Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

One man show του Ερντογάν απέναντι στα εκπαιδευμένα χανουμάκια του Μαξίμου


Αυτοί που ζητάνε την άδεια του Ερντογάν για να μιλήσουν τολμούν να ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται ή θα υπεραπιστούν την χώρα;
Αναπάντητα ερωτήματα για τις ευθύνες απέναντι στον (εκ)τουρκισμό που καλπάζει...

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Με την έλευσή του στην Θράκη ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «δίδαξε» αμετροέπεια, θράσος και –κυρίως- την άποψή του για διατήρηση συμπεφωνημένων.
Δεν είναι η «παράταση» μίας ώρας που έδωσε στον εαυτό του για την διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή, αλλά ούτε και η παραβίαση των συμπεφωνημένων περί μη εκφώνησης ομιλίας στην Κομοτηνή στο αλαλάζων «πλήθος» των τουρκοφρόνων που «αποδέχτηκαν» το κάλεσμα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των «εργαλείων» που διαθέτει αυτό στην Θράκη.

Πέραν μιας σειράς γεγονότων που χρήσουν ιδιαίτερης ανάλυσης από τις αρμόδιες ελληνικές κρατικές υπηρεσίες, ο τούρκος πρόεδρος επισκέφθηκε το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Κομοτηνής (παλαιότερη ονομασία Τζελάλ Μπαγιάρ). Κατά την επίσκεψή του αυτή (η οποία έγινε μετά την επίσκεψη και προσευχή του σε παρακείμενο τζαμί), ο Ερντογάν αναφέρθηκε με περίσσιο θράσος στην κακή κατάσταση του σχολείου. Ξεπερνώτας δε τον εαυτό του, τόλμησε και είπε πως έχει σβηστεί ως και το όνομά του «Τζελάλ Μπαγιάρ».

Οι ημέρες πέρασαν και κανείς μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να αναφερθεί στην πολιτική αλητεία και την θρασύτητα του τούρκου «σουλτάνου». Κανείς δεν φρόντισε να του υπενθυμίσει , σε περίπτωση που ο ίδιος ο Ερντογάν το έχει ξεχάσει, πως ήταν ο Τούρκος Πρόεδρος Τζελάλ Μπαγιάρ που οργάνωσε μαζί με τον Αντ. Μεντερές, τις λεηλασίες και τον μαζικό διωγμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης!

Και ο Ερντογάν αναρωτιέται και μας κουνά το δάχτυλό του επειδή σβήστηκε το όνομα του συγκεκριμένου από ένα ελληνικό σχολείο; Αλλά και κανείς από την εδώ πλευρά (κυβερνητικούς, συγκυβερνητικούς, πατριώτες, λόγιους και λογάδες και κάθε είδους πωλητικούς πραματευτάδες) δεν αναφέρθηκε στο μεγάλο και αναπάντητο ερώτημα: Μα γιατί έχουμε ακόμη σχολείο με το όνομά του; Γιατί να έχουμε το όνομα ενός εγκληματία σε ένα ελληνικό σχολείο;

Ποιος είναι ο υπεύθυνος για την χαλασμένη πινακίδα;

Η συγκεκριμένη αναφορά και έμμεση κατηγορία για αμέλεια του ελληνικού κράτους- από τον Ερντογάν ήταν εξ ορισμού λανθασμένη, αφού το συγκεκριμένο σχολείο είναι μεν μειονοτικό, αλλά είναι –κυρίως- έχει μουσουλμάνο διευθυντή!

Και ο μόνος υπεύθυνος για την αναγραφή της ονομασίας είναι ο μουσουλμάνος διευθυντής που όφειλε να επισημάνει και να ζητήσει σχετικό κονδύλιο είτε από την διεύθυνση της Β’θμιας Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή (δεν το έχει κάνει) είτε να ζητήσει την ευγενική χορηγία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Έτσι, για να αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αντί να σκύβουμε και να σωπαίνουμε σε κάθε πρόκληση του -με σοβαρά προβλήματα προσωπικότητας- τούρκου προέδρου.

