Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Σκοπιανοί είναι βέβαιοι ότι θα παραμείνουν "μακεδόνες"


Τονίζουν ότι είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τη συνταγματική ονομασία, όμως είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα

Ο πρωθυπουργός, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, σε επανειλημμένες δηλώσεις τους τονίζουν ότι είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τη συνταγματική ονομασία της χώρας τους [με κάποιο παραθετικό στον όρο Μακεδονία], όμως είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα.

Η Σεκερίνσκα μάλιστα, ήταν πολύ σαφής: «Οι περισσότεροι [σ.σ. Σκοπιανοί] θα αποδεχθούν έναν αξιοπρεπή και λογικό συμβιβασμό, εφόσον θεωρούν ότι η λύση ανοίγει προοπτικές για το μέλλον, ότι δεν απειλεί την ταυτότητα, την εθνική υπερηφάνεια ή τα εθνικά μας χαρακτηριστικά», είπε.

Επομένως, για να διατηρήσουν οι Σλάβοι των Σκοπίων την υπερηφάνειά τους διατηρώντας το ψευδώνυμο Μακεδόνες, πρέπει να την χάσουμε εμείς. Είναι σαφές ότι αυτό δεν ενοχλεί ούτε την κυβέρνηση ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Το γνωρίζουν αυτό οι Σκοπιανοί, η δε εφημερίδα «Νόβα Μακεντόνια», είχε άρθρο με τίτλο: «Όταν ο μισός ΣΥΡΙΖΑ μας αποκαλούσε «Μακεδονία».

Ανέφερε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κατά καιρούς έχουν ταχθεί υπέρ της θέσης των Σκοπίων για το θέμα της ονομασίας. Στη λίστα, όπως είναι γνωστό, περιλαμβάνονται οι υπουργοί Ευ. Τσακαλώτος, Κ. Γαβρόγλου, Ε. Αχτσιόγλου, η βουλευτής Τ. Χριστοδουλοπούλου, ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού Ν. Καρανίκας και πολλοί άλλοι.

Σημειώνει δε: «Οι ίδιοι τάχθηκαν υπέρ της αναγνώρισης της Δημοκρατίας της «Μακεδονίας», της γλώσσας και της ταυτότητάς μας. Εάν το νόμιζαν και το δήλωναν τότε, γιατί να μη το πιστεύουν και να το δηλώνουν και σήμερα που είναι στην κυβέρνηση»;

Προφανώς και δεν έχουν αλλάξει γνώμη, απλώς προκειμένου να διατηρηθούν στην καρέκλα σιωπούν, όπως και σε μύρια άλλα. Όμως, προδίδονται. Προ ημερών, ο Α. Τσίπρας, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είπε ότι τον ενοχλεί: «Η αχρείαστη ρητορική ότι αποτελούν τους μοναδικούς απόγονους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η αλυτρωτική ρητορική».

Δεν προσέχθηκε ιδιαιτέρως, ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ενοχλείται από την αλυτρωτική ρητορική, όχι από την αλυτρωτική πολιτική που ασκούν οι Σκοπιανοί. Να μη δημοσιοποιούν δηλαδή τον αλυτρωτισμό, όχι να μη τον ασκούν. Η ρητορική, ενοχλεί τον Α. Τσίπρα. Ότι μιλούν, δηλαδή. Αν πράττουν, χωρίς να μιλούν, κανένα πρόβλημα.

Κι αν πει κάποιος ότι ίσως πρόκειται για λάθος, μια και ο πρωθυπουργός δεν διακρίνεται για την παιδεία του, σημειώνω ότι η ομιλία ήταν γραμμένη. Ο λογογράφος είχε τον χρόνο να διατυπώσει την κάθε έννοια με τον σωστό όρο. Δεν ενοχλεί επομένως την κυβέρνηση η αλυτρωτική πολιτική των Σκοπίων, αλλά μόνον η δημοσιοποίησή της.

