Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ταξιδιωτική οδηγία Τουρκίας για... ΗΠΑ


Σε τεντωμένο σκοινί φαίνεται πως βρίσκονται οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης η Τουρκία προχώρησε σε ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες της που σκέφτονται να επισκεφτούν τις ΗΠΑ.

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μία αύξηση των τρομοκρατικών κρουσμάτων και της βίας στις Ηνωμένες Πολιτείας, που περιλαμβάνει τοποθέτηση βομβών, επιθέσεις ενόπλων αλλά και επιθέσεις με οχήματα σε αστικά κέντρα με πολυκοσμία, σε πολιτισμικές εκδηλώσεις, σταθμούς του μετρό, δημόσια κτίρια, τόπους λατρείας, ακόμα και πανεπιστημιουπόλεις. Αυτά τα κρούσματα είναι πιθανόν να συνεχιστούν» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μόλις χτες οι ΗΠΑ εξέδωσαν επίσης ταξιδιωτική οδηγία προτρέποντας τους αμερικάνους πολίτες να αναθεωρήσουν τα ταξίδια στην Τουρκία «εξαιτίας της τρομοκρατίας και των αυθαίρετων κρατήσεων».

Η Τουρκία μάλιστα κάλεσε τον πρέσβη των ΗΠΑ Philip Kosnett στην Άγκυρα στις 11 Ιανουαρίου για να εκφράσει την οργή της για την κατηγοριοποίηση της Τουρκίας ως χώρας με «αυξημένο κίνδυνο ασφάλειας» μαζί με το Σουδάν, το Πακιστάν και τη Γουατεμάλα.

«Έχουμε εκφράσει τη διαταραχή μας με τις ανακριβείς πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε αυτές τις ταξιδιωτικές συμβουλές», ανέφερε ένας ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας στο Hürriyet Daily News.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan είχε ανεβάσει τους διπλωματικούς τόνους μεταξύ των δύο χωρών ζητώντας από τις ΗΠΑ να εκδώσουν τον ιεροκήρυκα Gulen, απειλώντας πως δεν θα εκδίδει η Τουρκία στο μέλλον τρομοκράτες όταν της ζητείται.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]