Ο Ερντογάν απείλησε την πολιτική συνέχεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Όσο για εκείνους που κυβερνούν την χώρα και έχουν επιλέξει να κρατούν χαμηλούς τόνους στις τουρκικές προκλητικότητες, για να εξασφαλίσουν μια άτυπη «προστασία» με διατήρηση μικρών αριθμών από την Τουρκία προς την Ελλάδα στο θέμα των λαθρομεταναστών, μήπως θα πρέπει με τη σειρά τους να σκεφτούν πως ο «βασιλιάς είναι προ καιρού γυμνός» και δεν μπορεί να αποκρυβεί περαιτέρω η μεγάλη και τραγική αλήθεια, άμεση συσχετιζόμενη τόσο με την ύπαρξη αλλά και την παράταση του κυβερνητικού τους βίου…

Αλήθεια η οποία συνδέεται με τους 4 μειονοτικούς – μουσουλμανικούς ψήφους, που λειτουργούν ως ωρολογιακή βόμβα και ο Ερντογάν κρατάει στα χέρια του τον μηχανισμό πυροδότησής της, δηλαδή τον τερματισμό ύπαρξης της παρούσας κυβέρνησης…

Ποιος ήταν ο Τζελάλ Μπαγιάρ

Ο Τζελάλ Μπαγιάρ το 1937 διαδέχθηκε τον Ινονού, ως αναπληρωτής πρωθυπουργός και αργότερα ως οριστικός. Το 1938, μετά τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ, ο Ινονού ανέλαβε Πρόεδρος Δημοκρατίας και ο Μπαγιάρ ανέλαβε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, με την οποία και κυβέρνησε τη χώρα μέχρι το 1939. Από τότε διατήρησε μόνο τη βουλευτική του ιδιότητα, μέχρι το 1945, οπότε και τέθηκε επικεφαλής τεσσάρων βουλευτών, που υπέγραψαν δήλωση, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε εκλογές, στις 14 Μαΐου του 1950.

Ο Τζελάλ Μπαγιάρ, ως τρίτος πρωθυπουργός της Τουρκίας, είχε περάσει από την Δυτική Θράκη το 1938 και το 1952 ήταν η δεύτερη επίσκεψή του, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του τρίτου Προέδρου. Στις εκλογές του 1950 το Δημοκρατικό Κόμμα υπερίσχυσε με συντριπτική πλειοψηφία και ο Τζελάλ Μπαγιάρ εκλέχθηκε Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας αναθέτοντας την πρωθυπουργία στον Αντνάν Μεντερές.
Τη θέση του Προέδρου διατήρησε μέχρι το 1960. Καταδικάστηκε σε θάνατο το 1961, αλλά η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια, εξαιτίας της ηλικίας του. Αφέθηκε ελεύθερος με τη γενική αμνηστία του 1966. Πέθανε στην Κωνσταντινούπολη το 1986, σε ηλικία 103 ετών.

Το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Ξάνθης

Πενήντα (50) χιλιόμετρα δυτικά της Κομοτηνής, στην Ξάνθη, υπάρχει και λειτουργεί ένα άλλο μειονοτικό σχολείο. Και σε αντίθεση με το «ιστορικό» Τζελάλ Μπαγιάρ, αυτό είναι ιδιωτικό…! Ο ιδιοκτήτης του είναι μουσουλμάνος της Ξάνθης και είχε την χαρά να του χαρισθούν το οικόπεδο και οι κτιριακές εγκαταστάσεις λίγο πριν από τις τελευταίες ευρωεκλογές. Ο μεγάλος δωρητής (έμοιαζε με εξαγορά ψήφων πριν τις ευρωεκλογές) ήταν η τότε κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου...

