Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξύλο και καπνογόνα στην Αλβανική Βουλή


Μπουνιές και καπνογόνα μετέτρεψαν σε κόλαση την αλβανική Βουλή χθες το απόγευμα, όταν βουλευτές της ενωμένης αντιπολίτευσης ξεκίνησαν διαμαρτυρία για τον τρόπο, με τον οποίο ο κυβερνητικός συνασπισμός του Ράμα επιχείρησε τοποθέτηση ανώτατου δικαστή στη θέση γενικού εισαγγελέα μετά τη λήξη της προηγούμενης θητείας. Πρόκειται για την 41χρονη Αρτα Μάρκου, προσωπική επιλογή του Ράμα. Η τοποθέτησή μόνιμου γενικού εισαγγελέα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή.

Με το τέχνασμα του «προσωρινού» ο Ράμα επιχειρεί την έγκριση της τοποθέτησής της με απλή πλειοψηφία. Ήδη κυκλοφορεί φήμη ότι με αυτήν την προσωπική επιλογή ο Ράμα επιχειρεί να συγκαλύψει υποθέσεις διαφθοράς και την αποδεδειγμένη ανάμειξη κυβερνητικών στελεχών στο οργανωμένο έγκλημα. Η ενωμένη αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα, επικαλούμενη παραβίαση του Συντάγματος.
Στην αρχή της συνεδρίασης αντίπαλοι βουλευτές λογομάχησαν μέχρι χειροδικίας, ενώ συνάδελφοί τους από τα έδρανα της αντιπολίτευσης άναψαν καπνογόνα μέσα στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανδαιμόνιο. Έξω από το Κοινοβούλιο οπαδοί της αντιπολίτευσης απειλούσαν με εισβολή στο κτίριο.

Τελικά, η Αρτα Μάρκου υπερψηφίστηκε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]