Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

254 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν στη Λέσβο το τελευταίο 24ωρο


Με την ατμόσφαιρα στο κέντρο καταυλισμού στη Μόρια να παραμένει τεταμένη, νέες αφίξεις μεταναστών-προσφύγων σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Λέσβο οι οποίοι μεταφέρθηκαν και αυτοί στη Μόρια.

Συγκεκριμένα, συνολικά 254 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο το τελευταίο 24ωρο, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε τέσσερις πλαστικές βάρκες από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Οι επιβαίνοντες μετεπιβιβάσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης και από εκεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Στο ίδιο διάστημα η τουρκική ακτοφυλακή ανοικτά της πόλης Δικελί εντόπισε άλλη μια λέμβο με 55 επιβαίνοντες που είχαν κατεύθυνση τη Λέσβο την οποία και επαναπροώθησαν στις τουρκικές ακτές.
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας στον καταυλισμό στη Μόρια

Σε τμήμα του καταυλισμού του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου που διαμένουν άνδρες επιχειρεί από τις πρωινές ώρες η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση εστιάζεται ιδιαίτερα στην περιοχή όπου διαδραματίσθηκαν τα προχθεσινά επεισόδια, δηλαδή στο τμήμα του καταυλισμού όπου διαμένουν ομάδες ανδρών μεταναστών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η υποβολή αιτημάτων ασύλου, καθώς και οι οικίσκοι και οι σκηνές όπου διαμένουν για τυχόν παραβατική δραστηριότητα.

Χίος: Ένταση και διαμαρτυρίες κατοίκων για την επέκταση του hot spot της ΒΙΑΛ

Στα άκρα οδηγείται η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων (ΒΙΑΛ) στη Χίο, με τη σημερινή μεταφορά οικίσκων στον καταυλισμό, μετά την απορριπτική απόφαση του Ειρηνοδικείου Χίου στα ασφαλιστικά μέτρα κατά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με τα οποία ο δήμος Χίου ζητούσε να μην επεκταθεί το hot spot στη ΒΙΑΛ.

Κάτοικοι του γειτονικού χωριού Χαλκειός έχουν βγει στους δρόμους αποκλείοντας τις διόδους προς τον καταυλισμό αντιδρώντας στη μεταφορά και την τοποθέτηση των οικίσκων, με τη συμπαράσταση και άλλων κατοίκων από τα Καμπόχωρα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε όλη την περιοχή.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Χαλκειούς, Κώστας Φουτράκης, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του, γιατί αν και έχει κατατεθεί νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τον Δήμο Χίου και αναμένεται η έκδοση απόφασης αύριο, το υπουργείο ξεκίνησε από σήμερα το πρωί τις εργασίες.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]