Στο συγκεκριμένο ιδιωτικό μειονοτικό σχολείο, το οποίο επισκέφθηκε πρόσφατα ο κ. Τσαβούσογλου, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας (ο οποίος έβγαλε και διάγγελμα αναφερόμενος στην βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα!!!), καταγράφονται σειρά πράξεων που δεν συνάδουν είτε με το νόμο είτε με την ηθική. Αξίζει να τονιστεί πως είναι το μοναδικό ιδιωτικό σχολείο της Ελλάδας, οι μαθητές του οποίου μεταφέρονται με έξοδα του ελληνικού δημοσίου. Είναι επίσης το μοναδικό σχολείο, του οποίου οι περισσότεροι μαθητές ανήκουν σε οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα (αποδέκτες του κοινωνικού μερίσματος), αλλά παραδόξως, διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν τα δίδακτρα στον ιδιοκτήτη του σχολείου.

Στο σχολείο αυτό έχουν καταγραφεί σειρά «λειτουργικών ατασθαλιών», αφού λειτουργεί με τμήματα έως και 40 μαθητών, ενώ υπάρχουν αίθουσες εκπαίδευσης οι οποίες είναι… υπόγειες! Αναλογιζόμενοι πως ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά εκπαιδευτική αίθουσα δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τους 32, είναι απορίας άξιο το πως (και ποιοι αλλά και γιατί) επιτρέπουν την συνέχιση της λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου, αφού, επιπλέον, δεν πληρούνται τα σχετικά κριτήρια – κανόνες ασφαλείας αλλά και υγιεινής (οι αίθουσες μυρίζουν μούχλα) στην λειτουργία του.

Λίαν προσφάτως, όμως, το μειονοτικό γυμνάσιο – λύκειο της Ξάνθης απέκτησε και παράρτημα, το οποίο χτίστηκε σε οικόπεδο των μουσουλμανικών βακουφίων Ξάνθης και λειτούργησε σε χρόνο ρεκόρ (περίπου 1 χρόνος χρειάστηκε για την κατασκευή του), έχοντας όμως σοβαρά ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, όπως μαρτυρούν όσοι το επισκέφθηκαν.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως έχουν αναφερθεί περιστατικά ισχυρής άσκησης τουρκικής προπαγάνδας εντός των αιθουσών του συγκεκριμένου σχολείου, από τούρκους (όχι έλληνες) καθηγητές, οι οποίοι έχουν επιλέξει αντί μαθήματος να μιλάνε μόνο για την Τουρκία και να λένε συνέχεια στους μαθητές ότι είναι τούρκοι.
Και όμως, αυτοί οι άνθρωποι υποτίθεται ότι πληρώνονται για να διδάσκουν την υπάρχουσα διδακτέα ύλη και όχι να λειτουργούν ως προπαγανδιστές της Τουρκίας σκοπεύοντας στην δημιουργία φανατικών τούρκων εντός της Ελληνικής Θράκης…!

Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές που ενημερώνουν τους πολιτικούς τους προϊσταμένους. Τα υπάρχοντα ερωτήματα, δυστυχώς, είναι πάρα πολλά, ενώ οι ουσιαστικές και έμπρακτες απαντήσεις είναι μηδενικές. Όπως, το γιατί οι μαθητές των μειονοτικών σχολείων έχουν τεράστια –αρνητική- διαφορά, σε σχέση με τους μουσουλμάνους μαθητές των οποίων οι γονείς επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους σε σχολεία του δημοσίου… (επιλογή που ακολουθούν σχεδόν στο σύνολό τους οι τουρκόφρονες της Θράκης)…

Στρώνουν κόκκινο χαλί στην Θράκη για τον επελαύνοντα τουρκισμό;

Ολοκαίνουργιο κατακόκκινο χαλί στρώθηκε στον «σουλτάνο» Ταγίπ Ερντογάν για να... πατήσει το πόδι του με κάθε επισημότητα στη Θράκη, την οποία η Άγκυρα -τρέφοντας πολύ επικίνδυνα για την εδαφική μας ακεραιότητα νεοοθωμανικά όνειρα- συστηματικά εποφθαλμιά τα τελευταία χρόνια προκαλώντας τακτικά την Αθήνα.

