Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η νέα ρύθμιση για το άσυλο και η "συμφωνία" Τσίπρα- Ερντογάν


Στο εσωτερικό, τα φώτα είναι στραμμένα στο "σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών" που επιχειρεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση στα Προσφυγικά νησιά και στην κυοφορούμενη αλλαγή των ρυθμίσεων για τη χορήγηση ασύλου στους αιτούντες. 

Στο εξωτερικό, ο Αλέξης Τσίπρας , συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, όπου μετά τη "βόμβα" Τουσκ περί κατάργησης των ποσοστώσεων για την κατανομή των προσφυγικών "βαρών" στις χώρες- μέλη της ΕΕ, πραγματοποιείται σε βαρύτατο κλίμα. 

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει και τετραμερή συνάντηση με τους Ζ.Κ Γιούνκερ, Α. Μέρκελ και . Μπορίσοφ, τον βούλγαρο πρωθυπουργό ( ο οποίος έσπευσε να πάρει θέση κατά των αναθεωρητικών δηλώσεων του Τ. Ερντογάν άμα τη διατυπώσει τους). 

Άσυλο και συμφωνία

Στην Κυβέρνηση, τρομοκρατημένοι από την επανάκαμψη της προσφυγικής κρίσης, τις τραγικές συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων που επικρατούν στα νησιά "πρώτης γραμμής" και τις αντιδράσεις των τοπικών κατοικιών , σπεύδουν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις για τη χορήγηση του ασύλου, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών. 

Την αλλαγή αυτή προανήγγειλε εμμέσως χθες το βράδυ και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3, περιγράφοντας μια εξαιρετικά χρονοβόρα και αναποτελεσματική διαδικασία, η οποία χρήζει επίσπευσης. 

Παραλλήλως, σύμφωνα με πληροφορίες, στις συναντήσεις του στις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί και στην ανάγκη στήριξης της ευρωτουρκικής συμφωνίας για το Προσφυγικό, δια της ενίσχυσης της γείτονος χωρας με τα απαιτούμενα κονδύλια. 

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο τούρκος πρόεδρος, διατύπωσε δριμεία κριτική στην Ε.Ε για το γεγονός ότι του "έταξε" πολύ περισσότερη οικονομική ενίσχυση από αυτή που του παρέσχε έως τώρα. 

Παραλλήλως, ο έλληνας πρωθυπουργός, θα συζητήσει και την "προφορική συμφωνία" που συνήψε με τον Ταγίπ Ερντογάν, κατά τις συζητήσεις τους στο Μαξίμου, η οποία grosso modo προβλέπει, τη δυνατότητα μεταφοράς όσων αιτούνται άσυλο, από τα νησιά στην ενδοχώρα, σε κλειστά κέντρα κράτησης , έως ότου εξετασθεί το αίτημά τους. 

Εάν δε, αυτό απορρίπτεται, τότε η Τουρκία ( παρότι θα προωθούνται από την ενδοχώρα και όχι από τα νησιά), να τους δέχεται πίσω. 

Ατζέντα Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας πάντως, μετέβη στις Βρυξέλλες , έχοντας στην ατζέντα των συναντήσεών του, τόσο τις εξελίξεις για το Προσφυγικό όσο και για αυτά που "διαμείφθηκαν" κατά την επεισοδιακή του συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν. 

όπως δήλωσε και στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη, " δεν θα μασήσει τα λόγια του" κατά τις παρεμβάσεις του στη Σύνοδο Κορυφής, εξαπολύοντας πυρά εναντίον του προέδρου του ευρωπαικού Συμβουλίου. 

Χαρακτήρισε  "Άστοχη, άκαιρη και άσκοπη" την  παρέμβαση Τουσκ που , όπως εκτίμησε, δεν έχει ελπίδες να εκπληρωθεί , ενώ δήλωσε πως δεν θα δεχθεί καμία αλλαγή στην υπάρχουσα συμφωνία. 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]