Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αβραμόπουλος: Το Δουβλίνο όπως το ξέραμε έχει πεθάνει


Την εκτίμηση ότι «το Δουβλίνο όπως το ξέραμε έχει πεθάνει» εξέφρασε, μιλώντας στο Euronews, ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στη συνέντευξή του, ο επίτροπος σχολίασε και την αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, την αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, τη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό, αλλά και την κατάσταση στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με τον κ. Τουσκ, ο οποίος έθεσε υπό αμφισβήτηση την ευρωπαϊκή πολιτική των ποσοστώσεων στην κατανομή προσφύγων ανά χώρα, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Εγώ είμαι πολιτικός. Και το λέω αυτό γιατί δεν ήρθα στις Βρυξέλλες για να ενταχθώ στην ομάδα των τεχνοκρατών. Έχω άποψη και αυτό είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την επόμενη μέρα. Είπα και θα λέω πάντα την άποψή μου. Δεν λησμονώ ότι η βασική μου αποστολή είναι να προστατεύω τις συνθήκες».

Ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι ο Ντ. Τουσκ πήρε θέση υπέρ συγκεκριμένων εθνικών συμφερόντων», ο Έλληνας επίτροπος υποστήριξε: «Αυτή η τάση υπάρχει στην Ευρώπη, πολλοί να δίνουν προτεραιότητα στις εσωτερικές πολιτικές, που δεν είναι απαραίτητα και εθνικές πολιτικές».

Αναφορικά με τον κανονισμό του Δουβλίνου και το αν θα πρέπει να αλλάξει, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απήντησε ότι «το Δουβλίνο όπως το ξέραμε πέθανε. Πέθανε στην πράξη. Γιατί είναι άδικο το φορτίο το μεγαλύτερο να το παίρνουν στους ώμους τους οι χώρες πρώτης γραμμής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία».

Ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εσωτερικών και Ιθαγένειας στην συνέντευξή του στο Euronews πρόσθεσε ακόμη ότι «χρειαζόμαστε έναν μόνιμο μηχανισμό, ένα μόνιμο σύστημα ευρωπαϊκού ασύλου και προς τα εκεί κατευθύνεται και η αναθεώρηση του Δουβλίνου».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]