Το περίεργο όσο και ευτράπελο της υπόθεσης είναι ότι σε όλη τη Θράκη δεν υπήρχαν τάπητες ερυθρού χρώματος για την επίσημη υποδοχή και έτσι το υπουργείο Εξωτερικών αναγκάστηκε να υποβάλει αίτημα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την αγορά καινούργιου χαλιού προκειμένου να στρωθεί στον κρατικό αερολιμένα.

Το χαλί τελικά, αφού μας κόστισε 1.500 ευρώ, τοποθετήθηκε έγκαιρα στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης, όπου προσγειώθηκε την περασμένη Παρασκευή το αεροπλάνο του Τούρκου προέδρου, προτού ο κ. Ερντογάν μεταβεί στην Κομοτηνή για να δώσει το γνωστό «σόου» εντυπώσεων για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, εμφανιζόμενος σχεδόν ως ο υπέρτατος υπερασπιστής όλων των μουσουλμανικών πληθυσμών της υφηλίου.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως σε αυτή του την «ιδιωτική επίσκεψη» αλλά στην πραγματικότητα επίδειξη ισχύος του τούρκου Προέδρου, δεν υπήρχε –ως όφειλε- ο πρωθυπουργός ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και αυτή η απουσία τους άφησε πολλά υπονοούμενα στο ότι πιθανότατα δεν ήθελαν να είναι παρόντες σε κάποια «μη συμπεφωνημένη» ενέργεια του Ερντογάν που πάτησε στην Θράκη με όλο του το μεγαλείο και ως Πρόεδρος της Τουρκίας και επ’ ουδενί ως ιδιώτης, όπως μας είπαν πως είχε συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών…

Αντί απαντήσεων σε κρίσιμα ερωτήματα, ψάχνουν για δικαιολογίες

Μήπως κάποιοι πρέπει, επιτέλους, να κατανοήσουν έστω και στον ελάχιστο βαθμό πως χρέος τους δεν είναι να στρώνουν κόκκινα χαλιά στον τουρκισμό, αλλά να σηκώσουν την ελληνική σημαία από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Θράκη;

Μήπως πρέπει να καταλάβουν πως οι πολιτικές χαμηλών τόνων και η εν γένει στάση υποκλίσεων και συζητήσεων σε υβριστές της Ελλάδας, αλλά και η σιωπή σε εξόφθαλμες διαχρονικές (ξεκινούν αμέσως μετά την Μικρασιατική καταστροφή) πολιτικές της γείτονος είναι τραγικά – εγκληματικά λάθη, που δημιουργούν κενούς ζωτικούς χώρους τους οποίους τρέχει να εκμεταλλευθεί και να καλύψει με την παρουσία της η Τουρκία;

Μήπως, τελικά, πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά όχι μόνο τα λάθη, αλλά κυρίως τις παραλείψεις τους σε θέματα που έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν αυτή την τουρκική προκλητικότητα, η οποία υπογράφεται με το περίφημο τουρκικό casus belli στο Αιγαίο και επεκτείνεται τόσο προς το νότιο Αιγαίο και το Καστελλόριζο, αλλά και προς την Ελληνική Θράκη η οποία υποφέρει κυρίως από την εγκατάλειψη των καρεκλοκένταυρων των Αθηνών, αλλά και των τοπικών τους εκπροσώπων και μαριονεττών, που έχουν καταφέρει να φέρουν την Ελληνική (το τονίζουμε) Θράκη σε κωματώδη (λόγω της απραξίας και των εγκληματικών λαθών των αρμοδίων) αλλά και κομματώδη (λόγω των ψήφων που αναζητούν οι εκάστοτε εραστές της εξουσίας) κατάσταση τη στιγμή που όλοι οι γνωρίζοντες φωνάζουν για απειλή Κυπροποίησης ή Κοσοβοποίησης αυτής της ελληνικής ακριτικής περιοχής;