Και αν αποδεχθούν μάλιστα οι Σλάβοι των Σκοπίων, ότι δεν είναι οι μοναδικοί Μακεδόνες, αλλά υπάρχουν και άλλοι, τότε όλα καλά. Απαράδεκτες για υπερήφανη ελληνική εξωτερική πολιτική, να τους χαρίζει ο πρωθυπουργός την ονομασία Μακεδόνες, αρκεί α ομολογήσουν πως δεν είναι οι μόνοι.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνητικά και μη, βρίσκονται στον χώρο την Αριστεράς που υπερασπίστηκε το δικαίωμα των Σλάβων να αποκαλούν εαυτούς «Μακεδόνες», η δε Νεολαία του κόμματος συμμετείχε στα Σκόπια σε Συνέδριο, καθήμενη κάτω από πανό που έγραφε Μακεδονία, χωρίς να ενοχληθεί βεβαίως. Ενώ ενοχλείται με τον Μέγα Αλέξανδρο, τον οποίον -γραπτώς- αποκάλεσε μαύρο πρόβατο της ιστορίας μας, επειδή ήταν… ιμπεριαλιστής.

Αν σ’ αυτά προσθέσω, και ότι -εκτός από μια φορά- ο Ν. Κοτζιάς δεν υποστήριξε σθεναρώς, ότι είναι αδιανόητο για την Ελλάδα να δοθεί η ονομασία «Μακεδόνες» σε Σλάβους, δεν αντιλαμβάνομαι την ευφορία του υπουργού Εξωτερικών για επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων. Δεν λαμβάνει υπόψη, ότι ο ομόλογός του Ντιμιτρόφ ανέφερε πως η χώρα του έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι τα θέματα εθνικής ταυτότητας πρέπει να μείνουν εκτός διαπραγμάτευσης και ότι αν αυτή αισθάνεται να απειλείται «σε σχέση με το ποιοι είναι», τότε δεν θα υπάρξει λύση.

Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η πρώτη γραμμή άμυνας κατά των εθνομηδενιστών-εθνοπροδοτών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι το καταμαύρισμά τους στις επόμενες εκλογές.Αργότερα θα βρούμε και άλλες γραμμές άμυνας και απόδοσης δικαιοσύνης.
    Παρακάτω είναι το link ενός άρθρου που αξίζει να διαβαστεί από όλους τους Έλληνες. Καυτός ο λόγος του μητροπολίτη Αμβρόσιου. Όμως έχει ο ίδιος ένα όπλο, που δεν το χρησιμοποιεί: το να ξεσηκώσει όλη την Ιεραρχία για τα συμβαίνοντα, γιατί με ημίμετρα και από έναν κούκο δε σώζεται πια η Ελλάδα. Αν επιθυμεί πραγματικά τη σωτηρία της Ελλάδος θα πρέπει να το προσπαθήσει και ο Κύριος Ουρανών και Γης θα αναλάβει τα υπόλοιπα. Έτσι θα ξεκαθαρίσει και η ήρα από το στάρι εντός της Ιεραρχίας.
    Στο άρθρο αυτό εμπεριέχεται και το θαυμάσιο κείμενο του κ. Νιτσιού για την επιχειρούμενη ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ στο όνομα των Σκοπίων.
    https://www.pentapostagma.gr/2017/12/%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BE%CF%85.html
    Διαδώστε το!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνουμε και ειμαστε μαζι σου αρκετοι και στην πρωτη γραμμη αμυνας αλλα και στις αλλες, χωρις να αποφευχθει ομως η αποδοση δικαιοσυνης και καθαρση, οταν ελθει ο καταλληλος χρονος. Η νεμεση γεννηθηκε στην Ελλαδα οπως και αλλες ιερες αξιες, πρεπει να τηρειται, εστω απο καποιους, πριν την ολοκληρωτικη πολτοποιηση των παντων απο την ΝΤΠ.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]