλά και ξένα συμφέροντα, με τη βοήθεια γνωστών καλοθελητών των μέσων ενημέρωσης, προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγχυση στους πολίτες, προκειμένου να κερδίσουν χρήματα αλλά και δημοσιότητα».

Επειδή είναι σοβαρές οι κατηγορίες -για πρακτοριλίκια δεξιών και αριστερών κάνει λόγο- θα έπρεπε αφενός να διαψεύσει όσα δημοσιεύματα είναι αναληθή, είτε σκόπιμα είτε από άγνοια, και αφετέρου να είναι γνωστή η θέση της ελληνικής πλευράς, τουλάχιστον σε γενικές γραμμές. Τούρκοι, Σκοπιανοί και Αλβανοί, λένε συγκεκριμένα τι θέλουν από μας. Τι θέλουμε εμείς δεν ξέρουμε. Το μόνο που ξέρουμε είναι τι θέλουν αυτοί που μας επιβάλλουν λύσεις.

Παράδειγμα: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων Μίλε Μποσνιάκοφσκι, σε συνέντευξη Τύπου, απάντησε σε ερώτηση «Το κλίμα έχει βελτιωθεί σημαντικά, όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, υπάρχει μία λύση που θα γίνει δεκτή και από τις δύο πλευρές». Με δεδομένο όμως, ότι τόσο ο Ζάεφ όσο και ο Ντιμιτρόφ, δηλώνουν ότι η κόκκινη γραμμή τους είναι η διατήρηση της μακεδονικής εθνικότητας, εμείς τι να υποθέσουμε ότι συμφωνήθηκε;

Μετά και τους χθεσινούς βανδαλισμούς του Ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφικό γραφείο σκέφτομαι πως η κυρία Μπαζιάνα είχε δίκαιο, που παραπονέθηκε ότι το κόμμα της δεν πήρε την εξουσία. Πώς να την πάρει από τα χέρια του Ρουβίκωνα; Μπορεί; [Να σκεφθεί κάποιος ότι ο απίστευτος Τόσκας οργίσθηκε και δήλωσε πως θα τους συλλάβει. Σίγουρα ο Ζουράρις θα του έλεγε ότι τον έγραψαν στα μέζεά τους]

Η Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία φέρεται επικεφαλής ο Φίλης, κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Ν. Τόσκα, προβαίνοντας στην διαπίστωση ότι οι αστυνομικοί "αποτελούν επαγγελματική ομάδα υψηλού κινδύνου για τέλεση εγκλημάτων κατά της ζωής". Δυνάμει εγκληματίες, είναι δηλαδή.

Με την σοφή αυτή διαπίστωση στην ουσία ζητούν τον αφοπλισμό των αστυνομικών για να μη διαπράττουν εγκλήματα. Να σου πω, αφού έχουμε ενόπλους τους "αγνώστους" στα Εξάρχεια, γιατί να έχουμε κι άλλους; Να αναθέσουμε την τήρηση της τάξης στα προστατευόμενα παιδιά.

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]