Είτε σε κάποιους αρέσει, είτε όχι, ο Ερντογάν άνοιξε ένα τεράστιο θέμα με αναφορά του σε "τούρκους της Θράκης", αμφισβήτησε ευθέως την ύπαρξη της Θράκης στη Συνθήκη της Λωζάνης (τις επόμενες ημέρες και σε νησιά του Αιγαίου), αναδιάταξε την θεματολογία των ελληνοτουρκικών διαφορών (όπως αυτές εισήχθησαν από την πλευρά της Τουρκίας) αλλά και εν γένει της ελληνοτουρκικής διπλωματίας, ενώ αναφέρθηκε ξεκάθαρα σε μη αναγνώριση εκ μέρους  του της νομικής ισχύος της Συνθήκης, αλλά της πολιτικής ισχύος (με όλα όσα αυτό συνεπάγεται) για την αλλαγή - επικαιροποίηση της διεθνούς Συνθήκης της Λωζάνης. Το γιατί κάποιοι επιμένουν σε πρωτοβουλίες της Ελληνικής πλευράς προκειμένου να δημιουργηθεί ένα "κλίμα εμπιστοσύνης" μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, είναι κάτι που στο μέλλον σίγουρα θα διερευνηθεί από ειδικούς επιστήμονες και πιθανότατα από την Δικαιοσύνη. Γιατί, πιστεύοντας πως η Τουρκία θα κινηθεί έναντι της Ελλάδας με κανόνες διεθνούς δικαίου και διπλωματική (ή άλλου είδους) ευγένεια, τότε αν δεν είναι ηλίθιοι είναι βέβαιο πως πρέπει να ερευνηθούν ενδελεχώς...

Οι ευθύνες είναι τεράστιες, οι εξελίξεις διαγράφονται δυσάρεστες και οι «αρμόδιοι» αλλά ποτέ υπεύθυνοι είναι και πάλι ανύπαρκτοι… Και όλα δείχνουν πως, δυστυχώς, τα χειρότερα έπονται… εκτός εάν συμβεί κάποιο θαύμα…!

ΥΓ: Το γιατί πραγματικά ήρθε τώρα ο Ερντογάν στην Ελληνική Θράκη θα το καταθέσουμε σε επόμενο άρθρο, δυσαρεστώντας εκείνους που διαφημίζουν νίκη του Τσίπρα απέναντι στον Ερντογάν... και ιδιαίτερα εκείνων που (για άγνωστους - γνωστούς λόγους) χαίρονται με την αναφορά του Ερντογάν σε τρεις μειονότητες (Πομάκους, Ρομά και... Τούρκους), αγνοώντας πως αυτόματα παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης που ΔΕΝ αναφέρεται σε "τούρκους της Θράκης"...




