Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η προδοσία του ΝΑΤΟ και το άλλοθι του Πούτιν


Λέγεται Λέονιντ Μπερσίντσκι, είναι αρθρογράφος του Bloomberg, κάθισε και διάβασε τις μελέτες του Πανεπιστημίου Τζορτζ για τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Δύσης και της ΕΣΣΔ το 1990-91. Και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υπόσχεση που δόθηκε στη Μόσχα να μην πλησιάσει ποτέ το ΝΑΤΟ στα σύνορά της με αντάλλαγμα το «ναι» στη γερμανική επανένωση, δεν είναι «μύθος», όπως υποστηρίζει η Βορειοαντλαντική Συμμαχία.

Αν και δεν έχουν καταγραφεί, τα ίχνη της επίσημης προφορικής δέσμευσης του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζέιμς Μπέικερ είναι εμφανή. Οι Γερμανοί ήταν πιο ειλικρινείς, ενώ οι Αμερικανοί είχαν καταφύγει σε μισόλογα. Και όταν οι χώρες της Ανατολής χτύπησαν την πόρτα του ΝΑΤΟ, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Την άνοιξαν.

Όλα αυτά, εξηγεί ο Μπερσίντσκι, είναι απαραίτητα για να κατανοήσουμε την ψυχολογία και τις ενέργειες του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο ηγέτης του Κρεμλίνου διαπραγματεύεται με τη Δύση όπως διαπραγματεύτηκε η Δύση με τους αποκαμωμένους Σοβιετικούς: προσποιείται, κρύβει, δίνει υποσχέσεις χωρίς νόημα, αρνείται ενέργειες που έχουν ήδη γίνει, προσφέρει παραχωρήσεις που δεν σκοπεύει να κάνει καθόλου. Με άλλα λόγια, λέει πράγματα που δεν πιστεύει και πιστεύει σε πράγματα που δεν λέει, γιατί βάζει τον εαυτό του στη θέση του νικητή.

Για μια στιγμή, ο πρώην πράκτορας της KGB φάνηκε να ασπάζεται τις ιδέες της Δύσης. Αλλά ήταν ένας από τους πρώτους που διάβασε τα σοβιετικά έγγραφα, σε εκείνη την κοσμοϊστορική διαπραγμάτευση, και από τότε πείστηκε ότι ο κυνισμός, η δυσπιστία και η δύναμη είναι τα μόνα δυνατά χαρτιά. «Η ιστορία της ανεκπλήρωτης υπόσχεσης είναι η δικαιολογία του – αν και όχι απολύτως αβάσιμη – για να αρνείται να παίζει καθαρά».

Το συμπέρασμα του αναλυτή είναι ότι η Δύση με τον Πούτιν δεν θα πάει πουθενά. Αλλά ακόμη και η σχέση με τους διαδόχους του θα είναι περίπλοκη. Γιατί; Επειδή το άλλοθι της Ιστορίας «βρίσκεται τώρα στο DNA της μετασοβιετικής Ρωσίας».

Bloomberg
Protagon



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανείς!!! Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού!!! Μπορούμε να παραθέσουμε και άλλα ρητά και γνωμικά που περιέχουν σοφία σχετικά με το άρθρo, όμως σημασία έχει η ουσία της κατάστασης. Ο Βλαδίμηρος Πούτιν πολύ σωστά, κατά την γνώμη μου, δεν εμπιστεύεται το ΝΑΤΟ και όχι μόνον, διότι στην ζωή όλοι κρινόμαστε από την αντιστοιχία λόγων και πράξεων, οι απλοί πολίτες στην καθημερινή μας ζωή, οι διάφοροι οργανισμοί, εταιρείες και φυσικά οι πολιτικοί. Το ΝΑΤΟ ως γνωστόν χειραγωγείται από τις ΗΠΑ και τα σκοτεινά συμφέροντα της ΝΤΠ που εδρεύουν κυρίως εκεί και μάχονται τον Πούτιν με κάθε τρόπο, υπόγειο και φανερό, διότι αρνήθηκε να αποτελέσει άλλη μια πουλημένη μαριονέτα τους, να προδώσει την Ρωσία και τον ρωσικό λαό, μη αφήνοντας τους καρχαρίες να αλώσουν τους τεράστιους ενεργειακούς πόρους της χώρας αλλά και να αλλοιώσουν την ρωσική ψυχή και τον πολιτισμό του ρωσικού λαού. Επιπλέον, το ότι ηγήθηκε μιας Ρωσίας τραυματισμένης και σχεδόν διαλυμένης μετά την κατάρευση του κομμουνισμού αλλά και από την διακυβέρνηση Γιέλτσιν και με υπομονή, επιμονή, μεθοδικότητα και μελετημένες κινήσεις εν μέσω του συνεχούς πολέμου που του γίνεται από την δύση, κατόρθωσε να αναγεννήσει την χώρα του, να δώσει την αξιοπρέπειά του στον ρωσικό λαό και να αναδειχθεί πάλι σε κυρίαρχο παίκτη της διεθνούς πολιτκής σκηνής, ανακόπτοντας σε μεγάλο βαθμό έως τώρα τα ύπουλα και δρομολογημένα σχέδια της ΝΤΠ, όχι μόνον εις βάρος της Ρωσίας αλλά εναντίον όλου του πλανήτη, τον κατέστησε ύπ' αριθμόν ένα εχθρικό στόχο τους. Τιμή και δόξα πρέπει στον Πούτιν για την όλη στάση του και τις συνεχείς του προσπάθειες, που δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο της υποτέλειας στην ΝΤΠ, όπως οι δικοί μας εθνοπροδότες αλλά και δήθεν αρχηγοί άλλων κρατών που ουσιαστικά είναι εκτελεστικά όργανα της ΝΤΠ, αλλά επέλεξε ο Πούτιν τον δύσκολο ανηφορικό δρόμο της ανύψωσης, του καλύτερου δυνατού για την πατρίδα του και όχι της ευτέλειας και της εθνικής προδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Leonid Bershidsky
    January 27, 2015, 4:17 PM GMT+2

    Germany Deserved Debt Relief, Greece Doesn't
    https://www.bloomberg.com/view/articles/2015-01-27/germany-deserved-debt-relief-greece-doesn-t-i5fdca2y

    Γνωστός ο κος Leonid Bershidsky.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]