Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα σήμερα στη NASA - Ανακάλυψε "Νέα Γη";


Με κομμένη την ανάσα όλος ο επιστημονικός κόσμος αναμένει τις σημερινές ανακοινώσεις της ΝASA κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με ιστοσελίδες που ασχολούνται με θέματα του διαστήματος η NASA πρόκειται να ανακοινώσει μια σπουδαία εξέλιξη που θα σχετίζεται με την ανακάλυψη ενός μυστηριώδους, νέου πλανήτη.

Αν και πολύ λίγες πληροφορίες έχουν δοθεί ως τώρα στη δημοσιότητα για το τι ακριβώς θα ειπωθεί στη συνέντευξη Τύπου, οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα σχετίζεται με την ανακάλυψη πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος που εντόπισε το τηλεσκόπιο Κepler.

Πρόκειται για το διαστημικό τηλεσκόπιο που ξεκίνησε την αποστολή του το 2009, αναζητώντας αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Το τηλεσκόπιο έφερε την επανάσταση στη μελέτη των λεγόμενων εξωπλανητών, με την ανακάλυψη εκατοντάδων πλανητών που είναι σε τροχιά γύρω από μακρινά αστέρια όπως ο Ήλιος. Το πρώτο σκέλος της αποστολής του ολοκληρώθηκε το 2012, ωστόσο, τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά, που το 2014 χρηματοδοτήθηκε νέα, πολύ μεγαλύτερη αποστολή.

Yυπενθυμίζεται ότι ένα από τα σημαντικά ευρήματα του Kepler ήταν ένας εξωπλανήτης με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης, στον αστερισμό του Κύκνου.

Μέχρι στιγμής έχει εντοπίσει 4,034 πλανήτες, 2,335 εκ των οποίων αποτελούν εξωπλανήτες. Από αυτούς οι 30 είναι στο μέγεθος της γης και βρίσκονται στη λεγόμενη "κατοικήσιμη ζώνη", δηλαδή στην κατάλληλη απόσταση από το μητρικό άστρο τους για να έχουν νερό σε υγρή μορφή και άρα δυνητικά μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή.

Συνολικά στη συνέντευξη τύπου θα συμμετέχουν 4 μηχανικοί και επιστήμονες. Πρόκειται για τους:
- Paul Hertz - επικεφαλής του τμήματος αστροφυσικής της NASA
- Christopher Shallue – μηχανικός λογισμικού στη Google
- Andrew Vanderburg – αστρονόμος και συνεργάτης της NASA
- Jessie Dotson – Ειδικό για το τηλεσκόπιο Kepler στο Silicon Valley

"Η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές με την βοήθεια προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της Google, που επιτρέπει νέους τρόπους ανάλυσης των δεδομένων του τηλεσκόπιου", αναφέρει ένα σύντομο δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τη NASA.

Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις
Η έκτακτη συνέντευξη Τύπου της NASA θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20.00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την ιστοσελίδα της διαστημικής υπηρεσίας.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]