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Μα από ποιούς περιμένετε απαντήσεις, κ.Γεωργίου;; από αυτούς που έχουν καταστήσει λόγο ύπαρξης, προς κάθε κατεύθυνση, το γνωστό σύνθημα "στα τέσσερα, στα τέσσερα";;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κ. Γεωργιου μην ανησυχεις ...ο καρατσαφερ σου θα μας σωσει ....
    Ναι αυτος που στηριξε τον γαπ και εφερε το νεοταξικο σκουληκι παπαδημου να συνεχισουν οπως οπως το σχεδιο διαλυσεως της Πατριδος .
    Και μετα δηδεν εφυγε γιατι τους σιχαθηκε !
    Και ζησαν αυτοι καλα και ο λαος εξαθλιωθηκε και η Πατριδα παραδωθηκε αλυσοδεμενη στα σκουληκια που θελουν να γινουν θεοι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό είναι τα σχόλια να γίνονται επί του κειμένου - άρθρου. Αν κατατίθενται άλλα σχόλια ο σχολιαστής οφείλει να γνωρίζει, όχι να εικάζει ή να μηρυκάζει θέσεις τρίτων. Κάλλιστο, μάλιστα, είναι να γνωρίζει με απόλυτη επάρκεια τα όσα καταθέτει. Ειδάλλως, κινδυνεύει από σχολιαστής να μετατραπεί σε παραφυάδα εκείνων που ο ίδιος καταγγέλει. Πιστεύω ακράδαντα πως δεν μας χωρίζει τίποτε στο πεδίο του αγώνα, εκτός από την ικανή πληροφόρηση επί ειδικών θεμάτων και προσώπων. Καλά Χριστούγεννα να έχουμε και ο νέος χρόνος να μας βρει ενωμένους και περισσότερους στον κοινό σκοπό, που δεν είναι άλλος από την επανάκαμψη της πατρίδας μας και όλων όσων συγκαταλέγονται στην λέξη αυτή...

      Διαγραφή
    2. Αν δεν είσαι τρολάκι είσαι ηλίθιος... Αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι είσαι κάτι πολύ χειρότερο, δηλαδή δυσαρεστημένος υπάλληλος της ΕΥΠ. Το σχόλιο δεν αφορά εσάς κύριε Τερζή, ούτε και τον κ. Γεωργίου, αλλά τον ανώνυμο που περιδιαβαίνει στο διαδίκτυο διαφημίζοντας το άπειρο του κενού που διατηρεί στη θέση του εγκεφάλου

      Διαγραφή
    3. Ουτε τρολακι ειμαι , ουτε ηλιθιος , ουτε κυπατζης ...
      Ειμαι Ελληνας και δεν ξεχνω .
      Ουτε με παραμυθιαζουν τυποι που εχουν υπηρατησει το κατοχικο ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ κ(Υ)νοβουλευτικο εκτρωμα που διαλυσε την Πατριδα .
      Εσεις που παριστανετε τους ...δηδεν ... εσεις ειστε και οι κυριοι υπευθυνοι της καταστροφης , διοτι εσεις ροχαλιζατε και ψηφιζατε Εθνοπροδοτες ολα αυτα τα χρονια .
      Αλλωστε ο Αγιος του Θεου ελεγε οτι η καταστροφη θα ελθει απο τους γραμματιζουμενους μεν , ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ δε !

      ΥΓ Συγνωμη Κωνσταντινε που το σχολιο μου δεν ειναι σχετικο με το αρθρο , ομως ο τυπος με εβρισε και με προσβαλε .
      Αλλωστε τι θα μπορουσα να σχολιασω σε ενα εκτος πραγματικοτητος αρθρο ;
      Ο Γενιτσαρος ηλθε στην αποικια , για να ανακοινωσει στους υπαλληλους της κατεχομενης Πατριδος μας , οτι ηλθε η ωρα να υλοποιησει αυτα που συμφωνησαν οι προηγουμενοι δωσιλογοι , οπου και ο Κ. Γεωργιου ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ .
      Λοιπον αρκετα με τους διαφορους κατοπιν εορτης φωστηρες . Εαν ο καθε Κ. Γεωργιου ηθελε και μπορουσε , ας μιλουσε τον καιρο που υπηρετουσε τους δωσιλογους που συμφωνησαν με τα μογγολια, αυτα που ζηταει τωρα ο γενιτσαρος Ερντογαν.
      Λεω γενιτσαρος γιατι μογγολος (τουρκος) δεν ειναι .

