Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με απόφαση, το καθεστώς Ερντογάν θα ανοίγει και νόμιμα κάθε επιστολή…


Με πρόσφατη αμφιλεγόμενη – μία ακόμα – απόφαση, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν πλέον το δικαίωμα να ανοίγουν «ύποπτες» επιστολές. Με τον τρόπο αυτό καταστρατηγείται μια ακόμα βασική ελευθερία. Και μόνο η εξήγηση της απόφασης, αποκαλύπτει τον χαρακτήρα της…

Σύμφωνα με την απόφαση 696 που εμπίπτει στο δίκαιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που εξακολουθεί να ισχύει στην Τουρκία, επιστολές που θεωρείται ότι περιέχουν ύποπτο περιεχόμενο, ή ύποπτη αλληλογραφία θα ανοίγονται από αξιωματούχους ασφαλείας με εισαγγελική εντολή.

Ο Ποινικός Κώδικας επιτρέπει το άνοιγμα επιστολών που μπορεί να περιέχουν αποδείξεις τέλεσης εγκλήματος, με σχετική δικαστική απόφαση που μάλλον δύσκολα θα βρεθεί Τούρκος εισαγγελέας να αρνηθεί στο καθεστώς Ερντογάν. Φυσικά με τη νέα απόφαση είναι δυνατό το άνοιγμα κάθε επιστολής, πρακτικά.

Πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη δημοκρατικότητας στην Τουρκία του Ερντογάν. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακηρύχθηκε μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Στην Τουρκία είναι ευρέως διαδεδομένη η αντίληψη πως πίσω από το πραξικόπημα κρύβεται ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ πρώην στενός συνεργάτης του Ερντογάν, ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]