      Συγνωμη εαν κουρασα , ομως ΑΡΚΕΤΑ με τα λογια και τις αναλυσεις . Ολοι οι νοημονες γνωριζουν γιατι τον καλεσαν οι κατσαπλιαδες και ποιοι τους ειπαν να τον καλεσουν .
      Ειναι γνωστο στους ΠΑΝΤΕΣ οτι δεν κυβερνουν οι διορισμενοι υπαλληλοι τις αποικιες. Οποτε ανουσια και τα ερωτηματα του Κ. Γεωργιου προς τους ελληνοφωνους δωσιλογους του ΑΝΤΙσυνταγματικου βοθρου .
      Εχουν συμφωνησει οι αλητες το μισο Αιγαιο , την Θρακη , την Μακεδονια , την Ηπειρο , Κρητη , Κερκυρα και την εποικηση ΟΛΗΣ της Πατριδος με λαθροπιθηκια .



      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ ανώνυμε, αφού έχουμε ως κοινή βάση την αγάπη για την πατρίδα, τότε όλα τα άλλα μπορούν να αντιμετωπιστούν.
      Θα μου επιτρέψεις να ξεκινήσω σχολιάζοντας για τον κ. Γεωργίου, τον οποίο γνωρίζω προσωπικά και εκ του σύνεγγυς και μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως καμία σχέση δεν έχει με όσα έμμεσα του καταλογίζεις.
      Μπορώ όμως να σε διαβεβαιώσω και για την ποιότητα εκείνου τον οποίο κατηγορείς, χωρίς να τον γνωρίζεις, αν και η προσφορά του στην πατρίδα από τρεις διαφορετικές πλευρές ήταν άψογη, άριστη και επαινετή από όσους άμεσα ή έμμεσα έγιναν κοινωνοί σχετικής (και ιδιαίτερα ειδικής) ενημέρωσης. Διακρίθηκε για τον άμεμπτο χαρακτήρα του, την άριστη απόδοσή του και την διακριτική πλην όμως ασυμβίβαστη υπέρ της πατρίδας Ελλάδας παρουσία του. Χαρακτηριστικά τα οποία τον κατέστησαν στόχο εγχώριων και εξωχώριων κέντρων που δρουν κατά της χώρας και που ήδη έχουν εξαπολύσει ισχυρότατες επιθέσεις εναντίον του επειδή δεν δέχθηκε να συνεργαστεί μαζί τους εις βάρος της πατρίδας Ελλάδας. Οπότε, αν μπορείς, θα σε παρακαλούσα να δεχθείς την άποψή μου (τα περαιτέρω κριτήρια της οποίας δεν μπορούν να είναι δημοσιεύσιμα).
      Θα παρακαλούσα τόσο εσένα, όσο και άλλους πατριώτες, να μην αφήνουμε εαυτούς υποχείρια του θυμικού, το οποίο απλόχερα διασπείρουν οι καθεστωτικοί ανθυποκυβερνήτες της σύγχρονης Ελλάδας. Ας προτάξουμε την λογική μας και ας κινηθούμε, επιτέλους, προς μια κοινή κατεύθυνση, ένωσης και εκκίνησης μιας πορείας που θα αποτινάξει τον ζυγό της χώρας, θα καθαρίσει την ήρα από το στάρι, αλλά -κυρίως- θα θυμίσει το μεγαλείο του ελληνικού πνεύματος, που διδάσκει, δημιουργεί και αντιμετωπίζει ως πρέπει τους υβριστές και επίδοξους δυνάστες και καταστροφείς του. Αν είναι να μαλώσουμε, ας μαλώσουμε με αυτούς και όχι μεταξύ μας. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Αν ναι, τότε έχουμε κάνει το πρώτο, αλλά και υψηλής σπουδαιότητας βήμα. Αν δεν μπορούμε, τότε πρέπει να κατανοήσουμε πως εκείνοι που μας θέλουν διαιρεμένους και υποταγμένους, έχουν καταφέρει ήδη τον σκοπό τους.
      Υπενθυμίζω αυτό που ήδη έγραψα: "Πιστεύω ακράδαντα πως δεν μας χωρίζει τίποτε στο πεδίο του αγώνα, εκτός από την ικανή πληροφόρηση επί ειδικών θεμάτων και προσώπων. Καλά Χριστούγεννα να έχουμε και ο νέος χρόνος να μας βρει ενωμένους και περισσότερους στον κοινό σκοπό, που δεν είναι άλλος από την επανάκαμψη της πατρίδας μας και όλων όσων συγκαταλέγονται στην λέξη αυτή..."

      Διαγραφή
    5. Τέλος, επειδή η αφεντομουτσουνάρα μου είμαι ένας μικρός, ασήμαντος και αγράμματος, θα ήθελα να παραθέσω ως ένα δείγμα μαγιάς τα παρακάτω. Μαγιάς που μέλλει να συμπληρωθεί με όλα τα απαραίτητα υλικά, για να ζυμώσουμε όλοι μαζί εκείνα τα απαραίτητα που χρειάζονται για να ξαναγίνει ετούτη η πατρίδα, η δική μας πατρίδα, επιτέλους μεγάλη...
      "Τσίπρας, Κούλης, Φώφη, Λεβέντης, Σταύρος, για μπαίγνιο τους έχετε τους ανθρώπους, για σκλάβους τους πολίτες, τους εμπαίζετε με μερίσματα, τους ξεσκίζετε τους μισθούς, ατιμάζετε τις συντάξεις των γερόντων, αρπάζετε τα σπίτια των οικογενειών, τους γδέρνετε με φόρους αβάσταχτους, αφήνετε παιδάκια να πεινούν, εξοστρακίζετε στην ξένη συμπατριώτες μας, και με πρώτη ευκαιρία μας λέτε «λαϊκιστές»! Προσπαθείτε να κάνετε τους εργαζόμενους ενοχικούς – δεν δίνετε δίφραγκο για τους Έλληνες, παρά μόνον για να τους το παίρνετε κι αυτό. Ένας ξένος είναι για σας ο ελληνικός λαός, ένα γομάρι που κουβαλάει τις ψήφους που υπεξαιρείτε και εξαργυρώνετε. Ένας ξένος είναι για σας ο Έλληνας, ένας ηττημένος που πρέπει να παραδεχθεί μέσα του την ήττα του οριστικώς, κι άθυρμα πια στα χέρια σας να δουλεύει μεροδούλι – μεροφάϊ για να τρώτε εσείς, τα πρώην λιγούρια, «μάγουλο μοσχαριού με τρούφα».
      Τμήμα κειμένου του Στάθη (Σταυρόπουλου) με τίτλο "Εγώ, ο λαϊκιστής"

      Διαγραφή
  3. Τελικά, κ. Γεωργίου, είναι πάντα επίκαιρο (πρωτοδημοσιεύθηκε το 1941) το σύγγραμμα του Ευάγγελου Λεμπέση "Η τεράστια κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πιό πάνω ανώνυμος σχολιαστής έχει μπερδέψει τον κ. Μιχαήλ Γεωργίου με τον κ. Γιώργο Γεωργίου του ΛΑΟΣ.Οπότε η διαμάχη είναι άνευ αντικειμένου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συγχωρητε αγαπητοι μου συνελληνες για το λαθος μου .
      Αληθεια μπερδεψα τον Κ.Μ.Γεωργιου με τον Γ.Γεωργιου .

      Εχεις δικιο Κων/νε . Η αγαπη για την σκλαβωμενη Πατριδα πρεπει να μας ενωνει .
      Ενα συγνωμη να ζητησω και απο τον Κ.Γ. Γεωργιου εαν οντως δεν προσκυνησε στα σιωνιστικα κεντρα που κτυπουν δαιμονισμενα την δυστυχη Ελλαδα μας .

      Καλα Χριστουγεννα σε ολους τους Ορθοδοξους Ελληνοψυχους , χρονια πευματικα και ευλογημενα και καλη λευτερια !

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]